Ugens Etsy Tip # 48

Et lidt anderledes indlæg – 3 år efter!

I 2016 delte jeg det her indlæg om en youtuber Eugenia Cooney, som jeg havde fundet. Siden 2016 har jeg med jævne mellemrum tjekket ind for at se om hun var i bedring. Siden 2016, hvor hun allerede var sygeligt tynd, er det gået ned ad bakke. Hun har nu 1,5 millioner følgere på youtube. De to videoer jeg deler her er skræmmende, de gør fysisk ondt på mig (jeg kan ikke få lov at dele hendes videoer i indlægget her, jeg ved ikke hvorfor. Jeg har i stedet delt nogle skærmbilleder, med links til videoerne, hvis I vil se dem.) Hvis I ser den video jeg lagde op i 2016, hvor mange (inklusiv mig selv) allerede var bekymrede og i chok, så vil jeg advare jer om, at de her videoer er endnu værre. Mange på youtube har forsøgt at få hende til at få hjælp osv., hun benægter fuldstændig hun fejler noget, og holder stadig på hun er naturlig tynd. Der er lavet en masse videoer fra andre youtubere omkring hende, nogle for at hjælpe, nogle skælder ud og mener hun er et dårligt forbillede for mange og andre reagerer med skræk og rædsel på hendes videoer. Jeg deler ikke det her for at udstille hende eller stille hende i et dårligt lys, jeg er ikke i tvivl om, at hun er meget, meget syg og jeg har virkelig ondt af hende. Hendes mor (som i øvrigt er noget overvægtig) optræder i flere af hendes videoer og man får indtrykket af, at hun ikke har den store støtte hjemmefra. Hun er 24 år gammel og bor hjemme, og der er en masse rygter omkring hendes familieforhold. Hun får så mange ‘dislikes’ på sine videoer, der er hundredetusindvis af mennesker, der rapporterer hendes videoer hver dag, men youtube har aldrig fjernet en video fra hendes kanal.. eller lukket hende ned. Hvad tænker I om det? Burde youtube fjerne hendes indhold i håb om hun kunne få det bedre? I håb om at tusindvis af andre børn og unge ikke skulle se hende og forsøge at ligne hende?  Og hvordan ville man bedst hjælpe hende? Hun virker som et virkelig sødt og godt menneske. Uanset hvad, så gør det mig oprigtigt ondt, jeg ville vitterligt ønske der var noget man kunne gøre, noget hjælp man kunne give hende, for hendes egen skyld, dem hun elsker og alle de mennesker der følger hende, som ser hendes som ‘goals’. Det er ganske forfærdeligt.

Det sidste hun har delt på de sociale medier er en youtubevideo og et instagram post fra d. 28 januar. Jeg håber virkelig ikke det allerede er for sent.

Skærmbilleder fra hendes sidst uploadede video

 

Skærmbilleder fra en video, hvor hun prøver forskelligt tøj, bl.a. badetøj.

11 kommentarer

 • K

  Jeg anede intet om denne you-tube-skikkelse.
  Min første reaktion var derfor som hovedpartens: forargelse over at youtube “tillader” et så massiv dårligt forbillede at nå ud til alverdens unge og en manglende forståelse overfor at der umiddelbart ikke gøres noget for at hjælpe det stakkels pigebarn.
  Men ved nærmere eftertanke, synes jeg faktisk at hun netop har sin berettigelse. Det her er jo i sandhed et bud på virkeligheden som dybt (spise)forstyrret. og portrætterer fuldt ud den manglende anerkendelse af hendes tydelige problem. Jeg synes i højere grad hun fremstår som et skrækscenarie og afbilder hvilket spind man fanges i når man går ind i den spiseforstyrrede adfærd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg har ligesom dig kendt til Eugenia Cooney i mange år og tjekker jævnligt op på hendes kanaler, for at se om hun stadig er i live. Pt har hun, som du skriver, været inaktiv på sine sociale medier (bla Twitter, hvor hun normalt er aktiv flere gange dagligt) siden 28. januar, hvilket er den længste periode siden hun startede på de sociale medier i 2013.

  Der går rigtig mange rygter om at hun allerede er død og der er flere der har fundet frem til dødsattester (om de er ægte eller ej er ikke til at sige). Moderen er eftersigende alkoholiker og en af de mest populære teorier går på at hun bruger Eugenia som “cashcow” og at hun pt trækker tiden ved at poste gamle videoer af Eugenia, således at hun kan blive ved med at inkassere. Eugenias YT kanal har for nyligt mistet sit verification stempel, hvilket tyder på at det er en anden end hende selv der styrer kanalen.

  Det er ikke til at sige om der er hold i disse teorier, personligt håber jeg virkelig at hun er blevet indlagt og får hjælp og at det er derfor hun ikke er aktiv på sine sociale medier.

  Uanset om hun er død eller er kommet i behandling (eller bare er for syg til selv at styre sine kanaler), så er jeg ikke i tvivl om at det er for sent og hvis det ikke allerede er sket, så dør hun snart.
  Du kan bla se at hendes ben i de sidste mange videoer har været helt mørkerøde/lilla hvilket betyder at hende hjerte er ved at give op og at hende organer højst sandsynligt er begyndt at lukke ned.

  Det er uden sammenligning den mest tragiske historie jeg nogensinde har været vidne til og jo mere man sætter sig ind i det og læser rundt omkring på nettet (der er fx flere af hende IRL venner der har forklaret om situationen) jo værre bliver historien.

  Det eneste “positive” jeg kan trække ud af situationen, er at den dag det endelig bliver bekræftet at hun er død, kommer internettet til at gå så meget amok, at Youtube og de andre platforme der har tilladt SÅ syg en pige at profitere på hendes sygdom, vil være NØDT til at reagere og tage stilling til sagen og at dette forhåbentligt aldrig vil kunne ske igen.

