12 fall ankle boots

Stop nu konkurrencen og sammenligningen

uhdgfiushdfiusdfgh

Drop sammenligningen. Stop konkurrencen. Glem ligheden. Nedkæmp kopieringen. Slip idealerne. Slut symbiosen. Smid stridsøksen. Ikke for din venindes skyld, men simpelthen for din egen.

Skønhed starter der hvor vi tør være og ligne os selv. Agter at bestå i vores egne sande farver. Viser os selv tiltro til, at det vi er født med er det helt rigtige for os. Lad mig komme med et eksempel – din hårfarve. Der er en grund til, at stort set alle er flottest med deres naturlige hårfarve. Det kan godt være at mange synes det er kedeligt med leverpostej – men det er langt mere kedeligt med selv samme farve udgroning 3 uger efter og så endda med grønt, rødt eller lilla skær i længderne, der vidst ikke helt var repræsenteret på indpakningen dengang man stod i Matas og drømte. Får virkelig dårlige associationer til de unge mødre lige nu. Farvet hår er bare næsten aldrig pænt. Det bliver for koldt, for varmt, for tørt, for mat og hele vejen for forkert. Mit bedste råd vil være kun af afvige med en enkel tone, hvis det absolut skal være. Og det skal det jo virkelig, åbenbart. Mit næstbedste råd er kun at farve dig helt hvidblond, hvis du i forvejen er i kategorien lyshåret.

Det er lettere klichéfyldt, men fokuser på at blive den bedste version af dig selv. Man er ikke smukkere end man er født, sagde en klog mand engang. Find ind til dig selv, forsøg på at kunne mærke dig selv, være i dig selv, og virkelig kunne lide det. Øv dig når du står på en rulletrappe eller går sågar går på den, eller fortovet. Kig ned af din skulder og træk vejret helt ned i maven. Plej dig selv, gå op i dig selv, tag de rigtige valg for dig selv igen og igen, og en dag vil du forstå hvad jeg mener med scenariet på rulletrappen. Det kan føles så forfærdeligt og det kan føles så fantastisk at være i sig selv. Hvis du vil dig selv det godt, tilstrækkelig nok, skal dit udseende på alle leder og kanter nok følge med. Det kan jeg stille garanti for.

Slip blikket, der vandrer frem og tilbage fra din venindes lår, til dine egne. Det er hendes ben og det er dine ben. Prøv at strække fingerne ud. De er ikke ens, er de? Det er det samme med mennesker. Uanset hvor meget du higer efter at få ligeså tynde ben som dit yndlings ikon af en veninde, bliver du allerhøjest syg eller vanvittig af at prøve. Jeg har set det i fuld action, jeg har hørt på det til mine øre faldt af og jeg har selv stået model til det gentagende gange. Der kommer helt ufattelig meget ulykke ud af den slags, og konkurrencen stopper aldrig, når den først er gået igang. Tag udgangspunkt, i dit udgangspunkt – hvem siger ikke at andre kropsdele end eksemplet med benene, kommer til at se helt forfærdelige ud, ELLER at du bare ser træt ud konstant og hele tiden, inden du når at føle dig identisk? Vær realistisk – med hele din krop.

Hvad sker der med de store pigegrupper i gadebilledet, hvor alle ser hjernedødt godt ud og nå ja, selvfølgelig ligner hinanden til forveksling? Det kan være svært sådan lige at fastslå hvem der er den flotteste, og fyrene har også virkelig svært ved at vælge. Fair nok at I går i gymnasie sammen, eller har kendt hinanden siden gymnasiet, men nogle gange kan man komme i tvivl om hvorvidt disse uadskillelige store pige-kliker har valgt hinanden udfra udseende og image, så de ligesom kan tiltrække en tilsvarende stor sum opmærksomhed. Opmærksom bliver man i hvertfald stadig engang imellem, men kunne man ikke for én gangs skyld blive enige om ikke at sværge til de flotte sorte skinnyjeans eller entydige farvekodeks? Bare en enkel gang om ugen. Onsdag fx. Hvorfor skal i ligne jer selv (og hinanden), med den samme makeup, man kunne fristes til at sige maske, dag efter dag, uge efter uge, indtil Mac lancerer nye sommerfarver. Hold kæft det er kedeligt mand.

Idoler er en rigtig fin og på mange måder sund ting. Men lad være med at idealisere nogle alt for meget, før du har styr på dit eget shit. Jeg kan fortælle, at jeg er blevet overordentligt skuffet over mænd, som jeg virkelig har været fascineret, forblændet og forelsket i. Jeg troede sguda at det var deres egen ting, de kørte af! Efter jeg fornyeligt, for sent åbenbart, så the Doors dokumentaren Strange Days, der virkelig gik tæt på, måtte jeg indse, at mange af de facetter og finesser, som jeg den dag idag stadig knus-elsker og er draget af, er direkte kopiret fra Jim Morrison. Jeg ved godt, at alle gerne vil være Jim Morrison. Desværre vil de gerne det. Men fra nu af kan I ikke narre mig.

