My home

Banankage

Skærmbillede-2015-01-21-kl.-12.17.52-680x418

Det her indlæg er udgivet før. Ikke bare en gang, men to gange før. Og her kommer det så en 3. gang. For opskriften her, er nemlig det mest læste indlæg i bloggens historie. Jeg udgav det i 2011 og det går suverænt ind på en 1. plads over mest læste og likede. Og det er ikke uden grund, for opskriften ér virkelig på verdens bedste banankage. Den er nem at lave og jeg har aldrig fået andet end MEGA ros for den. Så jeg synes altså, at den skal deles endnu engang. Måske det er i dag I skal pifte jeres mandag op, med lidt sødt efter aftensmaden. Den er i hvertfald værd at kaste sig ud i på et tidspunkt. Den er intet mindre end vidunderlig.

Den ser måske ikke ud af meget på billedet, men jeg bager aldrig andre end denne når jeg får lyst til banankage. Den er lækker og blød uden at være for blød, den er simpelthen helt perfekt. Og så er den nem at lave og koster ikke så meget, så jeg vil virkelig anbefale jer at prøve den. Her er min opskrift på den (der bliver til 6 personer, eller 2 meget kagesultne personer til 2 dage):

2 dl sukker
2 tsk vanillesukker
3 æg
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smør
2 bananer

100 g mørk chokolade (jeg kan bedst lide den omkring 60-70%)

Tænd ovnen på 175°. Pisk sukker, vanillesukker og æg godt luftigt med en gaffel.

Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen lidt ad gangen sammen med blødgjort smør. Mos bananerne og hak 100 g mørk chokolade og bland det i.

Fordel kagen i en form og bag den nederst i ovnen i ca 55 minutter (dog plejer jeg kun at bruge det som ca. tid, stik i kagen undervejs og tag den ud når dejen ikke længere hænger fast).

Bonus: Det smager fantastisk uden noget ovenpå, men ellers kan jeg anbefale en lækker chokoladefrosting af smør, vand, kakaopulver og flormelis. Jeg blander det hele og bruger ikke en opskrift, men tager lidt ad gangen, til konsistens og smag er perfekt. Det giver lige kagen lidt ekstra.

God fornøjelse!

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

My home