Påskeslukket

Prutter, privatliv og praktiske opgaver

12939211_970653726303360_1355234339_n

Når man flytter sammen med en kæreste, så er der en masse ting, som man kommer til at opleve sammen. Det er vidunderligt, at flytte sammen med den man elsker. Der er måske mange, der vil mene det er tidligt at rykke sammen når nyforelskelsen ikke engang er falmet bare en lille smule. Det er også helt okay at mene, vi har tænkt meget over, hvad folks reaktioner måtte være på vores sammenflytningsprojekt. Men i sidste ende handler det om, hvad der føles mest rigtig for en selv og selvfølgelig for forholdet. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er den helt rigtige beslutning at flytte sammen. Jeg er heller ikke et sekund i tvivl om, at det er den helt rigtige mand for mig jeg har valgt at gøre det med. Men når det så er sagt, så ér der nogle ting når man flytter sammen, som man skal til at ‘dele’ på en anden måde, end når man bare er på besøg hos hinanden. Det er ikke noget jeg ikke har prøvet før (har jo boet med en kæreste i mange år førhen) men det er alligevel noget, jeg næsten havde glemt, fordi det er en del år siden sidst. Her er en liste over ting, jeg personligt også kan se ulemperne i, ved at bo med en kæreste:

Prutter og toiletbesøg. Fordi man flytter sammen, er nyforelskede og kan klare hele verden sammen, så betyder det jo ikke, at ens kropslige funktioner ophører. Der er stadig luft i maven og toiletbesøg man helst lader som om aldrig finder sted. Men det gør de. For os allesammen. Og når man bor på 55 kvm. og er sammen hver dag, mere eller mindre, så er det uundgåeligt at man må gøre nogle af de her ting, mens den anden er til stede. Ikke fordi man ligefrem inviterer hinanden med ud på toilettet, men hvordan er det lige man få breaket at man gerne vil have nogle minutter i fred, faktisk helst så meget i fred at den anden person ikke er i lejligheden? Jeg tror allesammen vi har prøvet det med, at man virkelig holder sig længe især i starten af et forhold, for ikke at skulle gøre de her ting, når den anden er tilstede. Men når ens hjem pludselig er det samme, så må man over den barriere. For os er det bare noget med ‘hey, skal du ikke hygge dig med lidt musik egentlig, mens jeg tager et bad’ agtigt 😉

Opvask. Åhhh. Når man i starten har haft besøg, så skinner lejligheden. Hver gang. Men nu bor man sammen, man laver opvasken sammen og man laver faktisk meget mere end når man er alene. Endnu en ulempe.

Morgenhår, morgenånde og dårlige hårdage. Heller ikke noget man kan gøre for. Men når man bor sammen, så er man jo også nødt til, at kunne være sig selv og slappe af. Det betyder også at man ikke, ligesom i film, skal stå op 1 time før den anden for at lægge make-up, børste tænder, spise mintpastil og sætte håret. Man vågner og ser ud som man gør. Og jeg vil ikke sove med make-up, sådan er det. Nogle morgener kigger jeg virkelig mig selv i spejlet og tænker, ‘hvad fanden er der sket’. Mine øjenlåg ligner skamlæber. Pisse ucharmerende. Min kæreste synes jeg er det smukkeste i hele verden, hans ord. Hvilket selvfølgelig også gælder, de lidt for tidlige morgener med hævede morgenøjne 😉

Pratiske opgaver. Indkøb, madlavning og praktiske opgaver hører med i et hjem. Om man bor alene eller med andre. Man kan sagtens gøre disse ting til noget hyggeligt og det gør vi jo også så godt vi kan, men det ér også bare begrænset, hvor ophidsende man kan gøre køb af toiletpapir, maling af vægge, udskiftning af pærer og tøjvask. Det hører jo bare med.

Privatliv. Denne her har vi faktisk endnu ikke haft problemer med. Men man skal om ikke andet være opmærksom på, at man også nogengange bare har brug for, at lægge sig en time alene med et afsnit af en serie, en kold cola og sin telefon. Eller hvad ved jeg. Når man bor i en relativt lille lejlighed, så skal man i hvertfald bare huske, at være opmærksom på at tage sig denne her tid engang imellem. Og desuden aftale, at det er i orden at sige til den anden, så der ikke bliver skabt dårlig stemning omkring det.

