Sneaks on sale

Seriefreak og anbefalinger

Jeg elsker at se serier og jeg vil virkelig kalde mig selv en seriefreak. Så jeg tænkte, at lave en liste til jer, der måske mangler en god serie, med mine yndlingsserier og lidt om genre + hvad de handler om. Elsker selv inspiration, når jeg er løbet tør for en serie, så jeg håber I kan bruge det

Modern Family

modernModern Family er en af de hyggeligste, sjoveste og varmeste serier jeg har set i lang tid. Det er en amerikansk komedie-serie filmet i mockumentarisk stil, som helt overordnet handler om 3 relaterede familier og deres oplevelser. Den er hylende morsom, skuespillet er spot on (især Phil og Cameron er vidunderlige, det ved de af jer, der også er fan) og den er højt på min topliste over sjove serier. Den er virkelig værd at se, I vil ikke fortryde.

It’s Always Sunny in Philadelphia

season-10-always-sunny-in-philadelphia-netflix-streamingIt’s Always Sunny in Philadelphia er virkelig også en sjov serie. Jeg satte den på engang med min eks-kæreste fordi vi så den havde fået gode anmeldelser, uden nogle forventninger, og vi slugte alle sæsonerne så hurtigt vi kunne. Den handler om ‘The Gang’ på billedet, som er en gruppe yderst egocentrerede venner uden nogen form for realitetssands. De ejer en irsk bar i det sydlige Philadelphia. Den er virkelig morsom, og giver man først serien en chance, så slipper man den ikke igen.

Breaking Bad

breaking-badBreaking Bad er nok min yndlingsserie. Eller, det er svært at sige. Men som de andre serier er den allerhøjst på min topliste. Det er en amerikansk dramaserie, der omhandler en kemilærer i gymnasiet, som i starten af serien får konstateret dødelig lungekræft. I et ønske om at sikre sin families fremtid økonomisk, begynder han at fremstille metamfetamin med sin tidligere elev. Skuespilpræstationen (især fra de to hovedpersoner) er perfekt. Der er ikke en finger at sætte på det. Hvis I ikke allerede har set serien, så går mine varmeste anbefalinger til den.

Twin Peaks

1401x788-Screen Shot 2014-10-06 at 12.14.53 PMEn klassiker. Twin Peaks er skabt af David Lynch og Mark Frost i 1990. Den handler om en pige Laura, der er fundet død i en by ved foden af to bjergtinder ved grænsen til Canada i og omkring byen North Bend. Til byen ankommer en FBI agent, der skal hjælpe med at løse mordet på Laura. En lavine af intriger starter, da der graves dybere for en obduktion af Laura. Serien er helt speciel og stemningen er ubeskrivelig. Underlig, men spændende og dragende. Den er værd at se.

Homeland

sMoVcuO_1Hc.market_maxresHomeland er en af de seneste serier jeg har set. Jeg kom lidt sent igang, men blev hurtigt fanget af historien. Det er en politisk thriller drama serie, som handler om den amerikanske soldat Nicholas Brody, der kommer hjem til USA igen efter at være taget til fange af Al-Qaeda. Han tages imod som en helt, men ikke alle er sikre på at det er tilfældigt Brody er kommet hjem igen, CIA agenten Carrie Madison har nemlig fået et tip om, at en soldat er kommet hjem og blevet vendt til terrorist og hun er sikker på at Brody er denne soldat. Serien er virkelig medrivende og spændende og jeg vil klart anbefale den.

New Girl

463135-new-girl-new-girl

Komedieserien New Girl handler om den frisindede, optimistiske nybagte singlepige Jess, der efter at have slået op med sin utro kæreste, flytter sammen med tre unge fyre i et forsøg på at komme videre med livet. Serien er så sød, hjertevarm og mega sjov. Se den!

Orange is the new black

1401x788-oitnb_cas_002_hOrange is the New black er en Netflix original serie, der handler om Piper Chapman, en velfungerende kvinde i et helt normalt forhold, der skal et års tid i fængsel, for en forbrydelse hun begik da hun var yngre. Så følger man ellers hendes liv i et kvindefængsel, hvilket er både underholdende, rørende og ikke mindst utrolig godt skuespil. Det tog mig lige nogle afsnit, at blive rigtig fanget af den, men det kommer.

Making a murderer

murdererJeg er først LIGE blevet færdig med denne Netflix dokumentarserie. Det er Netflix’ mest populære serie lige nu og den er på alles læber. Den handler om Steven Avery, som bliver dømt skyldig i en forbrydelse han ikke har begået og bliver sat i fængsel, hvor han sidder i 18 år, før man finder ud af han er uskyldig. Kort efter han er kommet ud, bliver han endnu engang anklaget for en ny forbrydelse, og derefter udspilles et helt sindssygt absurd og nervepirrende retsdrama sig. Det efterlader seeren tilbage med spørgsmålet: kan man stole på myndighederne? s e  d e n !

How I met your mother

HOW I MET YOUR MOTHERHow I met your mother er en amerikansk sitcom serie, der handler om hovedpersonen Ted Mosby, der fortæller sin søn og datter om de begivenheder der førte til at han mødte deres mor. Man følger primært gruppen (på billedet) og serien er sjov og fin.

