Torsdagsmusik

Chocolate mud cake

Photobucket

Hej allesammen. God søndag. Eller hvad man siger. Solen skinner og luften udenfor er frisk og dufter af efterår. Jeg tænkte at jeg i anledningen af denne dejlige fridag ville komme med en opskrift på verdens bedste chokoladekage. Det kan jo være I skal bruge jeres søndag på at bage dette vidunder, og ellers så lov mig lige at gem opskriften og bag den en anden dag. Jeg bagte den til min mors fødselsdag, og alle var vilde med den. Jeg vil gerne lige gentage: verdens bedste chokoladekage. Opskriften er fundet inde hos dygtige Nadia.

Opskrift:

Ingredienser:

220 g mørk chokolade, 220 g smør, 160 ml vand, 6 tsk nescafé, 480 g sukker, 125 g selvhævende mel (inde på Foodfanatics blog kan I se hvordan hun har brugt mel og bagepulver i stedet for selvhævende mel), 125 g mel, 50 g kakao, ½ tsk natron, 4 æg, 7 tsk rapsolie, 110 ml kærnemælk.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 160 grader (min ovn er varmluftovn så jeg satte den altså lidt ned). Smelt smøret og chokoladen i en gryde sammen med vand og nescafé. bland melet, natron og kakao sammen og bland det i med sukkeret. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen og bland det samme med melblandingen og chokolade/smørblandingen. Hæld blandingen i en smurt springform og beklæd bunden med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i cirka 1 time og 45 minutter. Jeg bagte dog min kage den ene gang mindre tid og den anden gang en del længere tid. Jeg ved ikke helt hvorfor. Men der er for det første forskel på ovne, og så varierer blandingen også altid en lille smule. Men stik i kagen undervejs med en strikkepind eller gaffel. Kagen er færdig når der ikke hænger noget fast længere.

Jeg lod kagerne stå i køleskab et døgn, det bliver de rigtig gode af. Umiddelbart inden de skulle serveres puttede jeg cremen på. Den bestod i dette tilfælde bare af smør, kakaopulver, flormelis og lidt vand. Det har jeg ingen mål på. Jeg prøvede mig lidt frem til den fik rette konsistens. Og så udover kagen. Husk at uanset hvilken slags creme I ønsker ovenpå så skal kagen være helt kølet af inden. God fornøjelse. I vil ikke fortryde.

19 kommentarer

 • Kære Line
  Hvor er jeg glad for, at du også er blevet glad for opskriften. Det er virkelig bare den bedste chokoladekage. Der er lige en ting i forbindelse, som jeg vil bede dig om. Du er meget velkommen til at bruge opskrifter fra min blog herinde, men det er ret vigtigt, at du ikke kopierer teksten direkte. Når noget står helt ordret ens på to forskellige sider, så går google ind og registrerer, at der findes dobbelt indhold, og det kan påvirke både din og min google ranking negativt. Hvis du bare vil ændre ordene i fremgangsmåden, så det er dine ord og ikke mine, så er alt godt 🙂
  Kærlige hilsner
  Nadia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • miconfesion

   Selvfølgelig Nadia 🙂 det gør jeg med det samme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • miconfesion

   Så er det ændret. Skriv endelig hvis der er andet jeg skal gøre, var jo bestemt ikke ude på at gøre noget forkert 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er en skat 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har fødselsdag på onsdag og måske det er lige netop denne kage jeg skal bage til mine gæster? (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • miconfesion

   JA 🙂 Gør det, du vil ikke fortryde

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er netop i gang, så den er klar til gæsterne kommer (: Den når desværre ikke at stå et døgn i køleskabet, men satser på at den er god alligevel (:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I

  Den ser dejlig ud 🙂

  Hvad er det lige selvhævende mel er?

  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Mmmm, den ser godt nok lækker ud. Den må jeg prøve at lave en dag 🙂

  http://nicolein.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser lækkert ud 🙂

  God aften herfra

  ninnak.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er du tosset, hvor ser det godt ud – især med tanken om, at der også er kaffe i kagen, elsker chokoladekaffe-kombinationer i desserter!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ud fra billedet kvalificere den sig godt nok som verdens bedste chokoladekage! Den bliver gemt, så må vi se hvem den heldige fødselar bliver som får den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det overdådigt lækkert ud! Den skal gemmes 🙂 Hvor kan man anskaffe selvhævende mel henne?
  – Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke Møller

  Den ser så lækker ud! Var du egentlig på Louisiana i går? Min veninde sagde at hun så en der lignede dig rigtig meget..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Holy moly, den ser god ud! Den er jeg nødt til at prøve en dag, det er helt sikkert 🙂

  God søndag til dig, Line Sofie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uj den ser farlig ud! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sweet Jesus, hvor ser det lækkert ud! Sådan en kunne jeg godt lige kværne til morgenmad! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdagsmusik