5 tips til at sove bedre om natten

Det er udfordrende at nyde din dag, hvis du ikke sover godt om natten. Mangel på søvn er skadeligt for både dit fysiske og mentale helbred. Du er en mere stresset person, når din søvn er i underskud. Mens søvnløshed kan være udfordrende at løse i nogle få tilfælde, er der ofte ting, du kan gøre på egen hånd for at forbedre kvaliteten af din søvn.

Få en god nats søvn og vær gladere og mere produktiv i løbet af dagen

Undgå en lur i dagtimerne. Hvis du har problemer med at sove godt om natten, måske er en af dine lure en del af problemet. Lure er gode, hvis du ikke har tid til en hel nats søvn, men kan holde dig vågen om natten, hvis det bliver overdrevet.

Sov i mørke

Sørg for, at dit værelse er mørkt. Langt tilbage i tiden var der ingen lys bortset fra solen, stjernerne og månen. Nu er der al slags lysforurening fra andre hjem og gadebelysning. En by kan lyse hele himlen op. Men du skal gøre dit værelse så mørkt som muligt.

Hold en fast tidsplan

Det betyder at stå op på et bestemt tidspunkt, selv i weekenden. Hvis du står op kl. 6.00 hver dag, men sover indtil kl. 10.00 i weekenden, har du sandsynligvis problemer med søvnkvaliteten. Hvis du har brug for lidt mere hvile i weekenden, så prøv at gå i seng 30 minutter tidligere.

Hav en behagelig madras og pude

Vi bruger sandsynligvis mere tid på søvn, end vi gør ved nogen anden aktivitet. Nu er det ikke tid til at spare. Sørg for, at du har en kvalitetsmadras og en pude som du finder tilrette, så du kan sove komfortabelt. Dem kan man finde i mange butikker eller online, som hos wonder living der har styr på deres produkter.

Hav et aftenritual

Lær din krop, at det er tid til at sove. Du kan afslutte din aften med at tage et lille glas vand og se nyhederne med slukket lys. Eller du kan meditere i et par minutter. Bare vær konsekvent og undgå alt, der stimulerer dig. Husk at holde dit aftensmåltid let. Eller i det hele taget begrænse din spisning til tidligere på aftenen. Et stort måltid før sengetid vil helt sikkert forstyrre din søvnkvalitet.

Ekstra tips

Sov når du skal sove. Den nemmeste måde at holde dig selv vågen på er, at tænke negative, stressende tanker. Du er i seng, så der er intet, du kan gøre i øjeblikket for at løse nogen af udfordringerne i dit liv. Tænk glade tanker, fokuser på din vejrtrækning eller tæl for dig selv.