  Det er jo fuldstændigt vanvittigt at ingen af de her sociale platforme har reageret, på trods af kæmpe online underskrift indsamlinger, avisartikler, hundredetusindvis, hvis ikke millioner, af anmeldelser og klager, samt nogle af de største Youtubere (fx PewDiePiw med 84 millioner følgere) der har lavet videoer hvor de udtrykker deres bekymring og prøver at råbe YT op.

  Jeg ved ikke nødvendigvis om jeg synes at Youtube og de andre sociale platforme skulle have lukket ned for hendes kanaler, men jeg synes som MINIMUM at de burde have demonitezed hendes indhold (hvilket YT jo som regel gør, hvis videoerne indholder bandeord, der bliver snakket om weed/alkohol/sex eller generelt bare indhold der lægger op til skadelig adfærd)
  Jeg kan simpelthen ikke begribe hvordan en ung, tydeligvis alvorligt syg pige der laver bodychecks i sit badetøj og fremviser tydelig anorektisk adfærd, men udtaler at hun bare er naturligt tynd og ikke fejler noget, samtidig med at hun inspirer utallige unge mennesker til at stræbe efter hendes krop (hun bliver jo set som den ultimative thinspiration på samtlige pro-ana sider, hvor hun er kendt som The Skeleton Queen) IKKE bliver set som skadeligt indhold fra Youtubes side.

  Havde YT demonitezed hendes indhold der tydelig fremviser anorektisk adfærd og dermed sørget for at det ikke ville være profitabelt for hende at blive i sin sygdom, kunne det måske have motiveret hende til at søge behandling, således at hun i stedet kunne tjene penge på at dokumentere sin recovery og inspirere andre med spiseforstyrrelser til at søge behandling. Hun er uden tvivl godt klar over at hun får enormt mange views på grund af sit ekstreme udseende og jeg tror at frygten for at miste views og de penge det giver, kan have været medvirkende til at holde hende fast i sygdommen. Det er i hvert fald min teori.

  Du må undskylde den enormt lange kommentar – jeg kommenterer normalt aldrig på blogs (har faktisk fulgt din blog siden 2012, men aldrig kommenteret) men som du nok kan fornemme (og sikkert sagtens kan relatere til) så rører hele den her sag virkelig noget i mig og har brugt meget tid på at undersøge hvad der ligger bag og prøve at forstå hvordan det har kunne komme hertil.

  Det er så sindssygt bekymrende at så ung en pige kan få lov til at begå langsomt selvmord for øjnene af millioner af mennesker, uden at der bliver grebet ind. Det knuser virkelig mit hjerte.

  Rigtig fedt at du laver et indlæg om det, det har jeg ikke set andre danske bloggere/Youtubere gøre. Så måtte også lige dele nogle af mine tanker og observationer i forhold til situationen. Det bliver “interessant” at se hvad der sker herfra – jeg håber på det bedste, men forventer det værste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Jaa jeg har også fulgt med længe og set alt om familie/venner osv. Det er ganske forfærdeligt, og endnu mere, hvor syg, syg, syg hun ser ud 🙁 Men hendes mor virker heller ikke ligefrem særlig fornuftig. Og ja, jeg så godt på hendes sidste video at hendes ben er helt mørkerøde/lilla, forfærdeligt.. og så har hun været væk siden. Tak for din kommentar, og det er dejligt I er andre med kendskab til situationen, det er meget rart at dele det med hinanden… for det ér virkelig forfærdeligt hun kan begå langsomt selvmord foran millioner af mennesker. Puha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg synes helt klart st Youtube bør slette hendes kanal og det samme med Instragram. Hun stopper ikke selv. Det er jo også en måde at få bekræftigelse på via sine følgere. Havde det været et dyr, der var så ufatteligt tyndt, så var videoerne og billederne på Instagram nok automatisk blevet slettet, da det ville være misrygt af dyret. Og det hun viser er jo også misrygt. Bare af et menneske: sig selv. Lige som cuttere etc

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg har også arbejdet med spiseforstyrrelser i mange år.
  Jeg tænker, mon ikke nogen prøver at hjælpe hende !
  Der er forsket i, at en spiseforstyrrelse ikke kun er noget psykisk som står på, men at det kan være en fejl i appetitreguleringen i hjernen.
  Under alle omstændigheder er det synd for hende og jeg kunne få lyst til at tage hende under mine vinger.
  Sene aften hilsner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Man kan håbe nogen hjælper hende, men jeg har min tvivl.
   Ja jeg får også lyst til at kunne gøre noget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cath

  Jeg taler af erfaring, da jeg arbejder på et specialiseret sengeafsnit for spiseforstyrrelser. Pigen er meget meget syg, og vil formentlig aldrig nogensinde blive rask. Hendes organer vil med garanti snart sige stop, og det er kun et spørgsmål om tid. Hvis det ikke allerede er for sent…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cath

  Jeg taler af erfaring, da jeg arbejder på et specialiseret sengeafsnit for spiseforstyrrelser. Pigen er meget meget syg, og vil formentlig aldrig nogensinde blive rask.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Nej nej nej det er jo forfærdeligt, det der. Puha hvor er det synd for hende. Men ja, hvorfor er der ingen, der griber ind? Hun skal jo indlægges inden hun dør af den skrækkelige sygdom, som spiseforstyrrelse er. Virkelig trist 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Det er så vildt ingen griber ind.. jeg forstår det slet ikke. Det er virkelig trist og frustrerende

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens Etsy Tip # 48