Villa Volvo og Vielse

Hamsterhjulet er gået af mode

Der er opbrud i luften. Flere og flere taler om det hamsterhjul som vi alle sammen løber i hver dag for at få samfundet til at køre rundt, og for at opretholde en vis form for levestandard. Mange vil gerne væk fra den gamle tankegang om at gå på arbejde fra morgen til sen eftermiddag, for så at komme hjem til børn, madpakker og aftensmad der skal laves. 

Det ses i iværksætter kulturen vi har i Danmark, at flere og flere tør bevæge sig ud på det dybe vand, for at få opfyldt en drøm om at skabe noget selv og ikke være afhængig af nogen. Hvilket jo også kommer med en naturlig stor risiko for økonomisk ustabilitet, men hvis kører nogenlunde fornuftigt, kan det give en helt anderledes og meningsfuld livsglæde at være selvstændig. 

Der bliver ligesom lidt gjort op med den gamle sang om Villa, Volvo og vovhund. Der er meget større forståelse for forskelligheder, og åbenhed overfor nye ting og leveveje. Specielt når vi kigger på internetkulturen, så er det noget der sætter store spørgsmålstegn ved måden vores ideelle tilværelse skal se ud. En helt almindelig familiefar med et 8-16 job, og en fornuftig lønning, kan ikke hamle op med de almindelige influencere som tit er meget yngre, og har en høj indkomst, i form af sponsorater og almindelig valuta. 

 

Bryllup med kreativitet

Ligesom med hamsterhjulet, er der også en smule opbrud med måden vi bruger den danske folkekirke på. De fleste sammensætter kirken med dåb, konfirmation og vielser. Og der er endda flere som melder sig helt ud af folkekirken, fordi religion ikke er noget som alle mener er vigtigt. Men dem som så vælger at holde fast i den danske folkekirke, og have sin vielse der, har alle muligheder for at sætte sit eget præg på bryllupsfesten, og det er næste kun fantasien og selvfølgelig pengepungen der sætter grænser. Der er rigtig mange forskellige festlige services, og ting der kan lejes i dag som ikke var en mulighed for 15-20 år siden. Og det kan gøre din fest til noget som ingen andres. Til gengæld kan det give en konkurrence kultur som måske er lidt usund, hvor vi hele tiden skal overgå hinanden. Men det er der jo som sådan ikke noget nyt i.

Der bliver ind imellem også lagt lidt af kreativiteten i brudekjolen. Den er ikke bare hvid og med langt slæb som i gamle dage. I dag kan den være i alle mulige farver, eller måske bare helt sort. Heldigvis så er vi blevet et mere tolerant folkefærd, selvom det godt kan være at mormor på forreste række får et mindre hjertestop når barnebarnet kommer gående i sin sorte brudekjole