CLEAN ON SALE

jeg er så effektiv når jeg læser til eksamen

Jeg sidder pt. i eksamenslæsning. Og det har fået mig til at tænke over, hvor sindssygt effektiv jeg er, når jeg læser til eksamen. Ja altså med alt muligt andet. F.eks. har jeg i denne eksamenslæsningsperiode fået gjort hovedrent, to gange, jeg har gjort min ovn ren i flere timer, et projekt jeg har ville gøre i flere måneder, køleskabet har fået en helt stor rengøring, jeg har vasket mine gardiner, mit badeforhæng og jeg har fået malet mit spisebord. Jeg har lavet lidt om i min indretning og jeg har fået redt Ono. Og så har jeg fået ordnet mit CV og skrevet 3 nye ansøgninger. Det er helt utroligt, hvor mange ting jeg får ordnet, når jeg læser til eksamen. Altså bare lige bortset fra det jeg burde ordne, nemlig at forberede mig.

For selvom det er lækkert med alle de ting jeg har gjort, så er det altså hverken den rene ovn, de nyvaskede gardiner eller de friskvandede blomster, der får mig igennem min mundtlige eksamen på mandag. Jeg arbejder bedst under pres, sådan har det altid været, men altså, efter denne her eksamen, så starter mit bachelormodul. Og der kan jeg virkelig mærke, at jeg skal lægge faste planer og skemaer for mig selv. For det skal ikke blive en 2 mdr. lang pause, hvor jeg har et renere hjem end nogensinde, for så at sidde den sidste måned og være bagud. Jeg har ambitioner for min bachelor, jeg vil skrive en rigtig god opgave og jeg vil have en god karakter for min eksamen. Slut. En bachelor kan og skal ikke skrives under pres. Den går ikke.

Til gengæld synes jeg, på trods af alle de gode praktiske ting jeg når, at min nye kæreste har set mig lidt for meget i mine stribede natbukser og sweatshirts, end i mine lækre outfits. Jeg synes alligevel konstant jeg har opvask og dårlig samvittighed. Og jeg har bare virkelig lært undervejs i mine studier, at eksamensperioder for mig, betyder rigtig dårligt humør, kronisk dårlig samvittighed og al for meget bekymring. Jeg fungerer virkelig ikke godt i de perioder.

Men nu vil jeg færdiggøre det kapitel jeg var igang med, inden jeg syntes det var på tide at få skrevet et indlæg. Og så vil jeg putte mig relativt tidligt i seng, så jeg kan være effektiv hele dagen i morgen. Og på det jeg skal, nemlig at tage mig lidt af de uendeligt lange tomme linjer i mit kladdehæfte og bøgerne, der ligger på mit bord og griner af mig lige nu. Nu skal den have gas de sidste dage jeg har til det.

Kender I det? At man nærmest ikke fysisk kan få sig selv igang med eksamenslæsning, men til gengæld har enorme mængder energi og overskud til at ligge med røven i vejret og rense ovn i timevis, skrubbe toilet eller gøre hovedrent?

Ikke-navngivet-2

12 kommentarer

 • Katrine

  Åh gud, hvor jeg kender det. Jeg har også gjort hovedrent på badeværelset, ryddet op, pakket tasker til weekenden. Desuden har jeg bingewatchet serier. Sådan virkelig. Det er katastrofalt. Jeg har eksamen på onsdag, og jeg har intet læst eller forberedt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   shit shit shit 🙂 jamen det kender jeg så gooodt jo 😀 ahahha specielt det med serierne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Haha hvor er det vildt. Jeg må dog være ærlig og sige jeg er lidt misundelig. Jeg har slet ingen læseferier overhovedet så når jeg er kommet hjem fra skolen så er det bare i gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   ja okay, så er jeg også lidt gladere for det på den måde vi har det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg skrev bachelorprojekt i sommers og jeg havde KONSTANT dårlig samvittighed i de 4 mdr. fra jeg afleverede problemstiling, til jeg skulle aflevere. Det var en konstant følelse af at være bagud, ikke gøre det godt nok, jeg var selvkritisk som én i helvede og det var lige som jeg krummede tæer, da jeg skulle aflevere projektet. Men da jeg så gik op måneden efter og scorede et 12-tal for opgaven, tænkte jeg: “hold kæft hvor ville jeg ønske jeg havde givet mig selv en slapper med den dér samvittighed.” Jeg kan ikke gøre det om, men jeg kan huske mig selv på det til specialeskrivning og så give rådet videre: Det er okay at lave pauser nogengange. Selvom man tror man er den eneste i verden der ser reality-serier og støvsuger i stedet for at skrive projekt, så er det jo sådan ALLE gør. Så husk ikke at vær for hård ved dig selv – det skal nok gå! Også selvom du ikke er færdig med projektet en uge før aflevering, og det bare ligger klar udprintet og klar. (Jeg printede mit projekt ud kl.3 om natten og afleverede kl.9 om morgenen med blodsprængte øjne og et meget træt hoved. Og det gik jo).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Hej Caroline

   tak for din kommentar, den trøster mig lidt. For jeg kan virkelig se mig selv i det der ‘dårlige samvittigheds helvede’ igennem hele min BA. Jeg vil gøre mit bedste for ikke at være for hård ved mig selv, din historie trøster mig lidt.. og tillykke med 12-tallet btw.. SÅ flot!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Gør præcis det samme – rengøring er pludselig sjovt 😉 jeg tager derfor på læsesal ellers får jeg virkelig ikke lavet noget..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Jeg kender det VIRKELIG godt! Jeg tænker tit at jeg virkelig burde nyde disse eksamensperioder, hvor der ikke er undervisning, og jeg selv kan tilrettelægge min dag og nyde min værdifulde frihed. Men realiteten er en helt anden, jeg spiser dårligt, jeg føler ikke jeg laver andet end overspringshandlinger, og jeg ser ingen mennesker for jeg SKAL jo faktisk læse til eksamen. Det er som om at have favnen fuld af pengesedler, men i stedet for at nyde sin rigdom, så brænder man, seddel for seddel i den ene hånd, pengene hen over skraldespanden med en lighter i den anden hånd. Nå, I MORGEN bliver det godt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Hahah elsker den kommentar N .. det er nemlig præcis sådan det er.. BAH 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har lige haft 5 uger med eksamensræs, og har helt seriøst lagt ALLE mine karklude og viskestykker meget pænt sammen. Et par gange. Mit køleskab er også latterligt pænt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CLEAN ON SALE