Alle ens særheder. Når man flytter sammen, så kan man ikke undgå, at vise de sande sider af sig selv. Det er nemmere at pynte lidt på i starten, holde lidt igen, eller gøre lidt ekstra ud af det hele. Det kan man bare ikke i sit eget hjem, i hvertfald ikke, hvis man også gerne vil være 100% afslappet og sig selv. Personligt er jeg da lidt en særling, men altså på den gode måde.. vælger jeg selv at tro. Jeg har mine særheder, som vi allesammen har, og dem kan jeg ikke skjule. Det er jo også i den situation, man finder ud af, om man elsker hinanden endnu højere for alle disse særheder, eller om man har lyst til at løbe skrigende væk og ikke kan leve med det. Heldigt for mig, så er mine specielle sider vist også noget af det min kæreste elsker allermest ved mig, også selvom han både har mødt frøken katastrofetænker, OCD pigen, kvinden med temperament, den meget følsomme, hende der laver sange til sin kat osv. Det er dér jeg ved, at når han kalder mig ‘frekshow’ så er det fordi han er helt pjattet med det, ikke fordi han rent faktisk er ved at se sig om, efter noget andet at bo i.

Vaner. Vi har allesammen vores helt egne vaner i hverdagen. Ting vi gør på en bestemt måde, ting vi gerne vil have på en bestemt måde, bestemte ting vi køber og ting vi bestemt ikke køber. Vanerne kan være svære at bryde nogengange og når der kommer en ind i ens liv med nogle helt andre vaner (som selvfølgelig er helt forkerte) så skal man da lige lære at finde en vej, som begge to kan lære at have som ny vane sammen. For os har der ikke været noget, der har skabt problemer, men min kæreste f.eks. har haft til vane at lave mad alene. Så når jeg pludselig laver mad sammen med ham, selvom det er skide hyggeligt, så var det nok lidt svært for ham i starten, at jeg ikke lige skar gulerødderne præcis som han ville have gjort, eller når jeg gerne vil have ting på en bestemt måde, f.eks. vil jeg ikke forlade lejligheden uden redt seng, så er det da også lige noget han har skullet vænne sig til.

Alle disse ting er selvfølgelig skrevet med et smil på læben, for der er intet svært, hårdt eller irriterende, der kan overskygge den vidunderlige følelse det er, at skabe et hjem med den man elsker. At vågne op sammen med min kæreste hver dag gør mig lykkelig helt ind i det inderste og så kan jeg sgu godt leve med lidt ekstra opvask hver dag, nogle nye vaner og lidt mindre privatliv.

Ikke-navngivet-2

12 kommentarer

 • Kaya

  Har du nogensinde pruttet foran din kæreste (altså med lyd og det hele)? Haha

  Det er virkelig noget jeg tænker over ift. flytte sammen med min kæreste – altså hvornår gør man bare den slags og det bliver ‘no big deal’?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   haha det er der faktisk en anden, der har spurgt om. Men nej, det har jeg ikke. Jeg tænker også meget over det, og det er heller ikke noget jeg kan. Dog kom jeg til en morgen, efter blot 2 mdr. med ham, at slå en prut PÅ HAM! (åhhhh skræk). Jeg havde bare holdt det inde så så længe og så lå vi i ske om morgenen tidligt, riiigtig tæt, og så faldt jeg i søvn og slog en kæmpe prut. Lige i maven på ham. Jeg blev seriøst HELT VARM i hele kroppen men sagde med det samme ‘ups.. jeg kom vist til at slå en prut på dig’.. og så grinede vi lidt af det. 😀 Men i øjeblikket var det IKKE SJOVT 😀 det er den eneste gang jeg ‘har gjort det’ .. og der sov jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

   HAHAHAH! Du er ikke alene :p Jeg har gjort nøjagtig det samme. Og har helt en skræk ved at komme til at gøre det igen. Toiletbesøg og prutter. Det er bare min private verden, UDEN min kæreste. Som jeg i øvrigt bor med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • May

  Har du nogensinde slået en prut (med lyd) foran din kæreste? Aaaij, det er simpelthen min største hurdle ved at flytte sammen min kæreste. Haha

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   haha nej aldrig 🙂 Jeg er også total bange for sådan noget.. det er virkelig heller ikke lige mig 😉 haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med kærligheden ❤️❤️
  Jeg flyttede sammen med min kæreste efter 4 mdr – vi har 10 års bryllupsdag i okt i år. 💏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Søde Line Sofie – har fulgt med siden du tog til Kina, så det er efterhånden nogle år. Bliver bare så glad på dine vegne, da du har oplevet så meget igennem de sidste år af nedture især – men nu kan man jo mærke, at du er helt glad indeni. Synes det er fedt, at i flytter sammen, det behøver man ikke vente med, hvis man kan mærke at det er rigtigt for en selv.
  Er din roomie så flyttet ud, eller bor i sammen med hende også?
  Hilsen en kæmpe Ono fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone Birk

  Jeg flyttede sammen med min kæreste efter 2 måneder. Vi bor nu sammen på 5. år 🙂 Man bliver ikke bedre til at bo sammen af at have været sammen i flere år inden, man flytter sammen. Nogen er gode til at bo sammen – andre er ikke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  For snart to år siden flyttede jeg sammen med min kæreste efter 1 måned, og jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Skønt.. jeg fortryder heller ikke på nogen måde 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskeslukket