Utroskab

Jeg er (åbenbart) dyrplager

13978338_1049462455089153_1951089949_o

Dyrplager.. det er jeg blevet kaldt før. Kan I (der har læst med lææænge) huske dengang med Ono? Mit modsvar til en kommentar, hvor jeg blev kaldt dyrplager? Det nåede ud til SÅ mange mennesker, og jeg tror næsten det er det indlæg, der har fået flest kommentarer gennem tiden. I hvertfald et af dem. Dette indlæg bliver ikke helt ligeså opfindsomt og sjovt, men jeg vil alligevel gerne snakke om det.

At blive kaldt dyrplager er en ret slem anklage. Synes jeg. Siden jeg postede et billede på snapchat, hvor Wilma har en trøje på, har jeg fået 8 (!) beskeder indenfor et døgn. Alle sammen på den ene eller anden måde, kommenterer på, hvor forkert det er, at give sin hund tøj på. Indrømmet, så har jeg altid tænkt, det virkede fjollede når folk gav deres dyr tøj på. Sådan en lyserød fleece trøje med et kødben lavet i guldsten på ryggen, det var bare aldrig mig. Dog har jeg aldrig tænkt mere over det, og aldrig har jeg nogensinde tænkt det var dyrplageri.

Så fik jeg selv en hund. En fransk bulldog. Denne race er enormt kuldskær, ligesom den har svært ved at det er alt for varmt. Og pludselig forstod jeg ideen med tøj til hunde. Derfor, når det er rigtig koldt, får Wilma en trøje på, så hun har lyst til at gå en tur og ikke bare sætter sig ned og ryster. Det samme gælder når det er varmt, så har hun fået isterninger at tykke i, et iskold viskestykke hun kan lægge sig på og masser af skygge. Sådan er det bare med racen. Jeg giver ikke Wilma tøj på fordi, og jeg citerer en af de seneste beskeder, jeg ønsker en påklædnings-modehund, så jeg kan føle mig smart og moderne, jeg giver hende simpelthen en trøje på, fordi de seneste dage har været så kolde, at den lille hund har rystet af kulde.

Tænk engang at kalde dét dyrplageri. Helt ærligt. Hvis jeg slog min hund, lakerede hendes negle, farvede pelsen pink eller andet, så kan jeg måske forstå folk ville kommentere, men at jeg på ét døgn modtager intet mindre end 8 kommentarer, fordi min hund har haft en trøje på på en aftengåtur, det er jo sindssygt.

Jeg vil gerne understrege, at der intet dyrplageri foregår herhjemme. Jeg er det mest dyreglade menneske, jeg er opvokset med dyr og jeg elsker elsker Wilma. Ligesom jeg altid har passet godt på Ono. Jeg har haft sunde, raske, kælne og pisse lykkelige dyr. Jeg vil også gerne minde folk om, at dyrplageri betyder at man  påfører et dyr smerte eller plager det unødvendigt, dette kan f.eks. være udsultning, mangel på pleje, overanstrengelse eller vold. Jeg bliver faktisk rigtig sur når det ord bliver brugt om mig.

Wilma lider på ingen måde, heller ikke når hun har en bolchestribet t-shirt på. Hun er den gladeste, mest godhjertede lille hvalp, som er elsket af alle. Hun får god mad og frisk vand, masser af opmærksomhed, god opdragelse, dejlige gåture og en masse kontakt med andre hvalpe. En af kommentarerne var også, at jeg nok burde overveje noget hvalpetræning, så hun ikke blev helt ensom i lejligheden. Wilma ér begyndt til hvalpetræning, ligesom vi hver dag, flere gange om dagen, er i vores lokale hundegård, hvor hun allerede har en masse pelsede venner. Hun er en lykkelig og glad lille sund hund.

Jeg skriver dette indlæg, da jeg nu efterhånden har fået ordet ‘dyrplager’ smidt i hovedet mange gange. Hvad tænker I om det? Hvad er en dyrplager for jer? Synes I det er forkert, at give hunden en trøje på når det er koldt? Jeg er vildt nysgerrig.

