En stor lille nyhed

Laserbehandling i ansigtet? Jeg har brug for jeres hjælp.

Kære læsere. I mange mange år, faktisk siden jeg kan huske, har jeg døjet med talgknopper på kinder og kindben. Det er ikke fordi det ser helt forfærdeligt ud, men det er stadig slet ikke, som jeg gerne vil have min hud skal være. Jeg har prøvet så mange forskellige cremer, været til hudanalyser, spist bestemte madvarer, drukket ekstra vand i perioder, taget færre bad, vasket mit ansigt med olie-fri sæber og sæber fyldt med olie. Jeg har prøvet alt. Og selvom nogle cremer og mærker er langt større favoritter end andre (af andre grunde), så er der altså ingen af dem, der endnu har haft den ønskede effekt.

Jeg er nu nået dertil, hvor jeg kigger meget seriøst på laserbehandling. Jeg skriver derfor dette indlæg for, at spørge jer til råds. Jeg har selv fået fjernet mine tatoveringer med laser, og selvom det hverken var nogen rar fornemmelse fysisk eller for min pengepung, så forsvandt de altså. Uden ar, uden bivirkninger. Så jeg er lykkelig over jeg gjorde det. Men det er nok ikke det helt samme i ansigtet? Jeg håber derfor I enten har prøvet det eller kender en der har, og har lyst til at skrive lidt erfaringer her (eller på mail linegyldholm@gmail.com) gode som dårlige. Erfaringer med laserfjernelse af tatoveringer er ikke det jeg er interesseret i, det har jeg selv prøvet og skal ikke igennem igen, men hvis I har haft acne, ar eller anden problemer med hud og har fået laserbehandling for dette, så håber jeg virkelig I vil hjælpe mig lidt på vej. Virker det? Er det dyrt? Hvor mange behandlinger skal man igennem? Er det permanent eller kommer problemet tilbage uden regelmæssig laser? osv.

ALLE erfaringer modtaget med kyshånd, ligesom erfaringer med specifikke klinikker også er meget velkomne (helst i eller nær kbh området). Jeg kunne sagtens tale med en klinik og de kunne guide mig lidt, men det mest ærlige man får, det er klart fra jer herinde. Så inden jeg sætter mig i stolen til en samtale noget sted, kunne det være rart med lidt hjælp herinde.

Hvis I har lyst til at læse om processen med at få fjernet tatoveringer, står der alt om det her. Jeg har både vist billeder før, under og efter samt skrevet om processen. 

