Bullerbox

En forfærdelig dag

Åh kender I det, når man ikke ved hvor man skal starte med at fortælle en historie? Når der er så mange ting man gerne vil sige, men man næsten ikke orker at finde ud af hvor man skal gå igang? Men jeg vil alligevel forsøge at få skrevet noget af det ned, og bare rolig, selvom det er et ‘øv bøv’ indlæg, så er der også noget lykkeligt i det.

Oda, vores hund, var en gave fra mig til Mattis, eller gave, det lyder så materielt, men hun var i hvertfald en overraskelse. Vi mistede vores elskede hund Wilma, blot 11 mdr. gammel, og den sorg var ubærlig for os begge to. Da vi købte Wilma var det vores første hund, og på trods af vi havde forsøgt at gøre vores research ordentligt, var vi slet ikke klar over alle de ting og røde alarmklokker man skulle være opmærksom på. Så Wilma var en syg hund, hele vejen igennem, fysisk og psykisk. Derfor vidste jeg, at når vi skulle have en ny hund, så skulle alt være i orden. Jeg fandt en hund med DKK stamtavle og på DKK hjemmeside. Jeg besøgte hende og spurgte til råds omkring mig, for at høre om hun var kendt for noget negativt. På det tidspunkt følte jeg alt spillede, men jeg endte alligevel med en syg hund, en rigtig ufin avler, som man siden har fundet ud af på alle måder ikke er ordentlig og en sag i DKK mod avler, som jeg vandt. Oda er en rigtig mandagsudgave af en hund.

Først havde hun parvo og var indlagt, her svævede hun mellem liv og død i dagevis, sammen med sine søskende (inden jeg fik hende hjem til mig, jeg var ikke klar over dette), da jeg fik hende var hun smittet med en parasit der hedder giardia, som har taget os et år, ET ÅR, at komme af med. Den ødelagde hendes mave fuldstændig og vi troede ikke hun ville leve til hendes 1-års fødselsdag. Men det gjorde hun og endelig er vi ude på den anden side ift. det. Det har kostet os uendeligt mange penge, tid, tårer og frustration, men det lykkedes og med mange måneders ro og hjælp til maven, fik vi den stabiliseret. Vores forsikring har ikke villet dække hendes mave/tarm problemer, da fejlen allerede var der da vi købte hende, så derfor har vi betalt alt selv. Det har ikke været billigt.

Da Oda var omkring 7 mdr. gammel lagde vi mærke til, at hun slingrede noget i bagpartiet. Hun faldt nogle gange under leg og hun gik pasgang. Vi fik hende dengang røntgen og CT scannet, men den viste intet bekymrende og vi fik at vide, at vi skulle se tiden an og lave nogle øvelser med hende. Vi havde hende til svømning og trænede med hende herhjemme, men på trods af dette, forværredes tilstanden gradvist men meget lidt ad gangen. For et par uger siden begyndte Oda at urinerer ukontrolleret, mens hun gik eller sad eller legede, næsten som var hun lammet bagved. Hun rejste sig midt i afføring og gik mens hun var igang. Hendes slinger var forværret og hendes gang var så unaturlig. Vi havde hende igen til dyrlægen, som sagde han var nødt til at CT scanne hende igen, denne gang med kontrastvæske, da han mistænkte en cyste i ryggen, som pressede på nogle nerver.

Her begynder vi selvfølgelig at inddrage vores forsikring. De godkendte vores CT scanning og operation og vi har haft dem i røret løbende. Oda blev CT scannet og det viste sig hun havde en cyste på rygsøjlen, den eneste vej var operation. Igen har vi agria, vores forsikring, i røret som oplyser Mattis om, at vi har 25.000 kr. om året i dækning og her d. 01.06 skifter forsikringsåret, dvs. 25.000 kr. starter forfra. Mattis sikrer sig ved dyrehospitalet at operationen + scanningen i alt ligger under de 25.000 kr. og da vi får grønt lys på det får vi tid til Odas operation d. 31.05.18. 

