Så smukt, men så forfærdeligt

Om at tage for givet

photo-1505129028284-2bdc1f281fc7

Kender I det, når man har været syg, f.eks. med en rigtig slem omgang influenza, med febernætter og en hals så smertefuld at man intet kan få ned? Når jeg har haft det sådan, så tænker jeg ALTID på, hvor stor pris jeg skal sætte på mit liv, når jeg igen ikke fejler noget. Når min hals ikke længere gør ondt og jeg igen kan sove igennem en nat. Jeg glemmer det altid igen, når jeg så er rask, for så er det jo bare sådan det er. Men nu er jeg, IGEN, ramt af noget i min hud (se dette indlæg) og denne gang er det min hals, ansigt, ører og hovedbund der er slemt under angreb. Det klør, svider og brænder helt sindssygt. Min nattesøvn bliver afbrudt af 3-5 opvågninger grundet kløe, hvor jeg ligger med en kold klud og forsøger at lindre kløen en smule. Udover den smerte og det ubehag det giver mig, så ser jeg også helt forfærdelig ud. Jeg er rød, hævet og meget mørk om mine øjne. I morges satte jeg mig ud i badet kl. 04.30 fordi det kløede så meget at jeg ikke kunne være i mig selv, dér sad jeg og tudede af smerte og ubehag og tænkte ‘hvorfor fanden sætter du ikke mere pris på når du er rask? Når din hud er pæn og du får din nattesøvn’. Ligesom altid når jeg er syg. Hvad fanden brokker jeg mig egentlig over, fordi jeg har én fin, næsten usynlig, linje henover panden? Hvad er det for noget at blive irriteret over, når jeg nu sidder her med ildebrand i hele ansigtet, hævede ører og en hals jeg næsten ikke kan dreje i smerter? Når jeg nu sidder hjemme og arbejder og må aflyse alle mine møder, fordi det er fysisk umuligt for mig at være på arbejde?

Jeg har fået en akuttid hos en hudlæge kl. 16.40 i dag, hvor jeg håber de vil tage mig mere alvorligt end jeg er vant til med det her. Jeg håber jeg får et sprøjt binyrebarkhormon eller ANYTHING, der kan dæmpe det her. Og selvfølgelig endnu mere håber jeg på, at de kan komme tættere på en forklaring på, hvad der forårsager det her. Men indtil da arbejder jeg hjemme og tænker meget over, at jeg er for god til at tage det for givet, når jeg står op, har fået min nattesøvn og er sund og rask. Jeg er alt for hurtig til at glemme, hvor meget det også betyder og lynhurtigt er jeg god til at have fokus på det næste problematiske i mit liv.

Det lyder måske lidt.. lala, men jeg vil virkelig være bedre til, at sætte pris på mit helbred og liv generelt. Vi har alle vores at kæmpe med, men personligt kan jeg for hurtigt have fokus på det næste, i stedet for at nyde at jeg har sådan et godt liv. F.eks. ville jeg lige nu give ALT for at have travlt på mit arbejde, og komme hjem og gå en lang tur med mine hunde efterfølgende. I stedet har sidder jeg med et brandvarmt og kløende ansigt/hals og skriver hjemmefra, fordi jeg ikke kan være fysisk tilstede på mit arbejde. Hvis I ikke aner hvad jeg taler om, kan I lige hoppe ind på min instagram/linesofiegyldholm, hvor jeg i min story har delt et par billeder og ord om det. Jeg vil ikke fylde indlægget her med billeder af det, men hellere holde fokus på noget mere positivt, og en smuk blomstermark fra sommeren var lige det indlægget havde brug for.

Denne gang lover jeg mig selv, at når mit ansigt igen er tilbage til normalt og jeg kan sove, går på arbejde og træne, så vil jeg sætte pris på det HVER DAG. At jeg hver dag står op, er sund og rask, har en dejlig kæreste, to skønne hunde, et godt arbejde, et tag over hovedet og er glad. Det er helt utroligt, hvad sådan en omgang her sætter gang i. Og jeg mener ikke det her som en fornærmelse til alle dem, som sidder med noget meget slemt lige nu og ville give alt for ‘bare’ at have mit udslæt. Selvom vi tager udgangspunkt i vores egen smerte og problemer, så gør det ikke noget at sætte det hele lidt i perspektiv nogen gange og huske ikke kun at være ked over de ting der gør ondt, men også smile over, og sætte pris på de ting, som vi er rigtig heldige med. Dét vil jeg blive bedre til.

1 kommentar

  • Josefine

    Det lyder meget som min venindes situation. Hun har altid været lidt allergisk overfor birk, men nu er hun pludselig blevet allergisk overfor ALT hvad der krydser birk (eks: kartofler, gulerødder m.m.) som viser sig både ved kløe og eksem over hele kroppen – de siger det kan være som følge af et chok (hun var til stede under terrorangrebet i Stockholm), og lægerne siger det er “normalt” at man kan få ekstra meget allergi efter en større “ubehagelig” situation.. Håber du finder en løsning!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så smukt, men så forfærdeligt