Gør din stue markant flottere med 4 simple ændringer

Hæng et spejl op

Et spejl kan være med til at give rummet dybde og dimension. Nogle gange kan spejle endda få et rum til at føles væsentlig større. Der findes mange fine spejle derude, lige fra store gulvspejle med fod til små runde eller kantede spejle til at hænge op på væggen. Du kan også få spejle i flere farver, så du har mulighed for at tilpasse spejlet til din nuværende indretning. Med de små spejle kan du også selv vælge et mønster, som passer dig. En anden fordel ved de mindre vægmonterede spejle er også, at de kan sættes op med dobbeltklæbende tape i stedet for søm og skruer. Så bliver det ikke meget nemmere.

Eksperimenter med materialer og farver

Bring gerne nye materialer og farver ind i din indretning. Er din stil sort/hvid, så prøv en pude, vase, en plakat eller et tæppe i en kraftig farve. Har du mange højglansskabe eller -reoler, så hæng en metalhylde op eller prøv en trædekoration. Du er måske bange for, at det kommer til at virke rodet, hvis du blander flere materialer i samme rum, men det gør det ikke. Træet sammen med metallet og et blankt sofabord – måske af sten – er med til at bryde med et monotont og kedeligt look.  

Bryd væggen op

Bare rolig, du skal ikke i kælderen efter den helt store hammer, for du kan trygt lade væggen blive stående. Tværtimod menes her en tilføjelse til væggen, der gør den cool at kigge på. Her kan du vælge flere ting. Oplagte valgmuligheder tæller blandt andet tapet og akustikpaneler. Alternativt kan også bruges wallstickers, men disse er ofte ikke af en kvalitet, der holder særlig længe. 

Det, du skal skrive dig bag øret, før projektet overvælder dig, er, at du ikke behøver at dække hele væggen med tapet. Prøv med en enkelt stribe. Når tapetet er på plads, kan du hænge en lille hylde eller andet på vægge og på den måde skabe en funky lille oase af opbrud midt på en ellers halvkedelig væg. Det samme gælder for akustikpanelet. Hæng et enkelt panel op og benyt dig af de smarte hylder og lignende, som fås til dem. Det ser supersmart ud, og du får med garanti en masse ros for din kreative indretning.

Lav en billedvæg

Skab en billedvæg med dine yndlingsmotiver. Det kan være litografier, plakater, genbrugsfund, egne produkter, familiefotos eller tegninger fra børnebørnene. Eller det kan være en blanding af flere skønne typer af motiver. Sørg for at vælge rammer – gerne trærammer eller farvede rammer – i forskellige størrelser, hvilket gør væggen mere interessant at kigge på. Før du begynder at lave huller i væggen til dine billeder, kan du lægge de indrammede fotos eller plakater på gulvet i den formation, du tænker, de skal have på væggen. Du kan også lave en tegning, eller en virtuel model i photoshop, hvis du er skrap til det. På den måde kan du flytte rundt, indtil du er tilfreds, uden at skulle reparere det ene hul efter det andet.