Vi afleverede Oda om morgenen d. 31.05 og fik her at vide, at det er en operation med mange ricisi, men ‘at man i det mindste gav hende en chance’. Det skal de nok sige, men det betød at vi havde kronisk mavepine resten af dagen. Jeg kiggede konstant på min telefon, da jeg vidste hun skulle opereres over middag og afventede dyrelægens opkald. Jeg havde lagt 2 møder den dag, og på vej til dagens sidste møde (børnesamtale med 2 børn) ringede dyrlægen. Mit hjerte gik i stå da jeg så det, men han fortalte, at operationen var gået godt. Dyb vejrtrækning. Nu skulle Oda være indlagt til dagen efter, altså d. 01.06, hvor vi ville få en opdatering.

Vi var lettede og glade, alt var gået som det skulle, nu skulle vi afvente at få hende hjem og selvfølgelig håbe på, at hun ikke havde nogle neurologiske eller fysiske skader efter operationen. Alt var gået godt, hun vågnede som hun skulle og var glad, på trods af en meget svar bevægelse i bagpartiet. Dette var dog helt normalt blev vi forsikrede om. Så dagen efter hendes operation, altså igår, skulle vi hente hende. Vores forsikring, Agria, tilbyder direkte skadesdækning, så vi kunne betale selvrisikoen og hente hende. Forsikringsselskabet afviser så at dække mere end 12.000 kr. af forløbet, som nu er endt op i 30.000 kr., fordi vi havde brugt nogle penge tidligere.

Her går min verden lidt i stå. Mattis ringer til Agria, og fortæller dem, at han har haft kontakt med dem hele tiden, og var blevet oplyst der var grønt lys, han havde fortalt dem overslag på pris. Hele vejen igennem var de med. De oplyste hos Agria, at de havde gjort Mattis opmærksom på skæringsdatoen, altså d. 01.06, men Mattis havde fået fortalt at der var 25.000 kr. det indeværende år, og 25.000 fra d. 01.06. De har på intet tidspunkt gjort os opmærksomme på hvad der var tilbage eller sagt der ikke var dækning, hvilket betød at vi DAGEN INDEN der var dækning på operationen, får Oda opereret.

Jeg ringer til agria, jeg tudbrøler, jeg appelerer, jeg skælder ud, jeg appellerer igen, jeg græder og efter 30 minutter måtte jeg konstatere, at der intet var at gøre. Var Oda blevet opereret d. 01.06 var det intet problem, men fordi hun blev opereret dagen før så skulle vi betale 17.000 kr. Er I klar over hvor mange penge det er? 17.000 kr.?

Jeg er så rasende og så ked af det, for det er da ikke penge man bare lige har, slet ikke når man har et forsikringsselskab, som skulle dække og hjælpe os i den i forvejen svære tid med vores hund. 17.000 kr. for Agria er jo INGENTING, men for os har det fuldstændig smadret vores økonomi for resten af året. Det værste er, at operationen ikke var akut, Oda kunne sagtens have ventet den ENE DAG, eller en uge, eller en måned for den sags skyld. Jeg forsøgte at forklare dem hos Agria, at vi jo ikke er dumme. Hvis det var blevet gjort tydeligt for os at vi skulle vente til d. 01.06 for at få dækning, ja så havde vi nok ikke planlagt en operation DAGEN INDEN dette, så vi selv kunne betale 17.000 kr. Vi er jo for helvede ikke komplet idioter.

Dagen igår gik med at tude, rase, tude og rase og til sidst blev vi enige om, at der jo intet er at gøre ved det. Vi havde gjort alt, og Agria var på ingen måde forstående eller til nogen hjælp. Vi har begge vores hunde forsikret der, netop fordi vi tænkte det er et rigtigt godt forsikringsselskab til dyr, det er lidt dyrere, men så er det også i orden tænkte vi. Men sådan har det ikke været, og igår måtte vi køre kortet igennem på 17.000 kr. for at få udleveret vores hund. Vi forsøgte at tale med dyrehospitalet om man kunne dele regningen lidt op, bare 2 måneder eller 3, men nej. Alt skal betales på én gang, og det måtte vi gøre.

Jeg er stadig i chok og rasende, men jeg har Oda. Hun er i live og hun er okay efter omstændighederne, og det ér jo det vigtigste trods alt. Vi vil forsøge at sælge lidt ekstra ting denne måned, og så må vi leve af havregrød og æbler lidt tid, og huske os selv på, at Oda er det hele værd. Når hun er kommet ovenpå denne her omgang, så skal hun leve et langt og lykkeligt liv, og så er 17.000 kr (av for helvede, det er mange penge) ikke mange penge… på den lange bane… og noget.

