Like a princess

Store støvsuger spørgsmål

Vores støvsuger er gået i stykker. Og hvor meget jeg end gerne ville have det, så er en kost altså ikke nok, vi skal have en støvsuger. Men er der noget mere kedeligt i verden at købe? Den er stor og tung, den er også dyr og grim, man skal slæbe den med hjem fra butikken, og der er absolut ingen glæde i at åbne den. Belønningen når man så har pakket lortet ud det er at støvsuge, pisse sjovt som det jo er. Og så kan man ellers stille den ind i skabet og hade sig selv for at have lagt 500-1000 kr. ind i skabet for at, ja, samle støv. Tanken om at bruge penge på en støvsuger gør mig gal, og jeg har altså aldrig lavet en støvsugeropsparing.

Men hvad skal man købe? Hvad skal sådan en koste? Jeg aner ingenting om støvsugere, hverken mærker, motorydeevne, hvilke slags poser der skal i osv. Jeg vil bare rigtig gerne have en god, ikke for dyr eller for stor støvsuger som suger godt og aldrig går i stykker. Helt ærligt, det er vel ikke for meget at forlange? Det er sådan noget der bare burde høre med et hjem ligemeget hvor man flytter hen. Men nu er det jo desværre sådan at jeg skal have den skide støvsuger. Har jeg penge til den? Nej, men det har jeg sådan set aldrig. Jeg fejer hver dag og det er simpelthen ikke holdbart. Så nu er jeg nødt til at bide i det sure æble og købe den skide maskine.

Forleden lå der en støvsuger nede i mit storskralderum og jeg stod i 20 minutter i heftig diskussion med mig selv: ‘Der er jo ingen der smider en støvsuger ud som virker Line, gå nu bare din idiot’ siger jeg til mig selv og går mod døren .. ‘På den anden side kan det jo være de har fået en ny støvsuger og ikke vil have den gamle, men at den virker helt perfekt. Tag den dog lige med op og test den!’ stopper jeg op og vender tilbage mod støvsugeren ‘Line, tag dig nu sammen, du slæber ikke det lort med hele vejen igennem gården, op på 4. sal for at finde ud af lortet er i stykker, og så kan du gå i skammens lys tilbage og stille den – hvor den hører til – i skralderummet. Alle har et lortrum, hvis de virkelig havde en ekstra støvsuger der virkede stillede de den derop. Nu går du altså!’ Og det gjorde jeg så. Gik. Og det var vel også meget godt.

Men nu har jeg virkelig brug for jeres støvsugerviden, som jeg er sikker på I har så meget af:) Hvor kan jeg købe en god, billig, relativ lille støvsuger? Er der noget jeg skal gå efter? Eller gå udenom? Er der mærker som bare er no-go i støvsugerverden? Hvis I har en god støvsuger så anbefal gerne. Hvis I står og har købt en ny men jeres gamle stadig virker og I vil sælge billigt så skriv også gerne. Jeg håber I vil finde lidt overskud i jeres hjerter til at hjælpe mig med dette (meget svære, som I kan høre) dilemma. Der findes altså robotstøvsugere som gør det rent mens du er på arbejde eller i skole. Bare lige for at sige at det er altså ikke lige sådan at vælge en ny støvsuger.

Så har jeg også opbrugt min kvote for ordet støvsuger og håber på at dette indlæg ikke vil efterlade et larmende tomt kommentarfelt. Selvom jeg godt er klar over det fandeme er et da de mindre ophidsende af slagsen.

 photo Skaeligrmbillede2013-02-28kl095244.jpg

27 kommentarer

 • Helene

  Bestiller altid herfra:

  http://sliplet.dk/stoevsugerposer-stoevsugertilbehoer-2

  De har dag til dag levering og de har virkelig fordelagtige priser.

