Sådan sikrer du din cykel mod at blive stjålet

De mennesker der har oplevet at få stjålet en cykel, ved hvor irriterende det er og hvor rasende man bliver, over at folk ikke kan holde deres fingre for sig selv. Det at få stjålet sin cykel er selvfølgelig ikke verdens undergang og de fleste er forsikret i tilfælde af at det skulle ske, men det er dog alligevel et kæmpe irritationsmoment, at komme ud for at låse sin cykel op, for så at opdage at den er væk. Selvom man har lås på sin cykel, så er det stadig muligt at stjæle den, hvis man virkelig vil. Hvordan sikrer man så sin cykel imod at blive stjålet? Dette kan du få svaret på, ved at læse denne artikel om hvordan man bedst sikrer sin cykel.

Sørg for at din lås er sikkerhedsgodkendt

Der findes mange typer cykellåse på markedet, men det er ikke alle der er lige gode. Derfor skal man altid gå efter en sikkerhedsgodkendt cykellås, når man skal finde en løsning til sin cykel. Om låsen er godkendt eller ej, kan man for det meste læse i varebeskrivelsen eller på selve emballagen. Når du har en sikkerhedsgodkendt lås på din cykel, er der også en meget bedre chance for at du kan få dit tab erstattet.
Har man ikke haft en lås på din cykel, kan det ses som uagtsomhed og man kan få afvist sit erstatningskrav.

Lås din cykel fast til noget

Nogle mennesker bruger en kædelås til at låse cyklens hjul fast til stellet. I mange tilfælde er det eneste tyven skal gøre at løfte cyklen og tage den med sig under armen. Ved at låse din cykel fast til et cykelstativ, eller en lygtepæl, forhindrer du at en tyv kan løfte og tage cyklen med sig. Det betyder dog ikke din cykel er sikker, en tyv der bare vil have din cykel, skal nok finde en måde at få den med sig på. Det bedste du kan gøre, er at gøre det så besværligt for tyven som muligt, i håbet om at vedkommende bliver opdaget og lader cyklen stå.

Stil din cykel indenfor

Hvis du bor i en ejendom med en kælder, så er det bedste du kan gøre at sætte den ned i kælderen og låse den fast der. Tyve vil gerne stjæle deres bytte så hurtigt som muligt, så det er mere sandsynligt at de går efter en cykel der står udenfor, end efter en cykel der står gemt af vejen i en kælder. Man kan dog godt argumentere for at en kælder, er et godt sted at skjule at man er ved at stjæle en cykel, men da de fleste kælderdøre er aflåste, er chancen for det sker lille.