Om at tage for givet

verdens bedste banankage

skaermbillede-2015-01-21-kl-12-17-52

Denne opskrift er delt ikke bare en eller to men tre gange før. For nogle ting kan ikke deles for ofte. Den første gang jeg delte opskriften var i år 2011, og den er stadig i dag, en af de allerstørste søgehit til bloggen. Så derfor, så skal den deles igen.

Den ser måske ikke ud af meget på billedet, men jeg kan love jer for det er verdens bedste banankage. Jeg bager aldrig andre end denne når jeg får lyst til banankage. Den er lækker og blød uden at være for blød, den er simpelthen helt perfekt. Og så er den nem at lave og koster ikke så meget, så jeg vil virkelig anbefale jer at prøve den. Her er min opskrift på den (der bliver til 6 personer, eller 2 meget kagesultne personer til 2 dage):

2 dl sukker

2 tsk vanillesukker

3 æg

2 dl hvedemel

1 tsk bagepulver

100 g smør

2 bananer

100 g mørk chokolade (jeg kan bedst lide den omkring 60-70%)

Tænd ovnen på 175°. Pisk sukker, vanillesukker og æg godt luftigt med en gaffel.

Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen lidt ad gangen sammen med blødgjort smør. Mos bananerne og hak 100 g mørk chokolade og bland det i.

Fordel kagen i en form og bag den nederst i ovnen i ca 55 minutter (dog plejer jeg kun at bruge det som ca. tid, stik i kagen undervejs og tag den ud når dejen ikke længere hænger fast).

Jeg har nogle gange lavet en chokoladefrosting til at putte ovenpå, eller man kan smelte mørk chokolade henover. Den er god som den er, men også lækker med topping!

God fornøjelse!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at tage for givet