Instagram # 14

Gå nu væk med dig dit lortemonster

Jeg har rigtig ofte mareridt. I nat havde jeg dog en meget rolig drøm. Jeg kan ikke helt huske hvad den handlede om, men den føltes meget harmonisk. Næsten som hvis I forestiller jer at jeg ligger på en grøn eng, solen skinner og varmer mit ansigt, jeg smiler og der er noget dejlig rolig klavermusik…. ‘TØSETØS TØSETØS TØSETØS’ er der så pludselig nogen der råber i min billedesmukke drøm. Hvad fanden? og det bliver ved. Så vågner jeg, og ved siden af mig ligger min kæreste og ryster og sparker vildt og bander franske gloser. Min hjerne har åbenbart fået de franske ord til at blive til ‘tøsetøs’ hvilket vækkede mig. Jeg vækkede Flo og han var helt forvirret. Han vidste ikke helt hvad hans mareridt handlede om, det var vist noget med tallerkener og mad. Bare mine mareridt handlede om det. Nå men et kys på panden og Flo sov igen. Men det gjorde jeg ikke. Jeg lå og tænkte og blev helt ked af det. Flo ér jo fransk. Selvom vi taler engelsk sammen og vi kan det flydende så er han fransk. Han drømmer på fransk. Han tænker på fransk. Jeg blev helt trist og klaustrofobisk ved tanken, hvor jeg førhen har været virkelig glad for at finde en der ikke var dansk. Et frisk pust, noget anderledes. Jeg faldt vist i søvn med løftet til mig selv om at nu skulle jeg fandeme lære fransk. Og så kan jeg ellers fortælle jer at mine mareridt gik igang.

Jeg drømmer altid sådan noget med at blive forladt. Flo forlader mig. Altid. Det handler blot om hvordan han gør det. Oftest er han mig utro. Andre gange er han bare pisse ligeglad med mig. Jeg vågner altid med hurtig hjertebanken, badet i sved. Oftest græder jeg også. Jeg var ret sikker på den kærestesorg var long gone, men det har efterladt et monster i mig. Et monster som gør mig usikker og fortæller mig om at jeg er sådan en man forlader og er utro. Og det gør så ondt. Det har efterladt en angst og usikkerhed der virkelig ikke har grund til at være der. Altså fordi Flo viser ingen tegn på noget som helst.  Om dagen er jeg stærk og jeg kan styre monsteret, men om natten sover jeg, og der har det al magten. Jeg vågnede med den mest ubehagelige smerte i maven over det. Flo lå ved siden af og sov, og jeg kunne næsten ikke kigge på ham fordi jeg var så ked af det. Han ved godt hvad der er sket, og jeg har fortalt ham at jeg til tider stadig kan være lidt tyndhudet og har let ved at få blå mærker. Han er sød og kysser mig og fortæller mig at han ikke er på vej væk. Men det dér monster, det lytter sgu ikke på nogen.

Jeg prøver at sige til mig selv det bare er et mareridt, det er ikke virkelighed men det gør bare ondt længe. Da jeg havde kærestesorg var der ingen mareridt der kunne måle sig med den smerte det var at vågne op igen. Selv de værste nætter med det ene mareridt efter det andet, var en pause fra den smerte jeg havde når jeg vågnede op igen. Jeg glædede mig til jeg kunne falde i søvn og komme ind i en anden verden blot for at slippe for virkeligheden. Men sådan er det jo ikke nu. Nu vågner jeg rent faktisk op og burde være glad og lykkelig. Det er BARE et mareridt. Min kæreste er ved min side og vi har ferie sammen. Men det er sgu svært når der bor et monster inden i en som gør alt hvad det kan for at gøre mig ked af det. Forberede mig på det værste.

Nå men nu vil jeg altså nyde min søde kæreste. Jeg har bildt ham ind det er kagedag i Danmark og derfor skal vi bage i dag. Monsteret har fået en meget kraftig dosis sovepiller og er forhåbentlig slået ud for et langt stykke tid.

