Daniel Wellington 15% rabatkode

Et barn alene i en bil

Forleden aften, var jeg ude på en lille aftentur med Wilma og da jeg kommer ud af døren holder der en stor varevogn foran min dør parkeret med katastrofeblink. Ikke noget særligt, ja altså lige bortset fra, at der inde på forsædet i bilen, var spændt et lille barn fast i barnestol, som græd. Jeg kiggede rundt og undrede mig over, hvem der efterlader en baby alene i bilen. Jeg gik over på den anden side af vejen, så Wilma kunne ordne det hun nu skulle, men blev i området, så jeg konstant kunne holde øje med bilen. Der kom bare ingen.

35 minutter senere er der stadig ingen personer ved bilen, og jeg bliver bekymret. Barnet er tydeligvis hamrende ulykkelig og selvom bilen holder med katastrofeblink og man må antage ejeren er tilbage hurtigt igen, så undrer det mig virkelig, at man lader et barn sidde alene, uanset hvilket ærinde man har. Jeg ringer så til politiet og fortæller dem, at jeg er bekymret. Jeg giver dem nummerpladenummeret, mit CPR nummer og hun fortæller, at hvis der evt. er en restaurant i nærheden, så er de nok bare ude og spise. Hvilket der er. Politidamens lettere rolige svar omkring situationen, fik mig til at tænke på, om det er normalt at lade sit barn sidde i en bil, mens man ordner ærinder? Jeg er ikke nogens mor, endnu, men jeg ved da, at jeg aldrig ville lade min baby være alene i bilen, mens jeg handlede ind, tog på restaurant eller noget helt tredje.

Politidamen sagde de ville forsøge at få fat i ejeren og jeg var velkommen til at blive der, hvis jeg havde det bedst med det. Da det var vanvittigt koldt og jeg næsten ingenting havde fået på, gik jeg indenfor og stod i mit vindue og holdt øje med bilen. Jeg havde besluttet mig for et tidspunkt jeg ville gå ud og ringe igen, hvis ikke der kom nogen. Endelig kommer nogle personer hen til varebilen, åbner den og fylder den med forskellige ting. Da de har fyldt bilen går de tilbage væk fra den og er atter væk i 30 minutter. På det her tidspunkt går Mattis ud og ser efter og kan nu se, at barnet sover. Jeg overvejede længe om jeg skulle gå ud og vente på ejeren af bil og baby og fortælle, at hans barn havde været ked af det i langt over en time nu og helt alene i bilen. Da jeg ikke havde set nogen komme, havde jeg altså ringet efter politiet, da jeg selvfølgelig var bekymret, og det ville jeg gerne have de skulle vide. Men da de kom tilbage og jeg tog sko og overtøj på for at gå ud og sige det, kørte han væk.

Jeg ved ikke hvordan det er at have børn, og jeg vil ikke være hende, der fortæller andre, at de er forkerte eller dårlige forældre. Slet ikke. Men at lade sit lille barn ligge alene i en bil i over en time, mens det er helt sort og koldt udenfor, det forstår jeg simpelthen ikke. For det første fordi jeg personligt synes det er pisse synd for det barn, der tydeligvis er sindssygt ulykkelig, men jeg ville heller aldrig turde efterlade min baby på den måde. Hvad nu hvis nogen gjorde noget? eller tog det? Jeg tør sgu da ikke engang efterlade Wilma i snor ude foran et supermarked, og så et barn? Puha nej.

Halvanden time i alt, fra jeg opdagede bilen med baby i til de kørte derfra. I lange perioder af gangen var barnet helt alene i bilen, og når de kom og fyldte den op, så kiggede de ikke til hende. Jeg er nysgerrig, er det mig, der er langt ude? Eller hvordan ville I have det med, at lade jeres barn ligge og vente i bilen, mens I ordner ærinder?

Ikke-navngivet-2

16 kommentarer

 • BBU

  Hvad med den sociale døgnvagt?
  Hilsen fra BBU Nørrebro

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Jeg spurgte politiet om jeg skulle ringe til den sociale døgnvagt, da jeg selv var i praktik i BFCK Nørrebro, og der sad jeg med nogle af de opkald. Politiet mente dog ikke der var grund til panik og ‘de nok bare var inde og spise på restaurant’. Men det skulle jeg måske have gjort.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg ville aldrig lade mit barn sidde alene i en bil, heller ikke selvom barnet sov. Min søn på 4 spørger nogle gange, om han må blive i bilen selv, men det synes jeg han er alt for lille til.

