Anden uge på IF - tør jeg fortsætte?

Inspirerende mødre: Mød Rebecca og hendes 3 børn under 2 år

Nu er jeg jo ikke selv mor, men jeg har fået en idé, med en ny kategori herinde, hvor jeg interviewer mødre jeg synes er inspirerende. Det giver både mig, men forhåbentlig også jer, et spændende indblik ind i en hverdag med børn. På et tidspunkt er det jo min tur, så jeg nyder godt af lidt inspiration indtil det bliver min egen tur. Jeg har allerede et par virkelig seje mødre over den næste tid, så det kan I godt glæde jer til. Jeg håber på at lave et indlæg 2-4 gange om måneden, selvfølgelig alt afhængigt af, hvor mange mødre der er med på idéen.

 

Den første kvinde I skal møde er Rebecca. Jeg lærte Rebecca at kende, da vi begge to læste på socialrådgiveruddannelsen sammen. Jeg spurgte Rebecca om hun var frisk på at være med på det her indlæg, og det var hun heldigvis.

 

En kort introduktion af din familie
Jeg hedder Rebecca og er 26 år gammel. Jeg er gift med Mikkel, som er 27 år gammel. Vi har begge fødselsdag i oktober med en uges mellemrum. Vi har 3 døtre, Filippa på 1 år og 9 måneder, og Sofia og Laura på 6 mdr.

 

Hvor længe havde du kendt Mikkel inden du blev gravid?
 Jeg var i praktik i BBU Amager og blev kollega med Mikkels søster og hun blev ved med at sige hun havde en bror der ville passe godt til mig. Vi endte sammen en dag i februar, men der skete ikke rigtig mere frem til sommerferien, andet end at vi sås et par gange i byen. Mikkel forsøgte i den periode, at invitere mig ud, men jeg havde meget travlt med skole og praktik. Det endte med vi mødte hinanden igen til et loppemarked, hvor jeg var med hans søster og så kom Mikkel, og dér sagde det bare klik for os begge to. Kort efter var vi sammen hver dag. Vi talte allerede om i starten, at ingen af os ville gå ind i et forhold uden fremtid, så vi talte om at vi ville gøre det fuldt ud. Vi talte om hvad vi havde af fremtidsdrømme ift. familie. Vi ville det samme og vi ville det sammen. Vi blev kærester i september og allerede i oktober måned talte vi om børn, det lyder helt vildt. Til marts blev vi gravide. Mange synes måske det gik lidt hurtigt med os, men vi vidste begge to vi havde fundet den eneste ene. Vi havde forventningsafstemt inden vi gik ind i forholdet.

 

Fortæl lidt om dine piger
Sofia og Laura minder meget om Filippa, da Filippa var baby. Dér hvor jeg kan se forskel er, at Filippa var en mere stille baby og hun er også mere påpasselig og genert i dag end tvillingerne.

 

Sofia og Laura pludrer helt vildt meget, mere end Filippa gjorde.

 

Hvordan har Filippa reageret på at blive storesøster?
Første gang Filippa skulle se pigerne, ville hun ikke rigtigt. Hun havde aldrig oplevet babyer før, og det var tydeligt hun ikke helt forstod dem. Der gik ikke mange gange før hun synes det var hyggeligt at ligge med dem, og i dag synes hun det er en fest at have dem omkring sig.

 

Hvem ligner pigerne mest?
De ligner mest mig af udseende, men de har fået Mikkels lyse hår og blå øjne.

 

Hvilken alder synes du har været den hårdeste?
Det hårdeste med Filippa da hun blev født var, at vi ikke havde prøvet det før. Pludselig var det ikke længere bare os, og vi skulle vænne os til en søvn der blev afbrudt hele tiden. Det var første gang som forældre, og det var meget nyt og anderledes. Men det var også virkelig hårdt at skulle gå fra 1 til 3 børn. Nu, hvor de er lidt ældre, er det hårde at de skal til at have mad. Alle stadier i deres babyfaser har deres udfordringer. Det har været to vidt forskellige oplevelser med barsel. Med Filippa var Mikkel hjemme på barsel i 3 måneder, så der var det bare os 3 og vi hyggede virkelig meget. Med tvillingerne derimod har oplevelsen været en anden, det var mere lige på og hårdt og vi havde ikke samme tid som før, både fordi Mikkel kun havde 14 dages barsel med os denne gang og så var det tilbage på studie, men også fordi vi også havde Filippa. Det har været to vidt forskellige oplevelser.

 

Hvad skal du efter barsel?
Jeg er færdiguddannet socialrådgiver, men jeg har faktisk ikke lyst til at være socialrådgiver. Jeg synes det er virkelig nederen at tænke på at skulle ud i noget jeg ikke føler for. Det er sikkert, at jeg ikke skal på børne-familieområdet, som jeg troede da jeg startede med at læse. Jeg tror det ender med noget sygedagpengeområde, selvom det egentlig er lidt dødsygt, men det er der jeg har set flest 30-timers stillinger. Allerhelst ville vi gerne starte selvstændigt, evt. en webshop eller en lille hyggelig københavnerbutik. Det er drømmen, men der skal pigerne lige være lidt ældre, og vi skal have lidt mere søvn 😉 Man har mulighed for at passe sine egne børn efter barsel, så hvis jeg er heldig skal jeg først igang til næste september.

 

Hvordan var jeres reaktion, da I fandt ud af I ventede tvillinger?
Til at starte med vidste vi ikke hvor langt jeg var henne eller om jeg var gravid overhovedet. En scanning viste jeg var 10 uger henne og hun fortalte vi ventede tvillinger. Jeg var helt knust, det skulle bare ikke ske for mig. Det var ikke en glæde at finde ud af vi ventede tvillinger, det var mere sådan en ‘det kan jeg slet ikke overskue/hvordan kan jeg være mor til 3?/hvordan skal vi have råd til det?/Hvad med plads?’. Jeg syntes der var mange ting, der ikke fungerede, også selvom det var materialistiske ting. Jeg var ked af det og bekymret, og skulle lige sluge den. Mikkels reaktion var helt anderledes, han tænkte ‘Yes, flere børn!’, han syntes det var så vildt på en rigtig god måde. Mikkel trøstede mig og vi snakkede om det, og da først jeg havde slugt den blev jeg glad over det.

 

Hvordan var dine graviditeter?
Mine graviditeter var forfærdelige begge gange. Med Filippa kunne jeg slet ikke noget, jeg kunne ikke holde noget i mig og jeg nåede at tabe mig 15 kilo under min graviditet. Det var så sindssygt, jeg kunne virkelig ingenting. Filippa blev født for tidligt, så jeg var i rirsiko for at føde tidligt igen med tvillingerne. Da jeg blev gravid med tvillingerne startede det ud på samme måde, men lægen sagde jeg ikke måtte tabe mig mere for så skulle jeg indlægges. Det var som om det gjorde noget mentalt ved mig, for jeg ville virkelig ikke indlægges. Med tvillingerne var det en hård graviditet på den måde, at jeg skulle skånes og ikke måtte løfte noget. Dét var svært med en lille pige på 1 år, som gerne ville op til sin mor og være tæt på. Det var sådan hele graviditeten igennem, jeg havde det ikke dårligt på samme måde med opkast hele tiden, men der var andre ting der ikke var godt. Jeg havde det virkelig skidt og havde også problemer med hjertet. Den store forskel på de to graviditeter var, at jeg ikke kastede op med tvillingerne. Da jeg var i uge 31 med tvillingerne startede mine plukveer med at være så kraftige, at jeg var ved at gå i fødsel. Jeg blev derfor indlagt og fik lungemodnende sprøjte, som gives i låret. Det hjælper barnet med at udvikle deres lunger med det samme. Derefter får man vehæmmende, så alle veer skulle forsvinde. For mig hjalp det i halvanden uge. Tvillingerne blev født i uge 34+5.

 

Hvor bor I? Har I drømme om at flytte i hus? 
Vi bor i Ørestaden i en 4-værelseslejlighed. Vi er lige flyttet fra en 3-værelses på teglholmen. Det var et fedt område, det var moderne, det var ned til vandet og virkelig lækkert, men lejligheden var blevet for lille. Mikkel havde det ambivalent med at skulle væk derfra og flytte til Ørestaden, hvor han synes der er mere upersonligt. Men han holder meget af det nu, lejligheden er stor og vi har megte plads. Filippa hygger sig og har plads til at løbe rundt nu, og vi har en dejlig altan. Her er mere børnevenligt med legepladser i nærheden. Mikkel vil rigtig gerne flytte i hus en dag. Jeg vil egentlig ikke, medmindre det er på strandvejen ned til vandet, og det kommer nok ikke til at ske. Vi har talt om rækkehus en dag, som kompromis, men det er slet ikke lige nu, det skal passes og renoveres og det har vi slet ikke tid til.