Jeg ønsker jer alle en fantastisk påske.

 photo Skaeligrmbillede2013-02-28kl095244.jpg

19 kommentarer

 • Ditte

  Jeg har nu læst dette indlæg adskillige gange. Det rør mig dybt og beskriver nogle følelser jeg ikke selv har været i stand til at kunne beskrive. Tak Line Sofie, for din evne til at ramme mig dybt og din evne til at sætte ord på hvad jeg selv føler. Du har virkelig hjulpet mig ved dette indlæg.
  (Håber du kan se kommentaren, for har aldrig rigtig forstået det her med kommentarer, får i en notifikation eller lignende når der kommer en kommentar??) Et spørgsmål meget ud af kontekst, men det slog mig bare lige!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg tror det er meget normalt for piger at drømme sådan. Jeg drømmer meget tit præcis det samme!

  Øv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan virkeligt godt lide din måde at skrive på! Det føles nært og rammer mig på alle de rigtige måder! 🙂 Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Line Sofie. Jeg døjer virkelig også med mareridt om, at min nuværende kæreste vil forlade mig, forråde mig på det ene eller det andet tidspunkt, og det er altid på sådan nogle ydmygende måder! Det er simpelthen til at få ondt i maven af, især fordi det føles så realistisk, selv når man vågner. Din beskrivelse rammer virkelig plet og det her indlæg rørte mig meget, så derfor måtte jeg lige skrive en kommentar!

  Maria.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  “Det har efterladt et monster i mig. Et monster som gør mig usikker og fortæller mig om at jeg er sådan en man forlader og er utro. Og det gør så ondt. Det har efterladt en angst og usikkerhed der virkelig ikke har grund til at være der.”
  Dette beskriver fuldstændig hvordan jeg har det.. Jeg læste det op for mi nuværende (fantastiske) kæreste, og jeg var lige ved at græde. Det er så vildt, at du kan ramme så meget plet… utrolig godt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Utroligt som du kan ramme mig fuldstændig hver gang. Døjer desværre også med ufattelig mange mareridt for tiden med en ekskæreste der i underbevidstheden mener det er på sin plads, sådan at spøge hist og her og tro, at han kan komme og destruere nyt forhold med meget perfekt mand. Hvorfor har man ikke en deleteknap når man sover?
  Prøver forgæves med drømmefanger og forskellige spirituelle metoder. Fungerer nu ikke rigtig. Tror det forsvinder med tiden. Men tror også man skal prøve at se positivt på det, for man vågner i det mindste i en virkelighed, hvor man kan trække vejret og smile fuldstændig ægte, i stedet for at vågne i mareridtet og aldrig have lyst til at åbne øjnene igen. Den smerte at føle at drømmene er der hvor man har lyst til at være, er nok det mest smertefulde jeg har oplevet.

  Fortsæt med dit fantastiske skriveri Line Sofie! Jeg elsker det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Hej Line Sofie.
  Hvor er jeg bare glad for, at du skriver det her. Min kæreste var mig utro, men jeg valgte at blive, og selvom vores forhold er bedre end nogensinde, og jeg sjældent tænker på det længere, gør min underbevidst det nok så meget for mig. Alle de tidlige morgener jeg er vågnet grædende og badet i sved og fuldstændig mistroisk uden nogen egentlig anden grund end fortiden. Men der bliver færre og færre af de mareridt, og hvor er jeg bare lettet over, at andre også oplever dette, og at jeg hverken er et bittert eller særligt jaloux menneske. Men bare menneske.
  Tak for en fantastisk blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Marie

  Elsker det du skriver. Du er fantastisk dygtig. Håber virkelig ikke at du sletter bloggen! KH Mette Marie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla T