  Mvh
  Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har også en lille fiks Nilfisk Coupe. Altså ikke verdens mest stille bæst, men den fungerer upåklageligt på 5. År nu og har kraftigt sug. Elsker at den er så lille og har en lang teleskopstang så man ikke skal rende rundt som en krumrygget gammel dame.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Lad for guds skyld være med at spare på det punkt! De små har det tit med at “hyle” og pibe og de er altså ikke skide robuste.

  Jeg har arvet min mors gamle Miele og jeg tror den kører på 15. år nu, så det kan jeg godt anbefale. Elgiganten har denne her til 899,- http://www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/stovsuger/S770SPRINTBLU/miele-stovsuger-s770-sprint-blue
  Ellers har jeg også altid hørt godt om Electrolux, der er denne her en idé 🙂 http://www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/stovsuger/stovsuger/ZUSG3901/electrolux-ultrasilencer-green-stovsuger-zusg3901

  God fornøjelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henry Støvsuger er det eneste rigtige! c”,) Det er første og eneste gang, vi har haft en støvsuger, jeg var tilfreds med. Og så er der den fordel, at når det lille bæst ligner en psykotisk elefant, kan man da ikke andet end elske den, vel? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Vi havde engang en af de støvsuger uden pose. KØb den IKKE! Det er så ulækkert og tømme den og der flyver støv alle vejne og op i hovedet. Øv. Så det kan godt være man spare penge på ikke at skulle købe poser, men det er ikke det værd. Det er simpelthen så klamt at tømme en støvsuger uden pose.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie B

  Da min kæreste og jeg flyttede i lejlighed sammen, havde vi bare min kærestes lille Melissa støvsuger – men da vores gulvtæppe er noget stift filtagtig stof, virkede det ikke og vi endte med halvdelen af gulvtæppet på støvsugerfoden. 🙁 så lod min mor om at finde en ny hun kunne give os i fødselsdagsgave og hun gav os en Electrolux UltraSilencer. Den er virkelig god og den larmer ikke så meget! WIN!

  Held og lykke med jagten 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Haha! Jeg kender det udemærket godt. For fire måneder siden flyttede min kæreste og jeg fra hinanden – og han fik støvsugeren:-( Det er bare træls at bruge penge på en støvsuger, så først købte jeg en billig model fra Melissa. Den var SÅ dårlig! Den sugede ikke ordentligt, så i stedet for at støvsuge, flyttede jeg bare rundt på skidtet. Og så var skaftet så kort, at jeg måtte bukke mig ned for at støvsuge (er ‘kun’ 175). Så jeg besluttede at smide Melissa’en ud og investere i en Nilfisk Coupé Neo. Den er lille, har et langt teleskopskaft og suger fantastisk! Og helt ærlig, det er de bedste 600 kr., jeg nogensinde har givet ud! Så køb, køb, køb! Min er købt hos Skousen, som leverer direkte til din dør:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna B

  Jeg smed en støvsuger ud i mit storskralderum i går, fordi jeg har to støvsugere. Den er lille og fungerer fint, så du må meget gerne få den! Sig til og jeg skal hente den op fra rummet igen. Så er det din!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Haha, hvor er du great. Jeg ved SÅ meget, hvordan du har det! Jeg var selv ved at tude, da det gik op for mig, at jeg var nødt til at købe en støvsuger, da jeg flyttede hjemmefra, og rædselen blev ikke mindre da jeg opdagede, at sådan et uhyre koster omkring 1000 kroner. For det gør de. På tilbud. Jeg er ked af at sige, men det er min erfaring og hvad jeg hører fra andre (bitre) støvsugerkunder.

  Jeg vil så også sige, at man aldrig skal gå ned på kvalitet på de ting, man bruger hele tiden, som støvsuger, køkkenknive, cykel, osv. Jeg gav en 1000-lap for min Nilfisk i El-Giganten på tilbud, og jeg er rigtig glad for den (så glad som man nu bliver for sådan en). Der er sikkert andre rigtig fine mærker, men et generelt råd må være at købe en med teleskoprør.