Ikke-navngivet-2

   

36 kommentarer

 • Louise

  Jeg har en mops (og hun er meget glad og lykkelig). Om vinteren i cykelkurven får hun altså også tøj på. Og i december er det en total jule-agtig en af slagsen. Det er adorable, og min hund har det varmt og godt. Sue me 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Åhh gud så må jeg da være noget nær det værste menneske hvis det der skulle være dyreplageri!? 😱 Min moster har den mest godhjertede, venlige lille hund som min kusine og jeg altid har klædt ud 😳 Vi gav den som regel hat eller solbriller på og den sagde absolut intet til det! Faktisk kom den ofte selv med tingene hvis vi sad og legede for den ville jo også være med + den fik jo så en masse dejlig ekstra leg. Det skal altså lige siges at den hund har det som en kongelig og har aldrig manglet noget, så det var altså ikke fordi den manglede noget! Den var bare altid frisk på leg og både hundelege og menneskelege var bare toppen! 😃 Wilma er en lækker lille hund, som helt tydeligt har det fantastisk hos jer! 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Min kæreste gennem 8 måneder var mig utro og valgte så at slå op dagen efter. Dette er dog kun 3 dage siden og lige nu ved jeg slet ikke hvordan verden skal gå videre. Mange af mine venner er meget støttende men det eneste jeg har lyst til er jo at være sammen med ham. Jeg er så ulykkelig og jeg ved slet ikke hvordan hverken jeg eller verden skal gå videre. Nogle der sidder med nogle gode råd?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Ps. tjek Susannes Hundetrøjer ud på facebook- hun strikker efter hundens specifikke mål og du kan få mønster/farver som du ønsker 🙂 Prøv at ansøg medlemsskab i gruppen og se billeder folk har lagt op 🙂 Jeg har de fineste islandske trøjer som vores hund får på hver vinter- og de holder super godt. Det var så en lille “reklame”, men du behøver ikke offentliggøre denne kommentar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Sikke noget fis!! Jeg har selv en dværgpinscher som om vinteren får strik-trøje på. Alt andet ville være synd når det begynder at blive koldt. Min svigermor strikker/sælger hundetrøjer og har hver gang vinteren sætter ind super travlt med bestillinger. Så der må altså være en del dyrplagere derude 😉 Gør hvad du føler for- jeg er sikker på lille Wilma har det bedste hundeliv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Er ikke så vild med tøj til dyr normalt, men når det er for hundens eget bedste ser jeg intet forkert i det. Du er da i hvert fald slet ikke dyreplager

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malou Lykke

  Ej, jeg synes altså det er lidt komisk at du bliver kaldt dyrplager, fordi du giver din hund tøj på. Specielt fordi du har en helt legit grund til, at give hende tøj på – og selv hvis du og din kæreste bare synes det er sjovt at give jeres hund tøj på, er det vel jeres beslutning, og så kan vi andre ryste på hovedet, alt det vi vil. Jeg har selv en hund, der skal have tøj på, når det er rigtig koldt. Vi fik af vide, at vi skulle give hende jakke på, så hun havde mindre risiko for, at få en forkølelse, eller endnu værre, lungebetændelse. Og er det ikke mere dyrplageri at udsætte vores hunde for mulig og unødvendig sygdom, end at give dem en jakke/trøje på i et kort stykke tid? Hmm.. Og når nu de absolut skal have tøj på, så kan man jo ligeså godt købe noget, der ser lidt sødt og fjollet ud 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Åh hvor bliver jeg træt! Helt ærligt nu skal folk altså stoppe sig selv.
  Kan godt forstå, du synes det er grænseoverskridende med sådanne beskyldninger, og det er utroligt at du skal skrive sådan og forsvare dig selv.