I denne weekend er vi hjemme med Oda. Ellie bliver passet hos min mor, hvor hun får masser af kærlighed og en dejlig have at hygge sig i, og Oda får ro til at komme sig. Hun klarer det så flot, det er sgu mere hendes to menneskeforældre der tuder og har ondt i hjertet – Oda er fandme sej. Hun var i ret voldsomme smerter i morges, hvilket jeg slet ikke kunne holde ud. Efter en smertestillende pille er hun nu igen ovenpå, og jeg har ringet til dyrehospitalet og sagt, at hun skal være smertedækket 24/7 i denne her periode, så hvis det sker igen skulle vi komme ind med hende.

I dag har vi aftalt at hygge os, skrue benene af vores senge og lægge dem ind i stuen, hvor vi vil sove med Oda i nat, og være sikre på, hun ikke har smerter eller vågner og vi ikke er der og kan hjælpe. Det er sommer i Danmark, 30 grader, og stranden lokker, men der er ikke noget sted jeg hellere ville være, end lige her på min altan med Oda i armene

screen-shot-2018-06-02-at-12-08-52

16 kommentarer

 • MB

  Hej Line!

  Jeg forstår godt jeres frustration men jeg er SÅ glad for, at du har lavet det er indlæg, fordi:

  Min kæreste og jeg har en fransk dreng på circa 8-9 år (vi har ikke haft ham fra hvalp).
  Han er sund og rask MEN har de PRÆCIS same symptomer, som du beskriver med Oda, ift. hans gang, det her med at tisse og ikke kunne stoppe igen som om han er lammet, slingre, osv. osv.

  Mit spørgsmål er nu: sagde dyrlægen noget om, om Oda havde ondt?

  Der er jo stor forskel på om man opererer en hund, alt efter om den er 7 mdr. eller 9 år. Og umiddelbart vil jeg ikke synes vores skal igennem sådan en tur (jeg forstå dog sagtens hvorfor I har valgt det!) – men omvendt skal han selvfølgelig heller ikke have ondt. Jeg er derfor lidt nysgerrig efter om dyrlægen har sagt noget om smerter?

  PFT. 🙂

  PS. jeg har dyrekassen danmark på alle dyr og har ALDRIG haft problemer. Dem kan jeg simpelthen KUN anbefale.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Hej Mette

   Beklager det sene svar, jeg har ikke blogget i en periode, netop pga det med Oda. Nej Oda havde ikke ondt, eller det var ikke hans vurdering. Hun virkede heller ikke til at være i smerter, men hun gik pasgang og det plejer at være for at aflaste for ryggen, så vi tænkte det måske alligevel enten gjorde ondt eller i hvertfald generede hende. Hun har dog på intet tidspunkt virket som en hund i smerter, hun har altid været frisk og glad.

   Ja det er nok stor forskel på, hvad man lader hunde gå igennem også i forhold til alder. Oda havde nogle rigtig svære dage lige efter operationen, men det handlede primært om, at hun ikke var smertedækket nok. Da hun fik den rigtige mængde skete der en stor forandring med hende.

   Åh ja dyrekassen danmark anbefaler flere, det skal vi huske til en anden gang.

   I kan jo altid få en CT scanning med kontrast på ham, så kan de se om der sidder noget og trykker på hans nerver? Og så kan I jo tage stilling til det derfra? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Christiansen

  Øv øv… Rigtig god bedring med Oda.

  Må jeg anbefale Dyrekassen Danmark istedet? Jeg havde min forrige engelske bulldog forsikret hos dem og havde aldrig nogle problemer selvom han blev temmelig syg.

  Min nuværende tæve, også engelsk bulldog, er også forsikret hos dem. Der er forbehold for øjen- og hudproblemer, men ellers er de ret fair.

