Guide til smykker til kvinder

Smykker er fast inventar i mange kvinders hjem – og med rigtig god grund. Et smykke tillader dig nemlig at give et boost til selv det mest mundane outfit.
Er du på udkig efter nye smykker til enten dig selv eller til en kvinde, du holder af? Nedenfor giver dig tre gode råd, som kan hjælpe dig med at finde de helt rigtige modeller.

Vælg dit materiale

Hvad end du leder efter halskæder, armbånd, fingerringe, øreringe, brocher eller noget sjette, bør smykkernes materiale altid indgå i dine overvejelser. Dét er der særligt to grunde til.
For det første er nogle af os allergiske over for visse metaller. Og hvis du for eksempel ved, at du eller kvinden, du gerne vil købe smykker til, ikke kan tåle nikkel eller krom, skal du holde dig langt væk fra smykker, der er fremstillet i disse materialer.
For det andet er alle kvinder forskellige, og mens guld eller guldbelægning er smukt til nogle kvinder, vil andre generelt se langt bedre ud med sølv.

Vælg dit udtryk

Som hovedregel vil sølv altid give dig et nogenlunde koldt farvtryk, mens guld har en tendens til at tilføje varme til din udstråling. Selvsagt behøver du ikke definitivt at vælge mellem de to materialer. Men når du begynder at købe smykker til kvinder, er det altid en god idé, at du mentalt gennemgår dit klædeskab for at finde ud af, hvilke modeller du eventuelt ville kunne kombinere med de forskellige beklædningsgenstande. Går du regelmæssigt med læbestift, concealer, øjenskygge eller eyeliner, bør din typiske hverdags- og festmakeup også indgå i dine overvejelser.

Mix & match

En udbredt forestilling går på, at du under ingen omstændigheder må kombinere for eksempel guld- og sølvsmykker. Ofte vil menneskerne bag denne påstand også forbyde deres påklædning opmærksomhedskrævende farvekombinationer. Men når du udvælger dine smykker på en given dag, bør du huske på, at der reelt set ikke er nogle regler for, hvordan smykker kan kombineres. Den rette kombination vil altid afhænge af, hvordan du har det den dag, hvor du skal hen, og hvad du ønsker at udtrykke med dit look. Foretrækker du at ligne en vægblomst, bør du måske lade dine pyntegenstande blive i skrinet. Søger du derimod at tilføje din fremtoning et unikt og smukt strejf, er det bare om at hoppe i smykkerne.