Ikke-navngivet-2

25 kommentarer

 • Amen!
  Du er en kæmpe inspiration Gina. Tak <3

  – Ida // http://www.uniquesilhouettes.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Synes godt nok det der indlæg klinger noget hult med den livsstil du så længe har forherliget og promoveret på din egen blog. Det er fair nok at blive klogere, men din tekst gør sig ingen indrømmelser – den emmer tværtimod af et narcissistisk behov for at hævde dig. Det er trist. Både du og de piger du indirekte sviner til, bygger livet op omkring forgængelige, døde ting – og det virker ikke som om hverken du eller resten bliver klogere lige foreløbig – det er åbenbart svært at se ud for det ekstreme ego der dyrkes så intenst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg vil bare rigtig gerne smide et stort fedt “like”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Gina, pleeeeease start din blog op igen – jeg savner den! (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gina Jaqueline

   Tak for kærligheden.

   ginajaqueline.com genopstår på et tidspunkt – i en ny form dog. Tør ikke sætte tid eller ord på, endnu

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mathilde

  Det var dog en stor omgang gylle. eller nej, undskyld. budskabet er jo fantastisk men det falder dog til jorden, når forfatteren til indlægget har fået lavet læber lige så længe jeg kan huske. men stadig et godt og velskrevet indlæg 🙂

  Mathilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gina Jaqueline

   Lige så længe du kan huske?

   Jeg har fået lavet restylane et par gange, og det holder 6 mdr. Det er pt. 3 år siden sidst. Men det kan godt være jeg får lyst til det igen, da jeg siden jeg var lille aldrig har drømt om større læber – jeg er dog kommet til den erkendelse efterhånden, at mine egne læber overhoved ikke er små, og derfor har jeg netop ikke fået lavet dem lige så længe du kan huske..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • smisk

  Ved du godt hvad symbiose betyder? Du har brugt det forkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har du dog ret og hvor er du dog klog, kære Gina. Specielt det med at sammenligner sig med dem man omgås med, tror jeg, at mange(inklusiv mig selv) kunne lære noget af! Sjovt nok er det faktisk ikke så lang tid siden, at jeg begyndte at ligge mærke til, at den gennemsnitlige venne/venindegruppe består af en håndfuld personer, som går klædt ens, sætter håret på samme måde osv. Jeg mistænker dem lidt for at have en form for ”jeg holder mig til flokken” mentalitet. Det er virkelig en sjældenhed, at man ser to vidt forskellige piger komme gående sammen, sammenlignet med hvor tit man ser to ikke-biologiske tvillinger i matchende skinny jeans og Nike Air Max sneakers.

  Jeg ser allerede frem til næste torsdags indlæg!

  http://lostinmyclosetbyam.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris B

  Du er og bliver fantastisk – er helt enig.

  Desuden kan jeg ikke lade være med at associere lidt til Kirkegaard når jeg læser mange af dine skrevne ord – har du nogensinde læst ham? Du er i hvert fald inspirerende!

  Chris B

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gina Jaqueline

   Hæftigt at du ligefrem sammenligner med Kirkegaard. Er ikke helt dér, men utroligt smigret

   Uanset hvad, så tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fuck hvor har jeg bare savnet at læse dine tanker! og dette indlæg er klart i top ti. Du er bare… genial

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Så mange blogs her på sitet er stort set ens. Alle med sort kodeks, som sætter de præcis samme ting på deres “I want” liste. Det er så trivielt, og tydeligt at de ikke har fundet ud af at være dem selv endnu og grave dybere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Fedt fedt fedt indlæg. Fedt du bringer noget realness til det overfladiske blogforum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • Av, for et godt indlæg. Det rammer fuldstændig plet på så mange måder for mange, er jeg sikker på.
  Det er dog lettere sagt end gjort, selvfølgelig, men det er så rart, at det bliver skrevet, så det er til at forstå. Og at det overhovedet bliver skrevet af én, der, efter min mening, har rimelig stor indflydelse i bloggerverdenen, er fantastisk.
  Jeg har selv været på en rutsjebanetur med min egen krop, vægt, hud, hår, mm, og har en fuldstændelig uopnåelig idé om, hvordan jeg gerne vil se ud og er simpelthen så bange for, hvordan jeg nogensinde kan affinde mig med mit udseende og være tilfreds. Jeg håber, at det kommer med alderen, men begynder at tvivle, da jeg nu er 20 og kun synes, jeg finder flere ting at kritisere ved mig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gina Jaqueline

   Tak for det delte. Sejt du gør det. Mange knus.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt indlæg! Selvbekræftelse og “YES!” hele vejen!
  Jeg husker et indlæg på din gamle blog, hvor du spurgte hvordan man tabte 10 kilo på 3 uger, fordi du skulle til reunion. Jeg kan huske at jeg blev overrasket, på en knapt så positiv måde.
  Men det er virkelig fedt at læse sådan et indlæg – både godt skrevet og med et sindssygt godt budskab!

  //Cathrine
  http://www.cathrinefrier.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gina Jaqueline

   Det kan jeg altså ikke nikke genkendende til 🙂 Det kan da heller ikke lade sig gøre, men altså – tak for din kommentar alligevel!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

12 fall ankle boots