Outfit of the day - Thailand Style

Billedredigering på telefonen

Et af de spørgsmål jeg får stillet oftest er, hvordan jeg redigerer mine billeder, eller, i hvilken app. For mig er et godt billede både at man fanger det rigtige øjeblik/sted/stemning osv., men det er ligeså meget efterbehandlingen af det. Nogle vil måske synes det er snyd, hvis I ser billederne herover, er der tydelig forskel på originalen og det redigerede billede, jeg ser det ikke som snyd, men som en ligeså vigtig del af et godt billede, at man leger lidt med at fremhæve det på den bedste måde efterfølgende.

Jeg bruger en app på iphone til redigering der hedder Lightroom CC, og her er det lidt svært at forklare præcis hvordan jeg gør. Da jeg første gang fik appen købte jeg en pakke med ‘presets’ som det hedder, fra en instagramprofil som havde lavet nogle flotte, men som tiden er gået, har jeg efterhånden fået lavet min egen gode samling af presets, som er det eneste jeg bruger. Jeg bruger stort set kun Lightroom til redigering, og når man lige får taget på hvordan man bedst redigerer dér, så har man ikke brug for andre apps. Jeg har dog også brugt afterlight meget førhen, og en sjælden gang imellem bruger jeg det stadig. Det er en mere simpel app vil jeg sige, men den kan rigtig meget. Nu, hvor jeg efterhånden har sammensat omkring 20 presets i Lightroom, er den sjælden nødvendig, men engang imellem skal der bare lidt skygge/toning til, og så bruger jeg afterlight.

For mig er der også forskel på redigeringen af et billede ift. hvad det skal bruges til. Redigeringerne herover er til instagram, hvor jeg personligt synes de kan tåle lidt mere redigering i farver, fordi billederne er så små, men skulle jeg bruge det her på bloggen, ville jeg måske ikke bruge den helt samme redigering. Der er også forskel på, hvilket ‘tema’ man ønsker, altså er det lyse/blå/farverige feriebilleder, er man mere til det grålige og nedtonede, er det orange/varme toner eller er man til det næsten eller helt uredigerede ‘hverdagsbilleder’ har jo meget at sige ift. den redigering man vælger. Lige pt. er jeg i det mere blålige/farverige ‘tema’ særligt fordi jeg lige har været på ferie. Men det kan hurtigt ændre sig, nu hvor jeg er hjemme igen. Prøv jer lidt frem, men jeg kan virkelig anbefale Lightroom CC og afterlight, hvis man er til billedredigering. Nogle gange kan redigering af et billede være næsten ligemeget, og andre gange, som man kan se på nogle af billederne herover, gør det en verden til forskel (hvor venstre side er den uredigerede, hvis der skulle være tvivl).

Jeg tager alle mine billeder med iPhoneX og mit nye kamera (som er mega godt btw) sony rx100 5a. Alle billeder i/under vand er taget med gopro og alle billeder oppefra er taget med vores dji mavic drone.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day - Thailand Style