20% RABAT PÅ ALT PÅ ASOS

Himmelske hindbærsnitter

facetune_21-05-2018-18-10-41 facetune_21-05-2018-18-11-40

Vi har aldrig prøvet at bage hindbærsnitter før, og det er egentlig heller ikke fordi det er min yndlingskage eller noget som jeg spiser særlig tit, men pludselig fik vi lyst til en hindbærsnitte og blev enige om, at vi skulle prøve at lave dem selv. Det er så hyggeligt med fridag og hjemmebag. De endte med at blive virkelig lækre, og nu er det ikke fordi jeg har særlig meget erfaring i ‘hindbærsnitte-verden’, men konklusionen er i hvertfald, at de er lige som vi synes de smager rigtig godt.

Ingredienser til dej

300 g hvedemel
100 g flormelis
2 æggeblommer
200 g smør

Derudover skal du bruge
Hindbærmarmelade
flormelis til glasur

Fremgangsmåde
Hæl mel og smør skåret i mindre stykker, i en røreskål. Når smørret er rørt findelt, tilsæt da æggeblommerne til dejen. Bliv herefter ved med at røre til dejen samler sig, og husk, den skal nok samle sig, selvom det tager lidt tid – hav tålmodighed.
Del dejen i to lige store stykker og tryk dem ud med fingrene på hver deres stykke bagepapir. Sæt dejen koldt en time.

Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn og lad ovnen forvarme, mens du ruller det ene stykke dej ud, på en størrelse på ca. 25×30 cm – det er en god idé at bruge lineal, så dine stykkerne passer sammen, når de skal lægges ovenpå hinanden. Læg den første færdigrullede dej i ovnen og giv den 11 min. imens du ruller den anden ud i samme størrelse. Læg den anden færdigrullede dej i ovnen og giv den ligeledes omkring 11 minutter.

Når dejstykkerne er færdigbagt, skal de afkøles helt på en rist. Når de er helt afkølede smører du hindbærmarmelade på den ene halvdel, læg på efter smag, vi lagde et dækkende lag helt ud til kanterne. Herefter lægges dejstykket uden marmelade ovenpå, så du nu har én stor hindbærsnitte. Bland herefter glasur (vand og flormelis) og smør ud over din kæmpe hindbærsnitte, igen her er det efter smag, vi kan godt lide et godt dækkende lag, men gør det du synes er lækrest.

Til sidst pyntede vi med frysetørret hindbær og skar den i mindre firkanter,og viola, så har du lækre hindbærsnitter, sprøde på den helt rigtige måde, søde af den lækre glasur og kage blandet med det lidt syrlige i hindbærrene, en helt perfekt treat!

God fornøjelse.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

20% RABAT PÅ ALT PÅ ASOS