Love Stories

Store tanker, ingen ord

Som I ved, er det lidt tid siden jeg sidst har blogget. Mit hoved er simpelthen fyldt med så mange tanker for tiden, store tanker. Så store tanker om ting, at alt andet synes lidt ligegyldigt. Småt og ubetydeligt. Og en af de ting har været bloggen. Det er som om, jeg har haft enormt svært ved at rumme bare at være. Jeg tænker og tænker, så meget at jeg er bekymret for, om mit hovede snart går i stykker.

Det er også svært for mig at få det ned på skrift. Både fordi det ikke helt giver mening måske, men igen også fordi, at det virker småt og ubetydeligt at dele det. Jeg tænker rigtig meget over livet. Uddannelse. Arbejde. Venner. Børn. Rejse. Hvad er det jeg gerne vil? hvad er det jeg tror jeg venter på? Hvor vil jeg gerne hen og hvordan skal jeg nå dertil? Er formålet bare dette?

Vi har dem sikkert allesammen engang imellem, de store tanker, men de fylder så meget i mit hoved for tiden, at jeg glemmer at det her jo er livet. Jeg er jo igang med det. Jeg lever det. Lige nu. Og så kommer alle tankerne så jamen er det virkelig det her jeg vil? Hvor kunne jeg godt tænke mig at være om 10 år? Jeg kan ikke svare på det, for jeg ved det ikke, og samtidig kan jeg slet ikke lade være at tænke over det. Det er meget forvirrende.

Jeg tror jeg er nødt til at prøve, at lave nogle øvelser for at fastholde mig i nuet. Prøve at give slip på de alt for store tanker og bare være i de små i nuet. Kender I de perioder hvor man næsten ikke kan holde nogle ‘små’ ting ud, fordi man har så meget fokus på det der er meget større og længere ude i fremtiden? Og med små ting er det jo egentlig bare hverdagen, med alt hvad det indebærer.

Jeg har haft brug for at hive stikket i den periode, at give mig selv lov til ikke at blogge (og hundrede andre ting, jeg pludselig ikke syntes var betydningsfulde i den periode). Så derfor stilheden.

Hvis I selv kender det, må I endelig skrive i kommentarfeltet. Måske I har nogle gode forslag til ting man kan gøre, når man har lidt for meget fokus på alt for store tanker, og lidt for lidt fokus på bare at være. Nogle øvelser I laver, eller en måde for jer at fjerne fokus fra det? I må meget gerne komme med gode råd, for mit hoved er snart fyldt op af det 🙂

Ikke-navngivet-2

19 kommentarer

 • Louise

  Jeg tror vi alle kender til den slags perioder… Jeg er enig i kommentaren om mindfulness, nogle gange hjælper det virkelig bare at lade følelserne ind og acceptere dem uden at dømme. Vi mennesker er sgu nogle komplicerede væsener! For mig hjælper det også at gøre små ting for mig selv og andre som jeg føler mening i… Læse en god bog, udtrykke mig kreativt, tage en lang samtale med en ven, give et mikrolån på Kiva.org. Men det vigtigste tror jeg er at acceptere det, at vide at det er en periode og ikke kæmpe imod det eller føle at det er “dumt”. Det er bare menneskeligt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hej Line Sofie og I andre.

  Jeg kender det rigtig godt. Specielt også det med at andre/mindre ting bliver ligegyldige. Det er rigtig hårdt og selvforstærkende, da det bliver sværere at finde svar på de store spørgsmål, når det meste er ligegyligt. Jeg har lært at det er rigtig vigtigt at fortsætte med at gøre de ting, man tidligere har kunnet lidt. Det kan godt være at man ikke nyder det i lige så høj grad som før, men man nyder det måske stadig lidt. Og de glimt af nydelse er meget vigtige. Det gør at man ikke lærer hjernen kun at tænke de mere negative og uløselige tanker. Det er dog vigtigt at vide at tankerne ikke er forbudte, for så vil de bare fylde endnu mere.
  Som flere af de andre, har jeg også haft god gavn af mindfulness. Det er ikke noget stort og forkromet værktøj, hvor man skal opnå en eller anden magisk tilstand. Det er meget nede på jorden. Der findes flere betalings apps, på både dansk og engelsk, som er rigtig gode.
  En anden ting der har været til stor hjælp for mig er BAT – Body Awareness Therapy. Her har man fokus på ens krop og ikke ens hoved. Det er et enormt dejligt frirum når ens hoved er ved at eksplodere. Det kan godt være at man kun “kommer ned i kroppen” i korte øjeblikke afgangen, men i din situation kan det også være en enorm lettelse. Man laver nogle simple øvelser mens man har fokus på forskellige kropsdele og hvordan de føles. Samtidig øver man sig også i at give slip for sine spændinger i kroppen. Jeg har lært BAT at kende gennem hospitalsvæsenet, så det er ikke bare hokus pokus:-)
  Jeg håber at det er noget der kan være med til at hjælpe dig:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Tusind tak for din kommentar! Det er nogle rigtig fine ting du siger, og jeg vil kigge mere på BAT, det kender jeg ikke til! Tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siff