  Jeg kontaktede for ca 5 år siden Agria, men de var flere tusinde dyrere, langt flere forbehold og så synes jeg de var så nedladende. Godt jeg ikke skiftede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tqk

   og tak for anbefaling, det skal jeg så meget huske til en anden gang, I er flere der skriver det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Baaah, hvor er det trist at læse. :(( Vi har også vores lille Ellie (lidt sjovt ;)) forsikret hos Agria, og skal snart igennem en tandoperation. Jeg har selv ringet og talt med dem, og fået forsikret at det stensikkert er noget de dækker – men jeg har på fornemmelsen at vi også får et afslag. Jeg synes simpelthen at det er så uretfærdigt, nu hvor de skulle være “de bedste” at forsikre sin hund ved..
  Alt det bedste til jer, og god bedring til lille Oda.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Hej Sofie

   Ja det er SÅ trist 🙁 Ja mit forslag er du får ALT PÅ SKRIFT, for de vil afvise hvis det er foregået i telefon.

   Alt det bedste med jeres lille Ellie og operationen 🙂 .. og mange tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • C.

  Endnu én grund til, at man mister troen på forsikringsselskaber. Jeg har aldrig haft en positiv oplevelse med noget forsikringsselskab.

  Har I overvejet at oprette en GoFundMe til lidt hjælp? Man skal ikke undervurdere hvor meget folk elsker dyr; mig selv inklusiv. Jeg ville med glæde hjælpe lidt til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Ja det er virkelig surt !! Vi har talt frem og tilbage, men jeg har virkelig svært ved at modtage penge/støtte på den måde, selvom SÅ mange har været søde at foreslå det og sige de gerne vil hjælpe <3 det er så sødt af jer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Sikke en forfærdelig omgang både I og jeres stakkels hund har været igennem.
  Et er sygdom og behandling, noget andet er forsikringsselskaber.
  Jeg forstår til fulde jeres problem.
  Kan I slet ikke forhandle med dem?
  Ellers skift forsikringsselskab.
  Dejligt at jeres dejlige hund kommer sig, pas på hende og god bedring med hende:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Nej vi kan desværre ikke noget med dem overhovedet. Så den regning har vi bare slugt, der er ikke andet for. Nu skal vi bare passe godt på hende, så hun kan komme sig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Uha, jeg bliver helt harm. Har selv stået i en lignende situation med Agria, som forsikrede mig om, at de godt ville dække en akut 7 dages indlæggelse, røngten og behandling for tarmslyng – men da de så regningen på 7500kr., så afslog de. Min dyrlæge klagede, jeg klagede, men intet hjalp. Det slog fuldstændigt min SU-økonomi i stykker. Jeg endte med at fortælle Agria, at mit dyr var afgået ved døden, således at jeg kunne melde mig ud. Hvad skal man bruge en forsikring til, når de alligevel intet vil dække? I stedet har jeg lavet en dyre-opsparing og lægger penge til side hver måned. Vil anbefale jer at undersøge, om I kan få jeres hundebørn skrevet ind i jeres egen forsikring i stedet. Det kan man nogen steder.
  Mega held og lykke med Oda. Hun skal nok komme sig helt fint og I passer SÅ godt på hende. Hun er en heldig hund ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   De er virkelig nogle møgsvin!!! Øv hvor er det forfærdeligt at høre! Men mange tusind tak <3 det gør mig glad at høre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • julie

  sikke en omgang! jeg bliver så frustreret på dine vegne! man vil jo gøre ALT for sine dyr – og det ved sådan nogle firmaer godt, så det udnytter de 😞 nej, hvor er det bare dårlig stil af dem, at bondefange jer på så grim en måde.
  man vil jo gerne betale for sine dyr, selvfølgelig – men 17.000 er svære at finde og det er jo derfor i netop har forsikring. dem skal jeg aldrig have forsikring hos!

  men når alt det så er sagt, så er det dejligt at jeres lille hund har det godt igen, og det er så dejligt at se, at i passer så godt på jeres hunde og kan se på dem, når noget ikke er okay ❤️ i må have den dejligste weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Ja det er virkelig noget svineri med forsikring !! Og nej, hold dig langt fra dem!

   Men tak, hun skal nok blive god igen <3 Dejlig weekend til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Marie Bech

  Nej hvor er jeg ked af det på jeres vegne! Kæft hvor er det uretfærdigt og på inden må iorden fra forsikringens side! Men jeg er virkelig glad for at du deler din erfaring om forsikringsselskabet, da jeg selv lige har betalt depositum for min kommende hund, og selv skal til at finde et forsikringsselskab til hende. Det bliver i hvert fald ikke Agria! Så tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bullerbox