Om at dele sit liv online

New year, new me?

Så blev det igen hverdag.. for de fleste. Og godt nytår forresten. Selv har jeg en dags ferie mere. Min juleferie har desværre været fyldt med sygdom og jeg har ikke haft så stor glæde af den, som jeg kunne have haft. Jeg nåede at blive rask dagen før nytårsaften, heldigvis, fordi Mattis og jeg havde inviteret til fest og mad, og jeg ville være rigtig ked af, at være gået glip af det. Jeg hoster stadig og har endnu ikke sluppet næsesprayen, men feberen og smerterne er væk. Jeg har også brugt min lille juleferie på, at tænke meget over bloggen og instagram.. sociale medier generelt, særligt ift. Mit job som socialrådgiver, som jeg skrev i indlægget her. Det har før været et emne jeg har vendt herinde og med mig selv – kan de to ting forenes: socialrådgiveren Line og Line på de sociale medier? Det har været svært for mig at balancere i det, både ift. Egne tanker og holdninger, men også fordi, at det ikke er gået ubemærket hen på min arbejdsplads, hvad jeg laver ved siden af mit job, og det i sig selv, har jeg ikke syntes har været så rart. Så der er flere grunde til, at jeg har haft mange tanker omkring det. Det eneste der aldrig har været et problem, det er borgerne, i hvertfald ikke hvad jeg ved. Ingen har klaget eller kommenteret, og eftersom det var en af mine største bekymringer er det jo ikke så slemt. 

Jeg har tænkt og tænkt og tænkt, og selvom mit indlæg inden jul på ingen måde var en ‘måske lukker jeg bloggen’, så er det alligevel de tanker jeg har gået med. Som jeg skrev i mit sidste indlæg så gider jeg ikke blogge og have det med bloggen som jeg har haft det sidste halve år. Hvis jeg skal gøre det som jeg plejer, og på den måde det altid har gjort mig glad, så skal tilbage til dét. Det betyder at 2019 bliver året, hvor jeg vil tilbage til at blogge hver uge. Blogging hver dag vil være urealistisk, men jeg har et mål om 4 gange om ugen, og jeg har tænkt mig at blogge om lige det jeg har lyst til (altså med undtagelse af de helt private ting jeg aldrig deler, og selvfølgelig heller ikke omkring mit arbejde). 

Nu hvor dét er af vejen, så vil jeg bruge lidt plads på at skrive om nytårsforsætter. Mange hader idéen om det, men selv er jeg sådan en der elsker nytårsforsætter. Jeg er helt klar over, at der ikke er nogen egentlig forskel fra et hvilket som helst datoskift i løbet af året, og så skiftet til det nye år. Det er på de fleste måder ikke anderledes end da sidste uges mandag skiftede til tirsdag eller nogen anden uge på året for den sags skyld, det eneste der er anderledes er, at vi skriver 2019 i stedet for 2018. Men for mig kan det et eller andet med sådan en ‘ny start’, altså rent mentalt. Jeg synes der er noget rigtig fint og motiverende i at betragte et årsskifte på en måde, hvor man kan kigge tilbage på de gode ting man opnåede i det år der er gået, og kigge på det nye år med positive intentioner og drømme om, hvordan vi kan gøre livet endnu bedre for os selv… og andre. 

For mig handler det ikke om at bruge nytårsforsætterne på en måde, hvor man slår sig selv i hovedet over alle de ting man ikke gjorde eller gjorde forkert i det forgangne år, men en måde at kigge på, hvad man gerne vil opnå i året der kommer. Jeg sørger altid for at slutte året af med at finde 3 positive ting jeg kan skrive ned, som jeg gjorde i året der gik, og derefter lave nogle nye mål. Jeg kigger aldrig tilbage på året og holder fast i de negative ting, de ting jeg selv synes jeg gjorde forkert eller de ting jeg ikke vil have med ind i det nye år. Det er ikke altid det holder, mine nytårsforsætter, men det gør ikke så meget. Selvom jeg har mange mål, drømme og idéer, så er det vigtige for mig ikke at jeg absolut skal nå det hele og ellers så slår jeg mig selv i hovedet over det, men det vigtige er, at jeg har nogle mål jeg har lyst til at arbejde på at opnå. Nogle gange når jeg det slet ikke, andre gange lykkes det mig ikke at komme i mål, men så når jeg et stykke af vejen, og dét er jo også en sejr. For mig virker det, at ’starte på en frisk’ også selvom dette kun er rent mentalt. Mine mål handler ikke kun om at træne mere, spise sundere og drikke mere vand, men også om en masse andre ting. Både om mig selv som person, steder jeg gerne vil se, gæld jeg gerne vil helt af med, ting jeg gerne vil lave osv. 