Ikke-navngivet-2

16 kommentarer

 • Marie

  Du er nok kommet igennem et eller andet forløb nu, men alligvel ville jeg lige fortælle. Har været med min søn til hudlæge på universitetshospital idag – han har Keratosis Pilaris på krop og ansigt. Vi skulle bruge Carbamid creme imod det fordi carbamin kunnne opløse den forhorning som sker rundt hver hårsæk og som giver irritationen og det vil sige rødmen. På kroppen så lidt sæbe som muligt og gerne badeolie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du skal prøve biopeeling hos skønne Shirley. Det er uden kemi, økologisk og hun har hjulpet mange med akne og kan helt sikkert afhjælpe talgknopper. Hjemmesiden: sundhud.nu.Læs også alle de fine anmeldelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg fik laserbehandlinger gennem 2 år i Aarhus, hvor jeg stadig bor. Jeg havde i slutningen af gymnasiet døjet med rødme og meget sart og irriteret hud, som nogle gange gjorde ondt. Det viste sig at være rosacea. Inden da havde en anden hudlæge konkluderet, at jeg havde acne, men det er en helt anden historie… 🙂 Min nye hudlæge anbefalede laserbehandlinger, som jeg så fik. Jeg var der vel hver 3. måned til laserbehandling. Under selve forløbet kunne jeg ærlig talt ikke rigtig bedømme om det hjalp, eller om det var indbildning. Men jeg afsluttede forløbet for et halvt år siden, og min hud har seriøst aldrig været smukkere. Bevares, den er ikke perfekt (jeg er stadig meget kritisk og øm overfor min hud i ansigtet), men hvis jeg er helt fair over for mig selv, så kan jeg faktisk sagtens gå uden make-up. Så fin er min hud blevet. Jeg får ofte komplimenter om min ansigtshud, og når jeg fortæller folk at jeg har rosacea, så bliver de meget overraskede. Fordi rosacea er en kronisk betændelsestilstand i huden har jeg altså stadig sygdommen, men den er sat så meget i bero, at man næsten ikke kan ane rødmen mere. Min hudlæge sagde, at det godt kunne blusse op igen efter noget tid – hvilket jeg forestiller mig det kan med de fleste hudtilstande. Derfor kan jeg sagtens risikere at skulle under behandling igen, men det regner jeg med er flere år ud i fremtiden. Jeg er i hvert fald super glad for, at jeg fik det gjort. Jeg fortryder det ikke det mindste. Og selvom min rosacea slet ikke var så slem, som den kan være ved nogen, så generede det mig rigtig meget. Så hvorfor ikke få gjort noget ved det?
  Selve behandlingerne gjorde kun lidt ondt. Lidt lissom en elastik der svirper mod ansigtet. Men det tog to minutter pr. gang, og så var det overstået. Efterfølgende måtte jeg ikke få sollys i ansigtet, og skulle bruge høj solfaktor, hvilket jo i øvrigt er en god idé i alle tilfælde 😉 Anyway, jeg kan kun anbefale at få laserbehandlinger i ansigtet, og jeg gør det gerne igen hvis min rosacea beslutter sig for at blusse op igen. Eneste minus er, at det er en rimelig pebret fornøjelse, men det er det altså værd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg får fjernet mine talg knopper hos en kosmetolog, de bruger bare en lille nål og så kan de presse dem ud 🙂 det er både billigere og ikke så stort et ‘indgreb’ på huden. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg har en del erfaring med laserbehandling pga. hudproblemer. Jeg har en hudsygdom kaldet keratosis pilaris, som er værst i ansigtet. Det drejer sig om små knopper og meget rød hud. Jeg har prøvet alverdens cremer, hudplejer, hudlæger og jeg ved snart ikke hvad. For 4 mdr. siden begyndte jeg på laserbehandling på Mølholm Privathospital i Vejle, og jeg har fået en behandling en gang i måneden. Det gør rent ud sagt skide ondt, men er helt sikkert til at holde ud, da det er relativt kort tid ad gangen og fordi det betyder så meget mere at få en fin hud. Jeg har rigtig svært ved at se, hvordan min hud udvikler sig, da jeg ser på det hver dag og min hudsygdom har tendens til at svinge rigtig meget i forskelligt vejr, klima og ved berøring. Dog har jeg haft kontakt med en hudlæge fra hospitalet, imens behandlingerne har foregået, og han mener at vi er kommet godt i bund med min hud, men mener også vi stadig kan komme længere. Jeg har selv bemærket, at jeg bruger mindre og mindre make-up, fordi jeg ikke føler det er nødvendigt for at dække mere, så jeg tror helt sikkert det har hjulpet mig med det værste. Og nogle enkelte steder er det næsten helt forsvundet, men det er ikke fuldstændig væk endnu. Vi er dog begyndt at arbejde videre med en bestemt creme mod knopperne og behandler igen med laser om 3 mdr., for at se, hvordan min hud reagerer på dette 🙂
  Jeg vil helt klart anbefale Mølholm. Søde og rare mennesker, der forsøger at hjælpe, men samtidig også er ærlige omkring hvor langt man kan nå, og hvornår det måske rent kosmetisk ikke kan blive bedre. Det handler om, at jeg som patient kan se en forskel og oplever en forskel.
  Jeg vil klart også anbefale dig at prøve laser for en periode, og snakke med en hudlæge omkring det. Måske er det lige det der kan hjælpe, og så ville det være ærgerligt ikke at have prøvet. Held og lykke! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Tusind tak for din mega fine kommentar 🙂 Det vil jeg kigge på 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Jeg havde problemer med ar og akne på hagen og den nederste del af kinderne. Jeg kom på isotretinoin. Min hud er blevet helt glat og fin. Det er dog skrappe sager der blandt andet gør, at man under ingen omstændigheder må blive gravid, du bliver tør OVERALT og du skal have taget blodprøver en gang om måneden. Både indeni og udenpå (næse og andre slimhinder. Hvis du forstår, hvad jeg mener), men “kuren” er kun på 3-6 måneder, så skulle det gerne være ovre for good. Måske det er for voldsomt til dit tilfælde. Det er hudlægen, der bestemmer om det er noget, du må. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   hold da op det lyder vildt. jeg troede sagtens man kunne få behandling uden om lægen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg har fået fjernet karsprængninger i ansigtet med laser. Smådyrt, men effektivt 😊 og nej, det gør ikke ondt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Tag til hudlæge Annemette Oxholm – Frederiksberg. Hun er den bedste i KBH. Døjede selv med røde knopper/akne på kinderne. Det viste sig at være en hudsygdom rosacea – jeg skal bruge faktor 50 altid i ansigtet også om vi vinteren og har nu en ok hud, men skal stadig passe på 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis du ender med at gøre det, ville det være meget interessant at kunne følge med i processen 🙂 Går selv og overvejer det i forbindelse med nogle problemer jeg døjer med med min hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Det lover jeg 🙂 Så skal jeg nok blogge om det, som jeg gjorde med mine tatoveringer (med før/efter billeder, smerte, pris osv.).. men nu skal jeg lige finde ud af, om det er noget der kan hjælpe mig :)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt! Vil uanset hvad i hvert fald håbe at du finder noget godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En stor lille nyhed