  Selvfølgelig er det ikke dyremishandling at give sin hund en trøje på efter vejrforholdene. Er sikker på, at du og din kæreste er vildt glade for jeres lille hvalp og behandler hende som jeres lille guldklump 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det er til at blive langhåret af! Jeg har selv haft to engelske bulldogs, og de elskede at få tøj på; ikke fordi de frøs, men fordi de elskede opmærksomheden. Jeg synes ikke, at Wilma ligner en, som lider. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   hahha tak Karoline 🙂 Hun lider bestemt ikke.. og dejligt med dine engelske.. Wilma har heller intet problem med at få det eller have det på 🙂 Hun er total upåvirket.. bortset fra hun rent faktisk gider gå tur når kulden melder sig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg blev for nyligt også kaldt dyrplager, fordi jeg på Facebook ledte efter en der kunne passe min kat i 14 dage, da jeg meget spontant blev inviteret på 10 dages ferie mere, end de 4 dage jeg havde planlagt at være væk… Det rørte mig ikke meget, men det var da træls at nogen tænkte sådan om mig. Jeg elsker min kat og dyrplageri havde vel mere været hvis jeg ikke forsøgte at få ham passet, men i stedet havde udstyret ham med rigeligt mad og vand til 14 dage?? Hmmm..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   dyrplager er så voldsomt et ord.. det er virkelig grimt at bruge mod folk synes jeg. Jeg går da ud fra os med kæledyr, vil gøre alt hvad der står i vores magt for, at de har det så fantastisk som muligt uanset hvor vi er. Jeg forstår det simpelthen ikke…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  PEOPLE… Folk har så travlt med hinanden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg synes folk skal slappe lidt af! Der er så mange dyr der har det forfærdeligt, men en trøje er for Søren da ikke dyreplageri. Wilma ligner en glad og rask hund, men det synes jeg lidt folk overser med de grimme kommentarer. Jeg kommer selv fra en familie hvor hundene fik frakker på i de koldere måneder og en tyk jakke i de hårde vintermåneder. Folk er uvidne og prøver at lege politibetjent. En trøje er ikke dyreplageri, det er i dette tilfælde tegn på kærlighed og omsorg 🙂 jeg synes du skal ignorere de dumme kommentarer og holde fast i, hvad du og sin kæreste føler er rigtige for jeres lille wilma. kram og respekt her fra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tusind tak for din søde kommentar 🙂 Kram tilbage herfra (og fra Wilma)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Nej nej nej! Folk skal da finde noget andet at gå op i! Det ser ud som om Wilma for masser af kærlighed hjemme hos jer! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg husker tydeligt dengang med Ono, hvor du håndterede det så fint med opfindsomme billede af Ono på cykel, som ballarina osv. Jeg har aldrig tænkt på dig som dyreplager og heller ikke i dag, hvor man tydeligt kan se hvor glad jeres Wilma er.
  Tænker også, at i forhold til Onos liv nu, har i jo netop vist, hvor meget i tænker over hvilket liv i kan mærke, at jeres dyr har brug for. Har selv en kat i lejelighed, så det finder jeg bestemt heller ikke som dyreplageri, men kan da godt tænke for mig selv, at den ligesom Ono ville have godt af et liv på landet som gammel – dertil knyttet, at jeg heller ikke synes det er dyreplageri at give sin hund tøj på, da det jo ikke er alle hunde, som kan holde varmen selv her i DK.
  Du gør det så godt Line Sofie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Hvor er du sød Katrine.. og nej, det er bestemt heller ikke dyrplageri, at have kat i lejlighed. 🙂 Tak for din søde kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AnnaM

  Hvor det fint, at du laver dette oplæg og derved skaber noget opmærksomhed ift. dette. Jeg har selv en mops, hvilket også er en race der ikke har det godt med for varme eller kolde temperaturer og jeg har da også fået kommentarer fra folk, når hun har haft regndækken eller en varm trøje på – men så længe min hund har det godt, så kan jeg ikke tage mig af det.