Suits

maxresdefaultAdvokatserien Suits handler om Mike Ross, der aldrig har levet op til sit potentiale. Han kan huske alt hvad han læser, men har røget for meget pot, hængt med de forkerte venner og derfor ikke fået taget sin universitetsuddannelse. Mike lander tilfældigvis (i en flugt fra politet grundet salg af hash) på det kontor hvor Harvey Spector (advokat) der interviewer unge Harvard-uddannede advokater til et job, sidder på. For at gemme sig for politiet tager Mike pladsen fra en, der ikke er mødt op til sit interview. Harvey er så imponeret over Mikes evner, så han får chancen for et job der, men så er spørgsmålet om han kan holde skjult han ikke er uddannet. Serien er en virkelig lækker blanding af advokatsager og personlige forhold der udspiller sig mellem karaktererne. Den er værd at give en chance.

Boblere

Listen her kommer til at være endnu længere end ovenstående. Men disse serier fortjener også at blive nævnt. Friends, Gossip Girl, Desperate Housewives, Rita, Hannibal, The Walking Dead, The Office, Broen, Borgen, Arrested Development, House of Cards.

Det var så mine anbefalinger. I må endelig skrive i kommentarfeltet, hvis I har forslag til nogle nye jeg ikke har nævnt, jeg har altid brug for inspiration.

Ikke-navngivet-2

   

26 kommentarer

 • Vil også lige anbefale Bloodline 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  Jeg elsker et godt inspirationsindlæg, man kan aldrig se for mange serier! :-)))

  Udover dem du selv har nævnt, synes jeg helst klart serien White Collar og Prison Break er værd at se – de er geniale!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  The knick! Helt igennem fantastisk. Sons of anarchy og peaky blinders er værd at nævne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annel

  Hvad med Mad Men, True Detective, The Affair og Fargo? Alle nogle af mine favoritserier.

  Og så er der selvfølgelig Game of Thrones. Jeg har selv slæbt mig langsomt gennem 1. sæson, men syntes den var dødssyg. Men altså. Der er jo mange, der forguder den 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   mange tak 🙂 Game of Thrones har jeg også selv kastet mig ud i, men jeg synes virkelig heller ikke den er spændende 🙂 men nogle af de andre du nævner vil jeg kigge på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea

  Du skal se Daredevil! Marvel og Netflix har fået den geniale idé at lave en serie om en af Marvels mindre kendte superhelte, Daredevil, som efter at have fået flydende kemikalieaffald i ansigtet som barn bliver blind, mens hans resterende sanser bliver yderst fintfølende og tusind gange bedre end før ulykken. De fleste af skuespillerne er helt utrolig dygtige og den er filmet og instrueret virkelig lækkert: det er som 13 små film. Den minder ikke om Marvels filmunivers – den er meget mørkere og grummere, Man kan bedre sammenligne den med Nolans udgave af DC’s Batman. Serien Jessica Jones er også god (endnu et produkt af Marvel og Netflixs samarbejde), men jeg er fuldstændigt blæst bagover af Daredevil, så hvis du kun har tid til én ny serie, så vælg Jessica Jones fra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker elsker modern family :joy: den er simpelthen så skæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Lilyhammer! Ex-mafiaboss relocater til Norge. Amerikansk/norsk, og helt genial. Vistnok tre sæsoner, der vistnok alle er på netflix. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Har set næsten alle de serier du nævner og er kæmpe fan! Derfor tænker jeg at vi må have rimelig meget samme smag i serier.
  Men lige præcis breaking bad… jeg har set de første 5-7 afsnit et par gange efterhånden, og dem fanger mig slet ikke. Men ALLE anbefalede den for et års tid siden 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  The Fall, kan anbefales ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris B

  Shameless! Den handler om en amerikansk families liv i ghetto området i Chicago, med en bipolar mor og en alkoholisk far, om 6 søskende der tager sig af hinanden. Den kan lyde tung men den er lavet som drama komedie, jeg er igang med 5 sæson! 😀

  Chris B

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • IDA

  Hvor er det skønt at se du har arrested development med (selv om det er en bobler)! Kan se vi har rimelig ens smag, så må få set nogle af de (få) serier du anbefaler jeg ikke har set.
  Jeg vil helt klart anbefale “sons of anarchy” hvis du ikke har set den og “Boardwalk empire”! (hvis man er vild med 1920’erne – der er mange personer at holde styr på i starten, men giv den en chance!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   FEDT 😀 nej den har jeg ikke set – jeg vil tjekke begge to ud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • How to get away with murder! Den er kommet på netflix, og den er virkelig god. Der gik et afsnit eller to før jeg blev fanget, men så var jeg også decideret besat :b Den er virkelig god! God blanding af thriller, drama og så er det nogle geniale skuespillere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   den vil jeg kigge på – en anden anbefalede den også, så jeg tænker jeg må hurtigt igang 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Du MÅ se Greys Anatomy! Min absolutte yndlings serie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Joy

  Scandal, kan ses på Viasat ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg kan anbefale “How to get away with murder”. Relativt ny på Netflix ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanna M

  The Fall, Top Of The Lake, og den svendske krimi/dokomentar Mordet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Sneaks on sale