  Jeg håber, du finder hvad du søger, søde Line. God forårsmandag! 🙂

  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Punkt1 har en med 1600W til salg til 300 (halv pris) i denne uge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha Hansen

  Jeg har den mindste og billigste støvsuger fra Melissa. Ja, du skal nok ikke regner med det overlever resten af dit liv, men nu har vores overlevet de sidste to år og klaret rengøringen i både lejligheder og opgange 😉 tror den kan købes til 2-300kr i Bilka.
  God støvsugerjagt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicki

  Jeg har en rød støvsuger model S2110 fra Miele, som jeg købte på tilbud i Punkt1 til 800kr. Den er rigtig god og fordi den har hjul på støvsugerhovedet, er den nemt at bruge. Hold øje med Skousen og Punkt1’s tilbudsaviser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Meyer Frederiksen

  Jeg hader støvsugere!
  De følger ikke med når man trækker i dem, ledningen er ALDRIG lang nok, og så larmer de… Men det gør den her ikke, den er godt nok rimelig dyr, men jeg er virkelig glad for min! Den er ofte på tilbud i elgiganten eller Bilka, så hold øje med den 🙂
  http://www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/stovsuger/stovsuger/ZUSG3901/electrolux-ultrasilencer-green-stovsuger-zusg3901

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Køb en Nilfisk Coupe!!!! Den er lille, fiks, pis’go’ og faktisk ret lækker! Og så kan man være heldig at finde den på tilbud engang imellem. Jeg fandt min til 600 kr. i Netto. Jeg skulle så også stå op for at vente i kø inden butikken åbnede, men det var det værd! Ellers koster den omkring 700-800 kr, men det er altså også grej, der virker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg ved absolut intet om støvsugere – jeg tror ikke at jeg har støvsuget en eneste gang de sidste par år.. Jeg ved ikke engang hvor vores støvsuger er eller hvad mærke den er. Men den er vist nok mørkerød.
  Herhjemme har vi nemlig en arbejdsdeling der går ud på at jeg vasker tøj og min kæreste støvsuger. Jeg HADER at støvsuge men synes faktisk at det er ret hyggeligt at vaske tøj. Og så slipper jeg også for at han vasker mine hvide uldbluser med røde ting på 60 grader osv 😉
  Nå, men det jeg ville sige var at DBA er et godt sted at finde kvali-ting billigt når man ikke gider at give en milliard for noget kedeligt.. DBA ftw!

  PS: Prøv lige at tænk over hvor mærkeligt et ord støvsuger er.. sig det 10 gange i træk og det bliver helt fjollet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Kirstine Gynthersen

  Da jeg skulle ud og investere i en ny støvsuger for ca. 8 måneder siden, vidste jeg heller ikke, hvor jeg skulle starte.
  Jeg fik erhvervet mig nogle TÆNK-blade, hvor jeg fandt en test af støvsuger.
  Det hjalp mig rigtig meget, fordi de gennemgår, hvad man skal gå efter afhængig af behov, og så er der støvsugere i alle prislejer.
  Jeg endte med at købe den, der var bedst i test, og det er denne:

  http://www.wupti.com/Produkter/Husholdning/Stoevsugere/349818/Electrolux-ZUS3932B–Testvinder.html

  Jeg har kun skiftet pose én gang, selvom jeg støvsuger 3-5 gange om ugen gennemsnitligt, så den er også billig i poser. Det er vitterligt en af de bedste investeringer i mit liv. Den suger, den er nem at betjene, og jeg kan VARMT anbefale den. Jeg ved godt, den er lidt dyr, men jeg synes virkelig, at den er alle pengene værd 🙂