  Jeg synes, det er dejligt at læse, at du passer godt på din hund og at du fra start af er bevidst om, hvad sådan en race kræver. Og så håber jeg, at indlæg som dette oplyser folk der ellers kommer med den slags bemærkninger – for det kan da kun bunde i uvidenhed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tusind tak Anna. Du har helt ret, nogle racer har svært ved meget kolde og varme temperaturer, og der må man jo bare tage hensyn 🙂 Håber folk begynder at forstå, hvorfor man giver et stykke tøj på sit dyr 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har en chihuahua. Jeg har altid svoret, jeg ikke skulle have den race, fordi jeg havde en del fordomme pga. Paris Hilton og den modedille hun startede, hvor hendes hunde var små accessories med tøj og smykker på. Det viste sig dog, at det var den race, jeg kunne give de bedste vilkår med det jeg havde og har at tilbyde rent pladsmæssigt, tidsmæssigt og økonomisk. Har aldrig fortrudt et eneste sekund, for hun har afkræftet alle mine fordomme om racen. Når det så er sagt, så har jeg aldrig givet hende decideret tøj på, for ja, jeg synes det er forkert at klæde sin hund ud, fordi man synes det er sødt og sjovt. Men ligesom fransk bulldog har en chihuahua ingen underuld i pelsen og har desuden ikke meget pels på maven, så hun fryser nemt om efteråret og vinteren. Derfor har jeg købt et dækken til hende. Det er bevidst et dækken, fordi det opfylder det formål det skal, uden at min hund skal være klædt ud som menneske eller dukke.

  Jeg kan da sagtens dåne over søde trøjer og strikbluser, som jeg ville elske at give hende på i stedet, men hun bryder sig ikke om det, så det skal hun selvfølgelig ikke.

  Jeg tror, folk reagerer voldsomt fordi du netop har valgt de smartere alternativer, og fordi at temperaturen stadig er relativt høj. Derfor tror folk nok, at du gør det for sjov og fordi det er sødt. Dyrplageri? Nej. Unødvendigt? Måske. Men det kan du kun vurdere.

  Jeg er selv blevet overfuset af en engang, som mente at jeg decideret skadede min hund, fordi jeg løftede hende op i en park, da overdoserens to hunde omringede hende og gjorde hende bange. Det er bestemt ikke rart at blive beskyldt for at skade sin hund, men sådan vil det altid være. Der vil altid være nogen, der har andre meninger end dig. Nogen vælger at sige dem højt, andre ikke.

  Jeg vælger at tænke mit, og “griber ind”, når jeg decideret synes/tror det er skadeligt for dyret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tak for din kommentar. Mit smartere alternativ var et ærme fra en bluse jeg klippede ud og lavede to huller til forben, jeg har nemlig ikke fået købt tøj til hende endnu, da jeg tænkte det var varmt nok. Igår var det 10 grader og småregn og Wilma satte sig i hjørnet og rystede af kulde, så jeg fandt på et hurtigt alternativ.

