Jumpsuits

Projekt tand: det endelige resultat

Så kom dagen endelig, hvor mine nye porcelænsfacader skulle sættes på. 10 dage forinden havde jeg været hos tandlægen, hvor jeg lå i 1 time og 40 minutter og fik boret de gamle porcelænsfacader af. Jeg troede det ville være det værste, og det klarede jeg sådan rimelig fint. Bedøvelse i tandkødet foran er dog aldrig nogensinde sjovt. Jeg tænkte at i dag var piece of cake, at han lige ville knække de midlertidige plastiktænder af og sætte de nye på. Vupti. Ingen bedøvelse, ingenting. Men sådan gik det ikke. Og i dag endte med at blive lidt mere følelsesladet end jeg lige havde regnet med.

Jeg startede med at blive bedøvet, og det var ikke så rart i dag. Heldigvis er min tandlæg hamrende dygtig og tager sig god tid til at give mig bedøvelsen. Så begyndte han at ’skære’ den midlertidige plastiktand af. Og tårerne trillede ned ad mine kinder. Det var ubehageligt, og jo mere jeg kunne mærke han tørrede tårerne til side, jo mere blev jeg ked af det. Han fik fjernet det sidste og så var jeg uden tænder. Og fuldstændig ulykkelig. Det føltes forkert, uværdigt og ikke mindst smertefuldt og koldt med ‘blottede’ tænder på den måde.

Efter han havde fjernet dem, skulle jeg ned på klinikken som fremstiller kronerne. Og jeg kørte i bilen og græd som et lille barn hele vejen. Det var virkelig følelsesladet for mig i dag. Følelsen af at have to små stumper som fortænder og en hævet overlæbe, var bare lidt for meget. Sådan her ser jeg jo ud kørte det i mit hoved hele tiden – det her er mine rigtige tænder. Jeg prøvede at holde munden lukket, da luften gjorde ondt.

Da jeg nåede frem, blev jeg taget godt imod, og ind kom hun med mine nye smukke tænder. De skulle dog ind og ud et par gange, hvilket heller ikke var så rart, men vi skulle jo se om de havde den helt rigtige farve. Vi blev enige om de lige skulle lysnes lidt, og så kom de i ovnen i 20 min. før de var klar. Efter det tog jeg tilbage til tandlægen som skulle sætte dem på, slibe dem til og færdiggøre arbejdet.

Bedøvelsen var på det tidspunkt faldet, så 2 nye sprøjter med bedøvelse og jeg var klar til at få sat mine nye tænder på. Hold nu kæft en dygtig tandlæge altså. Hele processen har simpelthen været upåklagelig. Jeg er blevet taget så godt af lige fra jeg kom første gang. Igennem hele blegningsprocessen, og her til hvor jeg er nu. Jeg er blevet nusset og har fået tørret tårerne på kinden når jeg blev ked af det. Det er blevet gjort så roligt og i et tempo jeg kunne være med i. Min tandlæge holdt pauser når jeg havde brug for det, tog det stille og roligt og forklarede mig igennem hele processen. Jeg har haft mulighed for at ringe og skrive hvis der var de mindste problemer, og allermest har jeg følt mig virkelig godt taget af – i de bedste hænder. Og vigtigst af alt, resultatet. Det er det smukkeste jeg nogensinde har fået lavet. Hold kæft hvor er de dygtige. Det har været det hele værd. Jeg var så bange for, om en tandlæge kunne opnå ligeså flot resultat, som det jeg fik lavet som 18-årig. Men det her har slået det. Tænderne er endnu flottere lavet, føles fuldstændig natulige i min mund og står hvidere og mere snorlige end nogensinde.

Jeg har simpelthen kun rosende ord at sige om min tandlæge. Det har været den lange søgetid efter den helt rigtige værd. Porcelænsfacaderne er noget af det smukkeste jeg har set, og jeg er så glad for jeg valgte en tandlæge som samarbejdede med dem, der laver danskproduceret porcelæn.

Nu er det forhåbentlig de færreste af jer, der skal igennem så stor en omgang som mig. Men jeg er simpelthen nødt til at anbefale min tandlæge på det varmeste. Om I skal have bleget tænder, få en ny krone eller bare til et almindelig tjek og rens. Jeg bliver i hvertfald dér fra nu af. Min lillebror var med i dag til sidste proces, og han bestilte straks en tid hos ham også, efter han så hvor dygtig tandlægen var til at bedøve (min lillebror har lidt nåleskræk). Så det kan jeg virkelig anbefale, hvis I står og skal til tandlæge og søger en dygtig og sød tandlæge. Jeg er så glad for det hele.

Og nu til resultatet OG billeder. Det er meget grænseoverskridende for mig, at lægge billeder op da tænderne var taget ud. Mest af alt fordi jeg var så følelsesmæssigt påvirket, som I kan se. Da jeg var faldet lidt ned, kunne jeg dog grine lidt af det, fordi min lillebror simpelthen flækkede af grin når jeg talte. Jeg læspede jo også. Det var ikke det pæneste. Men I skal selvfølgelig se billeder af det hele, ellers er der jo ingen grund til at fortælle om sådan en proces. Så here goes.