  Held og lykke med støvsuger-jagten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Her hjemme har vi altid haft en miele med minimum 2200W. Gå ikke på kompromis med W, da du så kan risikere at skulle støvsuge flere gange, fordi den ikke suger nok. Og dét kunne jeg ikke forestille mig at du gad 😉
  Miele er et super mærke, som vi er store tilhængere af, både støvsuger, vaskemaskine og tørretumbler er fra Miele.
  Ja det er død sure penge at skulle bruge på en støvsuger, men hellere købe én ordentlig end at skulle købe en “billig” én 3 gange. Så kan det jo bedre svare sig at købe en ordentlig 🙂
  Held og lykke med købet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vi har en dyson, den bedste støvsuger jeg nogensinde har haft og helt uden poser. Dyr, men effektiv og helt klart pengene værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En electrolux støvsuger med HEPA 12 filter fra elgiganten – kostede os 1500 kr, men jeg har aldrig givet nogen penge så godt ud 🙂 der er aldrig problemer med den, og den er bare perfekt i alle henseender. HEPA 12 er et filter der kun lukker meget meget små partikler tilbage ud i luften, og den har været perfekt til mig der er støvallergiker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  min ex-kæreste fik vores, så i går måtte jeg købe en ny:/ Aldi (af alle steder) havde en fin, mindre, let en af slagsen – til sølle 299 – så den tog jeg!!! den fungerer fortrinligt og suger perfekt! jeg har ikke fortrudt i al fald:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea

  Hej Line. Jeg kender udemærket dilemmaet! Men min far fandt en billig poseløs støvsuger i Aldi til 300 kr., og den er jeg altså rigtig glad for. Har også hørt godt om en poseløs støvsuger fra Lidl i samme prisklasse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cille

  NILFISK FOR ALTID 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • What she said 😀

   Eller Miele som andre også anbefaler. Men gå udenom alt hvad der hedder Melissa, Hugin osv. De der mærker som er Bilka og Coop’s egne. Så hellere betale lidt mere for noget godt kram, så du ikke lige med det samme skal ud og købe en til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Haha, jeg synes det er et fandens godt indlæg! Men du har så evigt ret, det er godt nok ikke der man gider smide penge.
  Vi har en Electrolux Essensio S-bag, hvilket er en udmærket støvsuger (tænk man skulle sige det i sit liv) – den har en flot rød farve og gør det den skal.
  Jeg aner ikke hvad den koster, men ved den ikke er voldsomt dyr!

  Held og lykke i den kringlede støvsugerverden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mariam

  Min søde mor gav mig en helt igennem god støvsuger, da jeg flyttede hjemmefra. Der står Tarrington House 2200W på den – og den virker upåklageligt! Den er “lille”(altså du ved, så lille en funktionel støvsuger nu kan være) og fin – kan suge en elefant til sig – og hun fik den for sølle 500 kr. Hurra for mødre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Så trælse penge at bruge. Kan faktisk ikke komme om noget der er værre at bruge penge på.

  Kig efter en Miehle. Det anbefalede folk mig. Argumenterne var vist, at den er bundsolid og fungerer uden alt for meget fikumdik. De kan fåes i mindre størrelser og forholdsvist billigt (min var vist på tilbud til 800 kr.). Har haft min i 4 eller 5 år nu, og den virker fortsat. Alternativt kan du kigge efter en brugt på DBA, hvis der altså findes sådan noget som et brugt-støvsuger-marked.

  Det er det kedeligste råd jeg nogensinde har givet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som erfaren salgsassistent i en radio/tv i Føtex, har jeg altid et råd til støvsuger-købere. Lad være med at gå efter prisen. Det siger jeg ikke fordi jeg vil sælge noget dyrere, men fordi jeg tror på det.
  Min erfaring siger mig at 95% af de støvsugere, vi får tilbage pga defekt, er støvsugere hvor folk har købt dem pga prisen.

  Mit råd er at du ikke skal gå under 2000W i sugeevne og at det hedder kvalitet frem for pris. Og så har du en støvsuger for de næste 10 år.
  Jeg har selv en hvid Miele basse på 2200W, som kan stå i mit ikke så store klædeskab. Min mor har altid haft Miele og hendes sidste støvsuger havde jeg i mit barndomshjem (jeg er 22!).
  Miele omkring de 2000-2200W kan man ofte finde på tilbud til 999,- istedet for deres normalpris omkring 1799,- 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Like a princess