  Jeg har virkelig også tit mareridt. Men der er dog ikke ét bestemt tema i drømmen – jeg er lidt all around faktisk…
  Nå, men det jeg ville skrive var, at min mor engang fortalte mig, at min storebror (da han var lille) altid havde mareridt om nogle ulve, der fulgte efter ham. Og han drømte det igen og igen, nat på nat. En aften sagde min mor så, at han skulle prøve at give ulvene navne. Så de ligesom på den måde lige pludselig blev mere et kæledyr for ham, fremfor nogle farlige ulve. Og det hjalp. Han drømte aldrig om dem igen.
  Det kunne være at du på én eller anden måde kunne gøre det samme. Jeg ved godt det slet ikke er samme situation, men det er jo noget i underbevidstheden, der “bestemmer” hvad man drømmer om. Måske du i drømmen kunne få vendt det til, at DU var den stærke, at det var DIG der bestemte hvad der skete. Ja, hvad ved jeg, måske hvis du fx mødte pigen han var utro med i drømmen, at du så gav hende (og/eller Flo) en ordentlig verbal røvfuld om hvor forkert det de har gang i er (stadig med værdighed i behold – for du er ikke ynkelig), i stedet for måske bare at lade stå til (fordi du måske tænkte: “Ja, selvfølgelig. Jeg er jo sådan en man forlader/er utro”).
  Hvis det her overhovedet gav mening…
  Den blev lige lidt lang, den her kommentar.
  Men nå. Jeg vil alligevel lige skrive, at jeg synes du virker som en fantastisk sød pige. Jeg har fuldt dig længe nu, og jeg bliver ved med det. Jeg er tosset med din blog. Du er sgu sød.

  Håber dine mareridts forsvinder – eller i hvert fald ændrer tema. For det andet er da ikke til at holde ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Hej kære Line Sofie. Jeg er gang på gang imponeret over, hvor fantastisk du er til at beskrive dine tanker. Når jeg læser dit indlæg for det mig til at tænke, om det ikke kunne være en mulighed for dig at snakke med en psykolog? Det kan godt være, at du allerede har gjort dette tidligere. Men udover, at en psykolog ville kunne hjælpe dig med at bearbejde din angst for at blive forladt, tror jeg også, at vedkommende samtidig kunne hjælpe dig, således du lærte at mestre en situation som denne, du beskriver.

  Stort knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Jeg ved godt at det lige er noget helt andet, men kan det passe at jeg så din kæreste i fakta på lundtoftegade tidligere i dag? Hvis det er må jeg dige at han virkelig sød (og lidt forvirret) ud 🙂 forstår godt du er glad for ham!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • miconfesion

   haha ja det kan godt passe. Han ledte efter flormelis, det kan jo godt være svært at finde når man er franskmand og ikke helt har forstået hvad flormelis er 😉 haha.. og tak! Jeg siger det videre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Milena

  Jeg synes simpelthen, at du er den skønneste blogger i verden! Jeg kan kende mig selv i så mange af dine indlæg. Tusind tak fordi du er dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender det. Alt for godt. Og så er jeg endda på noget medicin, hvor en af bivirkningerne er meget livagtige drømme. Jeg kan huske mine drømme i detaljer flere måneder, efter jeg har haft dem. Temmelig øv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • F

  Jeg synes du skal bede det monster om at skrubbe af helveds til (pardon my french – som du nok skal komme til at lære! Det første år er det sværeste). Det monster lyder som en rigtig lyseslukker, der bare prøver at ødelægge din lykke. Du skal ikke finde dig i det! 🙂
  God påske og god kagedag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh jeg har samme drømme nogle gange. Altid med at blive forladt, og min kæreste trøster. Til gengæld er det fedt at bilde ham ind det er kagedag i Danmark! Haha. Du er simpelthen så sød altså (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Glæd dig til at lære fransk! Det er så fantastisk et sprog. Jeg har selv haft fransk undervisning i 6 år, og jeg synes stadig, det er spændende at kunne sige sætninger og læse franske tekster. Fransk er fantastisk!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kender følelsen! Tro mig.
  Men man må vælge om man vil stole på hvad monsteret siger, eller hvad ham man elsker siger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er noget værre noget med det monster! Men jeg tror mange kan nikke genkendende til dine ord. På et eller andet tidspunkt, så forsvinders dets grimme fjæs, det er jeg sikker på.
  Håber du får en god dag med kage, din kæreste og hvad der dertil hører sig 🙂
  God påske!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram # 14