  Det her er nok ikke et svar eller en kommentar du havde forventet, men det gør jo nok ikke noget. Når jeg synes verden larmer finder jeg kæmpe ro i at bede til Gud. Så kommer der ligesom styr på tingene igen. Måske værd at prøve? (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Hej Siff. Nej, den havde jeg ikke forventet og det har jeg heller aldrig prøvet. Men det er nok fordi jeg ikke rigtig tror på gud, og der har derfor aldrig været noget beroligende i det for mig 🙂 Men tak for rådet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Der går så mange tanker igennem hoved på mig, specielt når jeg er selv, og ikke rigtig har noget jeg skal lave. Jeg er dårlig til at ikke at have noget at lave, for jeg får tit tænkt mig et eller andet sindsyngt sted hen.
  Jeg er for 5 dage siden kommet til Australien, hvor jeg skal være indtil december på udveksling og har gjort mig RIGTIG mange tanker, og grædt mange tårer fordi jeg efterlader min kæreste derhjemme. Jeg har været/er så bange for at savne ham så meget, at det er det eneste jeg kan gøre. Det er så svært at tænke på, jeg ikke skal se ham, kysse ham, kramme ham indtil december.
  Men som ham siger, så skal det nok gå alt sammen, og det skal det også for dig Line Sofie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Det kender jeg rigtig godt, når man har perioder hvor man ikke rigtig skal noget. Det er nok også det der spiller ind, jeg har rigtig meget tid, grundet min ferie. Sejt du er taget afsted, virkelig! og selvfølgelig skal det nok gå. Det bliver et ophold for livet, og du vil elske dig selv for at have holdt ud <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Poulpava

  Først og fremmest tror jeg det er helt naturligt at de tanker går gennem dit hoved. Og noget som jeg tror, at rigtig mange kan nikke genkendende til (også uden at ville indrømme det – så stærkt og vigtigt at du er åben omkring det!). Jeg ved godt at det ikke løser problemet, men det er altid en lille trøst, at man ikke er helt alene.
  Når det er sagt tror jeg det bedste (i min optik) vil være at acceptere sine tanker. Ved at acceptere og give plads bliver der også skabt en vis ro omkring det.. Nu er jeg selv et meget tænksomt menneske og funderer meget over livet og hvad man dog skal stille op med det. Et råd kan være at dyrke yoga og mindfulness for at øve sig i at være til stede og nyde nuet og acceptere tingene som de Eric alternativt kan du låne nogle bøger omkring eksistentialisme (lidt nørdet, I know). Men det er simpelthen så interessant og er med til at sætte tingene lidt i perspektiv og give en (lille bid af en) forklaring på, hvorfor livet engang imellem kan være så svært.
  God energi din vej <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Tusind tak for din kommentar. Jeg tænker faktisk også det bedste er, at acceptere man har det sådan. Men måske jeg skulle kigge lidt på det yoga og mindfulness, jeg har hørt rigtig meget godt om det. Så det er ikke helt dumt.
   tusind tak, og rigtig god energi tilbage <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan en periode er jeg også i for tiden, og det eneste jeg kan sige, der hjælper mig og giver mit hoved ro er yoga.. Jeg har aldrig været specielt interesseret i yoga, men en veninde foreslog det, da der (selv i fw’s yoga hold) er meget meditation/mindfullness indeover… Og i en periode hvor jeg havde tid tog jeg et yoga-hold hver dag fordi det gav mig virkelig meget ro i mit hoved og i min krop. Nu er jeg begyndt at kunne meditere lidt selv (eller i hvert fald gøre noget der får mig til at koble fra mit hoved og min krop, ved ikke om det er meditation 😉 ) og bruge nogen af de stillinger fra yoga der virkelig får en til at slappe helt af i både krop og hoved.. Jeg er ingen ekspert i yoga stadig men jeg synes virkelig du skal prøve det? 😀 Selvfølgelig hjælper yoga mest under selve timen, men når man øver sig i mindfullness/meditation ofte så gør det det også lettere at skubbe nogle tanker væk som frustrerer i ens dagligdag.. Håber du kan bruge min kommentar til noget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   jeg har nemlig heller aldrig rigtig været en ‘yoga-pige’ men jeg tror måske det er værd at prøve. Jeg er rigtig glad for din kommentar, for det lyder som om du har/har haft det lidt som mig, både ift. de store tanker og yoga. Så jeg tror faktisk jeg skal have booket sådan en time 🙂 tak for din kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror vi alle kender det på den ene eller den anden måde. Syntes også ofte at det er svært at få drømmene og forventningerne til livet til at passe. Hvordan får man det hele til at hænge sammen, hvad skal man gøre først – skal man rejse, skal man have hus, ny bil eller børn? Hvad er smartest at gøre først…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   baaah ja.. jamen jeg er helt enig, tror vi allesammen kender det. Lige for tiden fylder det bare ekstremt hos mig. Men ja, hvad fanden skal man gøre? og hvad skal man gøre først? uhhh..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det er efterhånden blevet lidt en kliché, men; mindfullness! Ikke en random lydøvelse du hiver ned fra nettet, men et forløb lavet af professionelle som ved hvad de snakker om. De kan både findes gratis og mod betaling på nettet eller hos forskellige specialister. Det er det værd at lave et baggrundcheck inden man bestiller, da nogle selvudnævnte coaches også pludselig underviser i mindfullness uden at have en ballast af faglig erfaring. Det er måske lidt generaliserende, men jeg har selv prøvet flere forløb og det er klart min erfaring at underviserens kompetencer betyder noget for hvad du selv får ud af det. Jeg håber det kan hjælpe lidt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Søde Anna. Tak for din kommentar. Jeg har hørt SÅ meget godt om mindfulness. Og nu har jeg fået det råd så mange gange, at jeg tror jeg skal have bestilt en tid hos nogle dygtige indenfor det. tusind tak for din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Interessant, at du skriver dette – jeg har haft det på PRÆCIS samme måde i noget tid, og det er faktisk næste ikke til at holde ud. Hvad gør man?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   ja.. hvad gør man? Pas.. men der er mange gode råd her i kommentarfeltet.. måske vi skal prøve lidt af det ? <3 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hej Line Sofie.