Før

Transfers2

Efter

Transfers3

Er det ikke fint? Jeg er i hvertfald ovenud lykkelig. I kan læse indlæg nr. 1 (om projektet og mine tænder) her og indlæg nr. 2 (om blegning) her. Og så kan I læse mere om min tandlæge her hvis det har interesse.
Nu vil jeg gå i seng. Jeg er helt færdig, det har været en lang dag. Godnat.

Ps, fandt min tandlæge igennem www.tandbud.dk

Ikke-navngivet-2

Skærmbillede 2016-03-09 kl. 12.36.21

   

16 kommentarer

 • Det er godt nok blevet flot, de er gode til det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Line Sofie
  Lige et kommentar til et gammelt indlæg:)

  Jeg vil høre, hvem af tandlægerne hos Husumtandlægerne, der lavede dine tænder? De er jo blevet så smukke og det lyder som om, det har været en god oplevelse.

  Skal selv have lavet mine tænder, og har indtil videre ikke været særlig glad for de tandlæger, jeg har haft:/

  Håber du vil svare:)

  Bedste hilsner Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MI CONFESIÓN

   Kære Maria

   Ja selvfølgelig vil jeg svare 🙂 Han hedder Frank og er bare SÅ dygtig 🙂 kan klart anbefales. Han skal i øvrigt snart lave et hul jeg har fået :O Gisp.. men han er dygtig og virkelig rar 🙂

   KH
   Line Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Tusind tak for svaret! Jeg vil straks bestille tid hos ham:) Held og lykke med hullet:O 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie Ella

  Det ser super godt ud! Skal selv have rettet op på nogle gamle kroner og har stået lidt i limbo, om jeg skal bruge din tandklinik eller Tandlæge Frederick Upton Sjölin i Hellerup (http://tandklinikken.biz/ ). Hvor meget research lavede du inden du besluttede dig?

  Sophie Ella

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Hej Sophia Ella

   Ja det kan jeg godt forstå. Jeg researchede en del. Kravene var den skulle ligge relativt tæt på mit hjem, priserne skulle være fine, og så skulle jeg føle mig tryg og vide de brugte danskproduceret keramiske kroner. Efter at have talt med ham jeg endte med, var der dog ingen tvivl om, at jeg følte han var det bedste valg 🙂 og jeg har på intet tidspunkt fortrudt, jeg synes simpelthen det er så flot et stykke arbejde, og han tog mig seriøst fra dag 1 selvom jeg havde en million spørgsmål 🙂

   Held og lykke med valget – du skal vælge den du har bedst mavefornemmelse ved.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irina

  SÅ flot! 🙂

  Jeg har personligt kæmpet hele mit liv med en tandfejl (svag emalje, primært i overmund) der efterhånden har efterladt mig med nogle grimme stumper. Det ér et følsomt emne og jeg HADER at grine/smile højt, af frygt for at blotte alt det grimme. Jeg kæmper for at finde penge til at få det hele lavet…

  Dine tænder er SÅ smukke <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   TUSIND tak :*

   Ja desværre ER tandlæge virkelig dyrt, men den glæde man får over at have et flot smil, som man er stolt af, den er ALLE pengene værd!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Det ser flot ud! Jeg var igennem det samme, bare med alle fire fortænder foroven.. Det var heller ikke sjovt, men det er det hele værd nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   av av av av alle 4 fortænder :O? Jeg synes det var rigeligt med de to! Men ja, sådan heg jeg det også, det er det hele værd nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hvor er de fine! <3
  Jeg overvejer også kraftigt at få mine lavet. Hvor meget skulle du betale for de to fortænder?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Tusind tak :)!

   Prisen for to facader/keramiske kroner er 11.600 kr.
   Jeg tror måske det varierer lidt fra tandlæge til tandlæge, men jeg valgte min fordi de kun benytter dansk, certificeret teknikarbejde. Så jeg ved de kan stå inde for kvaliteten og jeg havde mulighed for at være der ved indmaling osv. Jeg mener der er en prisliste på deres hjemmeside, men ellers så søg dig lidt frem efter en tandlæge og sammenlign priserne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benya Suwan

  Årh, det må ikke have været sjovt.. Men jeg er super glad for dine vegne, for hold nu op hvor er dine tænder smukke! Wow. 😀

  http://benyasuwan.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Ej hvor er dine tænder altså bare blevet fine! Det lyder som en følelsmæssig proces, men det vigtigste er jo hvor flotte tænder er blevet i sidste ende, og hvor dejligt for dig, at du har fået lavet dem et sted, hvor du har følt dig godt tilpas!

  Camilla (der også har porcelæns fortænder ;))

  ps. dine før og efter billeder minder mig så meget og mine egne 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Årh mange tak 🙂 Ja det var ret følelsesmæssigt, men det er det hele værd nu! og ej hvor sjovt med dine tænder også :)!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Jumpsuits