Mine nytårsforsætter er personlige mål, og derfor ikke nogle jeg deler her. Til gengæld vil jeg dele 3 positive ting, der er sket for mig personligt, som jeg har taget med fra år 2018:

 

Jeg drak mere vand

Det lyder virkelig som et kedeligt, måske endda ligegyldigt mål. Men for mig har det været en positiv forandring. Jeg besluttede mig i starten af året 2018, at jeg ville drikke mere vand. Det er lykkedes mig at drikke 2-3 liter vand dagligt hele året og det er jeg ret stolt af. For nogle er det helt naturligt at drikke vand, for andre, som mig, har det været lidt mere en opgave. Jeg har ofte glemt det, og jeg føler mig ikke tørstig nok til at indtage flere liter vand dagligt. Men det har jeg gjort og det er blevet helt naturligt for mig. 

 

Jeg begyndte at træne – og blev glad for det

Det her mål er jeg SÅ stolt af og meget glad for. Et mål for mig har i mange år været, at finde et sted at træne, hvor jeg kunne blive oprigtig glad for det. Jeg har prøvet diverse fitnessentre, holdtræninger, træning med en ven/veninde/kæreste, personlig træner, hjemmetræning efter programmer, løb og stort set alt andet, man kunne forestille sig. Det har altid været pligttræning for mig, den eneste nydelse jeg fik ud af træningen var BAGEFTER, når det var overstået og selvfølgelig de fysiske mål jeg har kunnet opnå ved det. Det har dog aldrig været motiverende nok til, at jeg har holdt fast i noget mere end 3 mdr. Ad gangen. Jeg havde et mål om at finde noget træning, som jeg nød – også under træningen. For jeg har hele tiden vidst, at pligttræning for mig aldrig bliver en holdbar løsning, jeg var nødt til at finde noget, som også gjorde mig glad. Det lykkedes i 2018. Nu træner jeg fast 2-4 gange om ugen og er vildt glad for det. Jeg har skrevet mere om det her.

 

Jeg blev bedre til at være social, og accepterede jeg er introvert

Denne her var lidt svært at finde en passende overskrift til. Et af mine mål var at blive bedre til at være social.. nej det lyder forkert, blive bedre til at deltage i ting måske. Jeg vil prøve at forklare, for det er faktisk min allerstørste og vigtigste personlige sejr i 2018. Jeg elsker at være sammen med gode veninder og venner, og jeg synes også en stor fest kan være helt fantastisk og meget sjov, men jeg er introvert og har derfor en tendens til at fravælge sociale arrangementer, særligt i perioder, hvor jeg ikke hviler i mig selv, eller hvis jeg føler mig utryg. Det kan hurtigt komme til udtryk for andre som om jeg ikke gider dem, eller er asocial, og det er faktisk ikke sådan det er. Jeg besluttede mig for at være bedre til at deltage i ting, fordi de oftest, hvis ikke altid, ender med at være skide hyggelige.. samtidig besluttede jeg mig for at acceptere, at jeg ér introvert. Det har været en kæmpe sejr for mig, for det betyder, at jeg faktisk gjorde en masse sociale ting i 2018, jeg havde mange venindeaftaler, var til flere fester og arrangementer, havde middagsaftaler med venner jævnligt, var selv initiativtager og ‘vært’ for en håndfuld arrangementer (hvilket er helt nyt for mig, og noget jeg altid har frygtet, for hvad nu hvis folk keder sig? Det er en helt anden snak dog) og alt dette nød jeg, fordi jeg på den anden side accepterede, at jeg ikke kommer til at sige ja til alt. Nogensinde. Jeg fravalgte nogle ting, som jeg ikke havde lyst til. Jeg forsøgte at blive bedre til at sige nej fra en start, i stedet for at sætte mig selv i en situation, hvor jeg fik sagt ja, for at måtte aflyse i sidste øjeblik (dette er vigtigt for mig, fordi selvom man er introvert og har svært ved nogle sociale arrangementer, så er det ikke okay at aflyse i sidste øjeblik, når folk har gjort en indsats og regner med man kommer.. jeg havde 2 ‘smuttere’, hvor jeg meldte fra i sidste øjeblik, og dem er jeg meget ked af, fordi det også er vigtigt for mig at være ordentlig også – så det skal ikke ske igen). Jeg accepterede, at jeg ér en introvert person, og selvom jeg også rigtig godt kan lide at være social, så samler jeg min energi når jeg lader op derhjemme. Alene.. eller med min kæreste, og det er helt okay. Jeg vil tage dette med mig ind i år 2019 og fremadrettet, for det er noget jeg løbende arbejder på. Men jeg er stolt af mig selv, og det har givet mig rigtig meget.

 

Har I nogle nytårsforsætter, eller synes I det er fjollet?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at dele sit liv online