11 Ting Jeg Ikke Forstår

STUDIER MED SOL ÅRET RUNDT

SBCC

Sponsoreret

I dag skal indlægget handle om det, at studere en del af sin studietid i udlandet. Jeg gjorde det selv, i forbindelse med mine kinastudier, hvor jeg tog 7 mdr. til Kina og læste på et universitet dér. Selvom jeg også har taget en anden uddannelse nu, så er det udlandsophold stadig det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg udviklede mig helt enormt meget i den periode og dét at leve i en ny kultur i en længere periode, det har været helt uundværligt og meget spændende for mig. Min nuværende uddannelse er ved at være slut, jeg sidder faktisk bare tilbage og skriver mit bachelorprojekt, men jeg har da fortrudt lidt, at jeg ikke tog et af mine semestre i udlandet her også. Derfor vil jeg gerne anbefale på det allerkraftigste, at hvis man på nogen måde har mulighed for det, så tag et udlandsophold i jeres studie. SU’en kan man oftest tage med og der er derudover også rigtig tit gode muligheder for at søge legater.

Jeg vil vildt gerne til USA. Jeg har aldrig været der og jeg kiggede flere gange på muligheden for, at tage et ophold i USA på mit nuværende studie. Det var der desværre ikke mulighed for. Men til jer der har mulighed for dette, så kan I overveje Santa Barbara City College, som er et af USAs bedste community colleges og man kan vælge mellem fag indenfor over 80 fagområder. Derudover, så er det placeret tæt på byer som Los Angeles, Las Vegas, San Diego og San Francisco, og så ligger det med udsigt over stillehavet. Det ser simpelthen så vanvittigt lækkert ud og jeg får helt sug i maven, bare ved tanken om, hvis det var mig der skulle afsted.

På Santa Barbara City College kan du studere fra et enkelt semester til en 2-årig Assosciate’s Degree. De tilbyder IBS Select, hvor du kan skræddersy dit eget skema og vælge fag fra forskellige fagretninger. Det, som jeg elskede ved mit udlandsophold i Kina var, at jeg boede i en lejlighed med 3 andre dejlige mennesker. Det betyder virkelig meget, at man ikke er alene, for udover man lærer nogle fantastiske nye mennesker at kende og udvider sin vennekreds, så har man også nogle at dele oplevelsen med, den nye anderledes kultur og ikke mindst op-og nedture. I Santa Barbara bor du også enten i en lejlighed eller en villa sammen med andre studerende. Boligen ligger i gåafstand fra skolen, strande og downtown.

I kan se, hvordan I ansøger herog IBS hjælper dig så ansøgningsprocessen er så enkel som mulig. Man kan booke et personligt møde (også via telefon), hvor de hjælper dig med valg af studie osv. I kan læse meget mere om Santa Barbara City College her, hvor I også stadig kan nå at ansøge, hvis I skulle være blevet nysgerrige på det.

Men kan vi så ikke aftale, at hvis I skal afsted, så gør I lige plads i kufferten og smugler mig med 😉

Ikke-navngivet-2

4 kommentarer

 • Anna

  Boede du sammen med andre danskere, med udveklingsstuderende fra andre lande eller med lokale studerende? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg undrer mig lidt over dette? Skal man betale tuition gennem dette program? Alle universiteter i DK har samarbejdsaftaler med store prestigefyldte universiteter i USA, hvor man ikke skal betale tuition og man kan derefter skaffe legater til at betale for ALT. Jeg var i USA og kom hjem uden at have brugt en krone af mine egne penge. Det er da langt bedre at anbefale unge end at tage til et community college, som ikke rangerer højt nogen sted overhovedet. Det er faktisk ikke særlig godt på ens CV, at man ikke har kunne få en aftale gennem universitet. Hvis man endelig selv skal betale tuition, så skal man da tage til et Ivy League universitet! Undrer mig meget over, at du reklamerer for dette uden at oplyse, hvordan man MEGET nemmere og bedre kan komme til USA?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Du har helt ret, der er SÅ mange gode muligheder for udlandsophold gennem KU bl.a. (har også skrevet om dette før ifb med min tur gennem Kinastudier). Som du kan se, er dette indlæg sponsoreret, hvilket betyder at det er netop denne her mulighed alene jeg skal skrive om og ikke en masse andre. Der er også mange steder, hvor udlandsophold er mere besværligt til USA bl.a. (f.eks. mit nuværende studie) så det er jo en mulighed med dette. Jeg er helt enig i, at der er en million gode steder at tage hen, men nu har du i hvertfald fået lidt forklaring på, hvorfor jeg netop belyser denne som mulighed 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Sofie. Du har fuldstændig ret, der er rigtig mange måder at tage et studieophold i udlandet på. Vi tilbyder at gøre det på denne måde, som Mi Confesion beskriver, hvor vi planlægger opholdet, sørger for bolig og har repræsentanter på stedet. Vælger man at rejse ud på sit sabbatår eller ikke at bruge en af udvekslingsaftalerne på sit uddannelsessted skal man selv betale for tuition fee, altså det, det koster at gå på skolen. Dog er der i flere tilfælde mulighed for at få dækket denne udgift med legater. Det er forskelligt fra person til person hvordan man er mest tryg ved at rejse og derfor vælger vi at give en hjælpende hånd i processen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

11 Ting Jeg Ikke Forstår