   Jeg hr nu fået shoppet lidt forskelligt ‘tøj’ til hende, og ja, jeg har selvfølgelig valgt det, jeg synes også ser lidt sødt ud. intet klædud tøj, men ja. Jeg er helt enig, jeg fik også en kommentar en dag, da jeg løftede Wilma op, fordi et par store hunde blev lidt for vilde. Det vil jeg dog selv have lov til at bestemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg synes på ingen måde, du er dyreplager. Jeg synes det er nemt at se, at Wilma er en meget tryg og lykkelig hund. Jeg tror dig ikke rigtig på tøj til hunde. Jeg tror, at hvis man vender dem til at have tøj på, opretholder de ikke deres evne til at regulere temperaturen selv. Det er vel også derfor de har pels 😊 hvis Wilma allerede fryser først i august, så bliver det da noget af en opgave for jer at holde hende varm til vinter 😂 Men sikke en dejlig hund!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tak Malene 🙂 Racen ér desværre kulde (- og varme) følsom, og derfor skal man være opmærksom på dette. Jeg ville da klart helst undgå tøj til min hund, det tror jeg de fleste vil, men når hun sætter sig og ryster så kan jeg næsten ikke holde det ud 🙂 Hun er også hvalp, de er endnu mere følsomme for kulde.. og ja, først august, men når det er 10 grader, så forstår man jo godt hun fryser 😉 Havde selv valgt sandaler forleden og fik næsten blå tæer af kulden 😉 let’s face it, Danmark er ikke nødvendigvis varm i august!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er også en myte det med, at hunde kan vænne sig til temperaturer. De er jo ikke heste eller katte. Der er mange hunde, der oprindeligt kommer fra varmere himmelstrøg, og de har ikke underuld og er tyndt behåret nogle steder på kroppen, så der er ikke meget hjælp at hente, når de fryser. Min egen hunds hofte går f.eks. i kuldekramper, hvis hun fryser for meget, så det vil jeg mene er mere synd end at give den “tøj” på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg har altid været af den holdning, at jeg ikke rigtig forstod det med tøj til hunde, mest efter det jeg har set fra diverse reality programmer fra USA. Derfor har jeg altid i mit hoved sagt “Det er forkert med tøj til hunde”, men jeg blev klogere. Jeg har fået min nuværende hund som hittehund, og efter knap en uge måtte jeg indse, at turene i sneen ikke var et hit – han rystede og rystede. Jeg holdte fast på, at han ikke skulle have en dragt på, men så snakkede min kæreste og jeg om det “Hvorfor er det, vi ikke mener, vores hund skal have dragt på?” – og vi måtte konkludere, at vi jo faktisk ikke vidste, om det var det bedste for ham, før vi fik det afprøvet, og at det der holdte os mest tilbage, var folks holdninger, som vi blev enige om ikke skulle afgøre vores hund velvære. Vi købte en dragt til afprøvelse, og vi mærkede en betydelig forbedring af hans rystelser, og fra den dag af blev vi “Dem der giver vores hund tøj på”. Jeg følger dig på snapchat, og jeg tænkte med det samme da jeg så Wilma i går, at du sikkert ville få kommentarer på det, og jeg blev ikke overrasket da jeg så indlægget. Jeg tror dem der udtaler sig, er folk der ikke selv har haft en race der lider under kulde (har selv været den hundejer), og de ved ikke bedre, men det gør du – det er jer der kender jeres hund, og ingen andre. Jeg er helt sikker på, at I gør det, som der er bedst for Wilma 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tak for din søde kommentar, og jeg havde det præcis som jer før Wilma. Men man skal jo gøre det, der er bedst for hunden. Jeg har også fået et par kommentarer på vores tur udenfor, men der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg tror du har ret i, at det er mennesker der ikke ved, at der findes racer med overfølsomhed overfor kulde, men måske de kan blive klogere nu så 😉 Tak skal du ha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Synes ikke det er forkert, når du har en bestemt hensigt med det. Jeg er selv ejer af en engelsk bulldog, og da jeg købte hende, tænkte jeg faktisk også, at en jakke ville blive nødvendig, når kulden meldte sig. Jeg fik dog fortalt af opdrætteren, at det med tiden kan betale sig at lade være med at klæde hunden på, da han/hun så vender sig til kulden(til en bestemt grænse selvfølgelig – dermed ikke sagt man skal gå ud i -20 grader), og derved tilpasser pelsen sig også. Der er selvfølgelig lidt forskel på engelsk og fransk, men der er hvad jeg har gjort. Jeg plejer normalt ikke at kommentere, bare læse med, men jeg ville lige dele min personlige erfaring 🙂 og stort tillykke med hende. Hun er bedårende. Venlige hilsner fra mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Hej Anonym. Tusind tak for kommentar. Ja der er selvfølgelig lidt forskel på racerne, selvom de begge er vidunderlige. Vi fik at vide fra starten, at man skal være opmærksom på deres overfølsomhed overfor varme og kolde temperaturer. Lige da vi købte hende, var der nogle sindssygt varme dage og der mærkede vi virkelig, hvor utilpas racen er, hvis der er for varmt også. Så det går jo begge veje 🙂
   Venlige hilsner tilbage..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Folk skal virkelig lære at passe deres eget og holde k… Bliver helt sur på dine vegne. Altså!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg er i chok. tænk at folk kan finde på at skrive det og dømme dig uden at de ved noget om situationen. Hvordan kan de kalde dig dyreplage? når du rent faktisk tænker på din hunds ve og vel. Jeg har selv hund og ville blive forarget og rasende, hvis nogen kalde mig dyreplager udfra et billede og uden at kende motiverne bag. Det er altså en ret seriøs og voldsom anklage.. Men jeg synes tilgenglæld at du takler det mega godt! hatten af for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Utroskab