Kvinder passer bedre på deres tænder end mænd

At passe godt på sine tænder er en af de vigtigste ting man kan gøre, for at værne om sin generelle sundhed og velvære. Heldigvis er det noget, os kvinder er rigtig gode til i forvejen, i hvert fald hvis man sammenligner vores tandpleje med mændenes. Alligevel er det vigtigt at man arbejder på at bibeholde de gode vaner, selvom det nogle gange kan være svært. God tandpleje skal man ikke tage for givet, for vi har kun et sæt tænder, og dem skal vi passe på. Her får du en huskeliste til, hvordan du bedst passer på dine tænder.

Besøg din tandlæge ofte

Den bedste vane du kan have for at bibeholde god tandpleje, er at få regelmæssige tjek ved din tandlæge. Tandlægen kan opdage hvis der er problemer i god tid til, at du kan nå at vende en negativ udvikling i din munds sundhed. Tandlægen kan også svare på de spørgsmål du måtte have til din tandpleje. Der er mange klinikker rundt omkring i landet der kan tilbyde god service. Er du bosat i hovedstaden kan du klikke her for tandlæge København. Det bør være rigeligt at besøge tandlægen en gang om året, men hvis du vil være helt sikker på at holde dine tænder sunde, kan du også bestille tid hvert halve år. Tandlægen vil også rense og pudse dine tænder, så de er rene og pæne bagefter.

Praktisér god tandpleje dagligt

Hvis du skal beholde dine sunde tænder, er det nødvendigt at praktisere dine gode vaner dagligt. Tænderne kræver regelmæssig plejning, for at du kan undgå sygdomme i munden. De fleste har intet problem med at børste tænderne morgen og aften, hvilket rengøre og styrker emaljen på dine tænder. Hvis du virkelig vil sikre dine tænders sundhed, bør du også bruge tandtråd regelmæssigt. Når vi spiser, efterlader det mange små rester på- og mellem tænderne, hvor der nemt kan opstå farlige bakterier. Derfor er det vigtigt at bruge tandtråd dagligt, så du hæmmer væksten af farlige bakterier i din mund. Udover tandbørstning og tandtråd kan du også rense tungen med en tungeskraber, der også fjerner bakterier. Du kan også bruge mundskyl, så længe det produkt du bruger, ikke slår for hårdt ned på de sunde bakterier i munden. Det får du et stort udbytte af.

Vær opmærksom på dine madvaner

Dine madvaner har en stor indvirkning på, hvor sunde dine tænder er. Derfor er det vigtigt at du er opmærksom på, hvad du indtager og hvornår. Eksempelvis er det en dårlig idé at drikke sodavand lige inden du skal sove, fordi sukkeret får tid til at arbejde i tænderne, hvilket kan erodere emaljen. Du bør i det hele taget skylle munden med et glas vand, hver gang du har drukket sodavand for at minimere hvor lang tid den søde drik er i kontakt med dine tænder. Du bør også undgå at spise mad der er hårdt for tænderne at tygge i, såsom sejt kød. Med omhyggelig pleje kan du holde dine tænder sunde.