11 ting jeg ikke forstår #2

Et lidt anderledes indlæg..

Det her indlæg skulle have handlet om noget helt andet, men det må blive senere. De sidste par dage har jeg nemlig opdaget en youtuber, som hedder Eugenia Cooney. Hun har knap 1 million følgere på youtube og over 380.000 på instagram. Hun er derfor ret ‘stor’ på de sociale medier. Grunden til jeg netop fremhæver hende er fordi hun er så ekstremt tynd, at jeg er helt i chok. Andre store youtubere laver videoer, som forsøger at hjælpe hende, der er lavet hashtags, som man opfordrer folk til at bruge og hendes følgere kommenterer at de ønsker hende det bedste, men hun skal have noget hjælp og tydeligvis har anoreksi. Det er ganske forfærdeligt, når jeg kigger på hende. Jeg vil på ingen måde bodyshame her, heller ikke fordi hun er tynd, men der kan ikke være mange mennesker der er i tvivl om, at hun har anoreksi.

Hun har benægtet flere gange, når hun reagerer på kommentarer eller andres videoer om hende, og siger hun er naturligt tynd og ikke fejler noget. Mange forsøger at hjælpe hende, ved at kaste lys over det problem, det er ret tydeligt hun har. Jeg har siddet målløs i den anden ende og kigget på. Jeg har tænkt det er smaddersynd for hende med al den opmærksomhed omkring, hvor syg hun ser ud osv. Men mest af alt, så kan jeg næsten ikke holde alle de kommentarer ud fra unge piger, der skriver hun er en kæmpe inspiration, at hun slet ikke ser syg ud og hun er perfekt som hun er ‘keep up the good work’. Det er ganske enkelt forfærdeligt. Hvis hun fortsætter den retning, så bliver den næste youtube video en mindevideo med et slideslow af billeder af hende, fordi hun ikke er her længere.

Hun har indflydelse på så mange mennesker, ikke blot dem omkring hende, der elsker hende, men alle hendes følgere/subscribers/fans. Jeg kan ikke forstå at youtube eller instagram ikke gør noget, og samtidig så er det et sindssygt dilemmafyldt problem, for skal der ikke være plads til alle? Hvis youtube eller instagram skulle begynde at udelukke folk fra at lægge materiale op, fordi de mente personen var syg, uforsvarlig eller andet, så kunne det blive noget rigtig rod. Jeg kan dog alligevel ikke lade være med at tænke, at der burde blive gjort noget. Hun virker som en smaddersød pige, og indholdet i hendes videoer er sikkert også helt fint, men hun er tydeligvis syg. Jeg har nu kigget lidt rundt på forskellige videoer af hende og om hende og jeg fik sådan lyst til at skrive dette indlæg.

Jeg skriver det ikke for at være ond mod hende, men fordi jeg oprigtigt er bekymret. For hende, men ikke mindst for alle de unge piger, der hver dag bruger hende som inspiration. Er der nogen af jer der tænker hun er ‘naturligt tynd’ som hun selv mener? Når jeg ser nogle af hendes videoer optræder både venner og hendes mor, og jeg kan ikke lade være med at tænke, om de mon hjælper hende? Siger noget til hende? Udover hun når ud til en masse mennesker, så er der flere videoer, hvor hun har fået sponsoreret tøj el. andet fra store firmaer, og jeg kan slet ikke forstå, at de har kigget på hende og tænkt, at det ramte lige i deres brand. Der er jo nogen der har set hendes kanal, set hvor mange hun når ud til og tænkt ‘hun passer lige ind i vores brands målgruppe’ og så har de sendt hende tøj. I flere af videoerne hænger tøjet på hende, selvom de nok har sendt det mindste de har, kan hun stadig ikke passe det. Det er altså forfærdeligt at se på.

Jeg ved ikke hvad formålet med det her indlæg er, egentlig. Jeg tror bare det har chokeret mig så meget, at jeg var nødt til at dele det. Hvad tænker I om det her? Burde youtube eller instagram kunne gøre noget i denne situation, eller ville det være forkert? Er det mig der overreagerer? Synes I det er online mobning og bodyshaming, at så mange har fokus på hende? I kan jo i hvertfald bedømme.