  Jeg kender det så godt! De sidste to år har jeg været ved at gå ud af mit gode skind og været meget fortvivlet. Mit hoved har været fyldt med spørgsmål som: Hvad vil jeg egentlig? hvad skal jeg? hvordan skal det gå mig? (og den værre variation: hvad skal der blive af mig?) skal jeg blive boende i Danmark? er alle danske mænd egoistiske drengerøve? (haha, knap så stor en tanke), er lykken for mig i udlandet? hvor passer jeg overhovedet ind? vil jeg overhovedet have et almindeligt liv med familie og fast ejendom? passer jeg overhovedet ind i et samfund? skulle jeg hellere flytte væk fra alt og leve et primitivt liv? osv….

  Tankerne har især været styret af, at jeg ikke kan finde kærligheden, mens alle mine veninder slår sig ned og får børn, samt at jeg har været frygtelig træt af mit studie, og flere aspekter ved den danske kultur. Nu er jeg heldigvis meget snart færdiguddannet, på trods af mange overvejelser om, at tage en pause.

  Jeg tror, det bedste råd, jeg kan give dig, er at acceptere, at det er sådan det er lige nu. Tage en dag af gangen, og hvis man bliver ked af det, så lade sig selv blive ked af det, og hvis man bliver meget ked af det, så er det i orden at droppe sine forpligtelser, og i stedet for gøre noget godt for en selv. Ja, og i det hele taget lade være med bekymre sig om, at man har de store tanker, men acceptere at de er der. Jeg tror også, det er sundt, og så trøst dig med, at det hænger sammen med, at du sikkert er en meget reflekterende person.

  For mig har det også hjulpet, at jeg har scoret mit drømmejob (ja undskyld, dårligt “råd”) her i slutningen af min uddannelse, så nu ved jeg, at jeg skal blive i Danmark, i hvert fald for en stund. Kærligheden er stadigvæk noget rod, men det betyder ikke noget lige nu 🙂

  Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Hej Lene

   tak for din fine kommentar. Det er så dejligt at høre dine tanker omkring det nu. Du sætter seriøst ord på det som jeg PRÆCIS har det, bortset lige fra jeg ikke har scoret drømmejobbet, men nå ja, mindre detalje 😉 Men du har nok ret i, at det er en god idé at gøre noget godt for sig selv, og så acceptere de store tanker er der. Du har nemlig helt ret, jeg er en meget reflekterende person. Det kan sgu være lidt hårdt engang imellem.

   men din kommentar var spot on, så tusind tak endnu engang <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Love Stories