Vask bilen selv – Se her hvordan du gør det selv

På trods af at det kan være nemt at køre i vaskehallen for at få vasket bilen – så bliver resultatet sjældent som du gerne vil have det. Du er i hvert fald nok ikke den eneste, der er kørt fra vaskehallen med nogle fælge, der ikke blev helt rene eller en bagklap, der lige manglede at blive taget et stykke.

Når du endelig vasket den ren nok – så er der måske kalkpletter på bilen, da den ikke blev tørret helt nok at af den store blæser, der kørte hen over hele bilen – men desværre ikke lige kom helt ind i spejlene…

Risiko for skader

Når du vasker i vaskehallen er der også en risiko for at din bil bliver skadet i processen. Som du kan læse i denne artikel fra DR er det desværre ikke ”bare lige” at få erstatning. Du skal selv sørge for at dokumentere at skaden er sket i vaskehallen, kunne sandsynliggøre at der er en fejl på anlægget og meget andet.

Vask selv i stedet

Ved at du selv vasker bilen derhjemme undgår du at skulle stå at rode med forsikring og en tredjepart, der måske er kommet til at ødelægge din bil. Du får resultatet præcis som du gerne vil have det og du kan fokusere på detaljer som vaskehallen ikke har øje for.

Det skal du bruge af udstyr til at vaske din bil selv

Indrømmet – der er lidt startomkostninger ved at have det rigtige udstyr – men meget af det har du måske i forvejen og så er det begrænset hvad du sskal have – og både produkter og tilbehør holder som regel i mange år.

Det skal du have:

  • Vaskespande
  • Skumlanse + forvaske shampoo
  • Autoshampoo + vaskehånd
  • Tørrehåndklæde

Vaskespande behøver du ikke noget specielt. Det kan være en god idé at der er en bundrist – men ikke strengt nødvendigt.

For forvasken, som nok er det mest essentielle til en ridsefri bilvask Så, vil du undgå skader fra vaskehal og opnå et bedre resultat selv – kræver det lidt udstyr. Det består af at du har en højtryksrenser og skal have en skumlanse og en forvaske shampoo.

Præcis hvad du skal bruge og hvordan – kan du læse en komplet guide til på: https://skumlanser.dk

Dernæst skal du have en god autoshampoo og en god vaskehånd i mikrofiber. Du må endelig ikke bruge en almindelig køkkensvamp og opvaskemiddel – det er alt for hårdt ved din lak, og du risikerer at skade mere end du gavner.

Når du har vasket med autoshampoo og skyllet bilen af – mangler du bare at tørre den, så du ikke ender med en bil, der er fyldt med kalkpletter grundet det hårde vand vi har i Danmark.

Hvis du vil gøre aftørring lettere – kan du også sagtens bruge din skumlanse til at komme en lakforsegling ud over bilen inden at du aftørrer den. Herved giver du en let lakforsegling og får bilen til at være vandafvisende hvilket letter tørringsprocessen.