Desktop20

16 kommentarer

 • Modedullen

  Jeg er stærkt chokeret, og da jeg kan se, at youtube har en report-funktion har jeg anmeldt hende. Jeg synes bestemt, at de store sociale medier har et ansvar, som de er nødt til at løfte her – ganske som modebranchen og damebladene er nødt til at gøre det i deres fremstillinger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sjovt, faldt over hendes videoer for en uges tid siden og må indrømme at jeg desværre også synes hun er alt for tynd. Hun er sådan en smul pige, men hun ser ikke rask ud :(..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Den er da helt gal. Hvor er det synd! Desværre vil firmaer bare tjene penge. Øv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Jeg er stødt på hende før, og må sige, man kan da umuligt være så tynd naturligt! Jeg lider selv af en spiseforstyrrelse, og noget der har taget mig lang tid at lære, er at acceptere man er ”syg”. Uden at spille hellig – er hun formentlig så langt nede nu, hun ikke kan hjælpes. Man vil ikke hjælpes. Sandheden er at folks kommentarer slet ikke hjælper overhovedet. Når man som spiseforstyrret får at vide, man ser aaaalt for tynd ud, er det et KÆMPE kompliment. Det giver bare endnu mere blod på tanden! De eneste der ville kunne hjælpe sådan en som hende, er hende selv med professionel hjælp, og det tager virkelig lang tid. Jeg har selv været der, og er rigtig glad for, du sætter fokus på emnet. Men tro mig, hendes mor og venner skal nok hjælpe.Selvom der faktisk ikke er så meget at gøre. Min mor følte sig tit magtesløs, når vi sad ude på sygehuset til diverse hjerte scanninger og samtaler. Hun fik altid at vide ”det vigtigste du kan gøre som mor, er at være der for din datter”. Jeg vil også VIRKELIG håbe for pigen her, hun en dag indser, hvad der sker med hende. Det er bare SÅ svært, når man står i det, og ved, hvordan man har det med sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tak for din kommentar Isabella, det er rart med sådan en fra en pige, som kender til det. Det er virkelig svært og jeg kan slet ikke sætte mig ind i, hvor hårdt det må være 🙁 Jeg håber også for alle, at hun en dag indser det og får hjælp. Det er så synd.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hun er IKKE naturligt tynd! Det er der er virkelig alarmerende! Jeg tænker også, at den stakkels pige falder død om en dag, hvis hun ikke får hjælp! Puha det var dog forfærdeligt. Kan næsten ikke lide at kigge på det. Måske har hendes familie og venner forsøgt at hjælpe hende? Det kan jo være svært at hjælpe en, der måske ikke vil hjælpes. Aner det ikke. Gætter bare.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Ja det er virkelig forfærdeligt… jeg håber også nogle af hendes tætte forsøger at hjælpe, men hun benægter igen og igen at hun skulle være syg 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Ingen kan hjælpe hende, før hun er villig til at hjælpe sig selv, desværre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   nej det er nok rigtigt..hvor er det synd 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beate

  Nej, nej nej, nej! Der er jo OVERHOVEDET ingen tvivl om, at hun er syg! 🙁 Hun vejer nok kun omkring de 30 kilo. Firmaerne, som sponsorerer hende, tænker KUN på penge, kan man se. Det er altså direkte ulækkert.Ufatteligt, at hendes familie ikke gør en skid. Jeg har aldrig hørt om hende før. Jeg er bestemt ikke sart, men det dér skræmmer mig faktisk en del. Jeg håber virkelig ikke, hun har fans, der stræber efter at se sådan ud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   PRÆCIS mht firmaerne, de har KUN kigget på hvor mange hun når ud til, i stedet for at kigge på hvem de får til at promovere deres tøj, det er virkelig langt ude.. 🙁 Det har også skræmt mig helt vildt, så meget at jeg har researchet en del på hende og der er MANGE der er bekymrede for hende.. Jo hun har flere fans, der synes hun er vidunderligt smuk med den perfekte krop :O

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op.. synes bestemt ikke det der er naturligt tynd, bliver helt bange for hun knækker 😳 Fedt at du laver et indlæg der sætter fokus på det, håber da hun får noget hjælp, om det er anoreksi, for højt stofskifte eller hvad det er!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   jeg håber også hun får noget hjælp.. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

11 ting jeg ikke forstår #2