 

Får du sovet om natten? 
Jeg får sovet om natten. Utroligt nok, er de rigtig gode om natten alle 3 piger. Det kan tælles på én hånd, hvor mange trælse nætter vi har haft. Dér føler jeg mig virkelig heldig, det er jo næsten sådan, at det er Mikkel der vågner om natten og lægger dem til mig, og så sover jeg videre. Man kan dog godt mærke ift. den sommer vi har at de er påvirket af varmen også om natten. Om dagen sover de stort set ikke, de sover på skift og de powernapper kun, men jeg vil også hellere have de sover om natten end om dagen.

 

Hvordan kommer I rundt? 
Vi har ikke en bil, en dag drømmer vi om en VW Touran. Vi har købt en ladcykel, så der sidder tvillingerne i autostole, og Mikkel kører med Filippa i barnesæde på sin cykel. Jeg har intet problem med at tage det offentlige heller, jeg synes faktisk det er meget hyggeligt. Hele vores familie bor i Ørestaden, så vi har egentlig ikke behov for en bil, vi kommer som oftest fint rundt på cykel eller gåben.

 

Hvad er det bedste ved at blive mor? Er der noget der er kommet bag på dig?
Det bedste ved at blive mor er, at jeg har en ubetinget kærlighed til mine piger. En helt uendelig, ubeskrivelig stor kærlighed. Det bedste i hele verden er, når de kigger én ind i øjnene og giver et kæmpe smil. Jeg havde en rigtig lortedag igår og i morges blev jeg ked af det, og det så Filippa. Jeg var gået ind i et andet rum, så hun ikke skulle se det, men det gjorde hun, og så kom hun ind og gav mig den største krammer, hun er simpelthen så god og kærlig.
Det er kommet bag på mig, hvor hurtigt tiden går. Det er den største kliché, men tiden går virkelig hurtigt. I dag bliver tvillingerne et halvt år, og jeg aner ikke hvad det halve år er gået med. Filippa fylder 2 år til november, det er ikke til at forstå. Det er en mærkelig følelse at blive mor, du elsker dine børn så meget og helt ubetinget, men de kan virkelig også gå dig på nerverne på samme tid nogen gange. Mikkel kan stå og kigge på pigerne og tænke ‘er jeg virkelig far/har jeg virkelig skabt de her fantastiske små piger’ det er så surrealistisk men på den helt vidunderlige måde. De er så smukke og det er bare vores små guldklumper. Jeg ved ikke om man nogensinde kommer til at forstå det med at blive forældre… og hvis nogen havde sagt til mig for 3 år siden’ om 3 år er du gift og har 3 børn’ så havde jeg simpelthen ikke troet på det.

 

Hvor kan vi følge med i dit liv som mor? 
Instagram.com/rmvhj

10 kommentarer

 • Marie

  Er det hendes CPR-nummer man kan se på scanningsbillederne? Dét er måske ikke lige det allersmarteste at lægge ud til offentligt skue…?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Det kan jeg jo lige skrive til hende 😉 Det er billeder taget fra hendes instagramprofil, så hun har nok ikke været opmærksom på det…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siff

   Du burde altså også fjerne det fra din blog, så det ikke ligger frit. Ellers fint indlæg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   det ér fjernet 🙂 og tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Fedt indlæg! Glæder mig til flere. Jeg er selv 38 uger henne lige nu, og bliver så inspireret af at se, hvordan andre er mødre – for alle mødre er jo helt fantastiske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Det er dejligt at høre <3…. der er flere gode på vej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Fedt indlæg! En ide til næste gang kunne også være at spørge lidt ind til aldersforskellen på børnene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tak 🙂 Det er en god idé, det skal jeg huske!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Skønne børn men hårdt!!! Er selv mor til tvillinger og stotrebror dog ikke så tæt😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Ja det lyder virkelig hårdt med tvillinger og en mere.. :O 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anden uge på IF - tør jeg fortsætte?