Kvinder kan også brygge øl

Jeg har gået med en lille hemmelighed for jer, for jeg har en hobby jeg ikke har fortalt noget om til alle jer der læser med. Jeg ved ikke helt hvorfor jeg ikke har fortalt om den før nu, for jeg har gået og brygget øl i nogle år hjemme efterhånden. 

Hvem brygger øl ?

Jeg tror grunden til jeg ikke har fortalt noget om det før nu er, at langt de fleste der brygger deres eget øl faktisk er mænd. Det er der ikke noget galt i, men der er ikke særlig mange kvinder der har fundet ud af, hvor sjovt det er at brygge deres egen øl. Jeg kom selv i gang ret tilfældigt. Jeg stødte på et tidspunkt på denne side https://brewlex.dk/, hvor man kan få alt den viden der skal til for selv at brygge øl. Når først man kommer i gang med at læse på siden, så kan det være ret svært at få stoppet igennem. Jeg læste hele hjemmesiden i løbet af en aften, og derefter følte jeg man klar til at komme i gang. 

Hvad sagde mine veninder

Der var ret stor forskel på hvor man reaktionen var hos minde veninder. Der var nogen der synes det var det mest underlige de nogensinde havde hørt, at en kvinde nu også skulle til at brygge øl. Jeg tror de havde en forestilling om, at det var noget gamle mænd med ølmaver gjorde. Der var dog også nogen der synes det lød super interessant, og min veninde Gitte var faktisk så frisk, at hun mente vi skulle brygge sammen. Den idé var jeg med på med det samme, for det kan godt være en stor mundfuld at komme i gang med alene. Vi fik derfor sat os ned for at kigge på, hvad for udstyr man skal bruge til ølbrygning. Vi fik ret hurtigt lagt os fat på et bryganlæg, som både var til at betalt og som levede op til de forventninger vi havde. Vi fik det bestilt og så var der bare at vente på det kom. Vi fik planlagt en lørdag hvor vi ville brygge vores første øl. Det var vildt spændende og gå og vente på. Vi havde en helt fantastisk dag, hvor vi både havde mulighed for at veninde hygge, men vi fik også brygget noget godt øl synes vi selv.

Siden dengang har vi brygget en del gange sammen. Det har alle gange været rigtig sjovt, og de andre veninder vi har, de har siden fået lov til at smage på vores øl, og der er fleste der er begyndt at have interesse i at brygge øl selv. Vi regner med at være veninder Mette skal være med næste gang.

Så hvis du også tror ølbrygning er noget for gamle mænd, tro om igen. Har du tænkt over, om også det kunne være en hobby for dig ?