  Jeg synes ikke du er pylret, men jeg synes til gengæld at politiet var alt for afslappede omkring det – især når barnet jo græd!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melisa

  I det kolde forår var jeg på mad&kaffe på Sønder blvd med en veninde og datter på 8 mdr. Min datter startede med at stå
  Ude og sove men med babyalarm. Da hun vågnede, stod en dame allerede og kiggede til hende – en helt fair reaktion når nu en baby græder.
  Da vi kommer ud står en anden barnevogn med et barn på min datters alder og skriger meget. Jeg går over og ser der ikke er en babyalarm, så jeg tager barn op og trøster. Og går derefter ind i cafeen for at finde en forælder – hvilket jeg ikke gør. Jwg ender med at at finde et stamkort på barn og ringer derefter til politiet, som kommer efter 10 minutter og har taget de sociale myndigheder med, som har oprettet en sag.
  Hvad der sker og om de finder hende, ved jeg ikke, men det er ikke noget en god forælder gør! Og det du har oplevet, er ikke godt forældreskab! Fuldstændig forfærdeligt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Jeg tænker umiddelbart at det er sådan noget man bør melde til kommunen eller lignende? Det kunne godt tyde på, at de forældre ikke er i stand til at give det barn den omsorg de har brug for, især når du siger, at de slet ikke kiggede til barnet. Hvad hvis barnet skulle skiftes, var sulten eller kastede op? Har du nummerpladen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fuldstændig i chok! De tanker der går igennem mig, går mest på hvordan de forældre ellers behandler deres lille barn 🙁 Der er INGEN grund, der kan være retmæssig her! Puha. Stakkels, lille mus. Det skærer virkelig indeni mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Jeg er i chok. Av mit hjerte.. Jeg er selv mor til Naya på 4, så det gør afsindigt ondt i mit moder-hjerte at læse. Det er jo direkte omsorgssvigt. Jeg bliver frustreret og irriteret over politiets handling. Tør ikke tænke på hvad det barn ellers bliver udsat for at samme dur hjemme i privaten. Av!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Nej jeg fik også mange grimme tanker 🙁 Det er bare ikke okay.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg kommer selv fra landet, og der har mine søskende og jeg altid fået valget mellem at blive i bilen eller komme med ind at handle… Hvis vi så havde siddet pænt (altså ingen af os var kommet grædende ind i butikken, fordi den anden havde revet hårdere i håret), så fik et stykke frugt eller slik.. Forskellen i det var bare, at vi gamle nok til at kunne sige, hvad vi havde lyst til, at vi vidste, hvor vores forælder var gået hen og altid havde muligheden for at gå ind efter dem, og selv hvis noget skulle gå galt, var der mennesker, som kunne genkende bilen og underrette mine forældre eller hjælpe os…. Aldrig om man ville efterlade et 8 måneder gammelt barn!!! Og i det her vejr, hvor det begynder at være så koldt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Ja B, lige præcis. Forældre gør det jo forskelligt og det skal der være plads til. Men at efterlade en lille baby, det er forkert. Hun skreg og skreg og kiggede på mig med store bange øjne, jeg havde lyst til at smadre ruden ind og tage hende ud. Det var hjerteskærende.. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er slet slet ikke forsvarligt! Især ikke hvis det har været et lille barn.
  Jeg er selv igang med børnemodulet på socialrådgiveruddannelsen, og jeg synes det er det rigtige valg, at du ringede tl politiet, og ville have været nede at snakke med de voksne.
  At sidde så længe alene i en bil, det tror jeg bestemt ikke på, at et lille barn har godt af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Ja puha, det er da helt langt ude. Jeg var sådan helt i chok over det. Jeg troede simpelthen ikke folk lod deres børn sidde alene i en bil. Hun har måske været 8 mdr. Maks. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Det er IKKE dig der er langt ude! Og ærligt talt undrer politiets reaktion mig en lille smule.
  Selvfølgelig skal man ikke være for pylret eller male fanden på væggen, men jeg husker tydeligt en episode fra en tankstation i nærheden af hvor jeg voksede op, hvor en biltyv ikke havde opdaget et barn på bagsædet af den bil han stjal. Forældrene skulle bare ind og betale benzin og låne toilettet, og da de kom ud var bil + barn væk. Heldigvis endte det hele godt, og jeg er helt klar over at dette er en unik historie.
  Derudover må det da være vildt traumatiserende for et lille barn at blive efterladt i en bil og græde sig i søvn.
  Nå, langt svar bare for at sige, at jeg er helt enig med dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Ja politiets reaktion var rimelig chill, hvilket fik mig til at føle, jeg var aaalt for pylret. Hm.
   Puh en historie, ja det er selvfølgelig en unik en, men det sker jo.

   Tak for din kommentar : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Hej Line Sofie

  Jeg har ikke selv børn, men nej, du er virkelig ikke langt ude. Det er fuldstændig sindssygt. Jeg kan slet ikke forstå sådan nogle handlinger, for det er virkelig langt fra hvad jeg selv, og egentlig også andre, kunne/burde gøre. Jøses!

  God weekend og efterårsferie, hvis du holder sådan noget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Det er godt at høre. nej det forstår jeg simpelthen heller ikke. Men jeg var også så meget i tvivl om, hvad man egentlig burde gøre i den situation. 🙁

   Rigtig god weekend til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Daniel Wellington 15% rabatkode