Kære alle

Lækker Sund Chokoladekage

Hej bloggen. Ja, okay, først må jeg nok hellere starte med lige at sige jeg er klar over jeg har været forsvundet herindefra det sidste lange stykke tid. Efter filmen jeg postede og jeres enorme empati og respons i kommentarer og mails har jeg haft brug for at ‘komme lidt væk’ fra det hele tror jeg. Det var meget stort for mig at poste den video, og jeg kan stadig have min tvivl om det mon var det rigtige at gøre. Og derfor var jeg nødt til at trække mig lidt væk. Ikke fordi jeg blev ked af det over den eller noget, men fordi det var så overvældende at det har krævet lidt tids pause. Men nu er jeg tilbage igen, og for at der ikke skal gå total kærestesorg i den har jeg her en fantastisk opskrift til jer. Herhjemme er vi begyndt at eksperimentere meget med dadler. Egentligt er det ret underligt eftersom hverken Ida eller jeg kan lide dadler, men i sunde desserter fungerer det helt perfekt. Og vi er inde i en periode hvor vi gerne vil lave sunde desserter og retter. Ida foreslog forleden at bage denne kage og jeg var lidt skeptisk ‘ej men jeg kan jo ikke lide dadler, tror du ikke den bliver lidt klam’ osv. Men hun var stædig og ville bage den, og jeg så skeptisk til mens jeg lavede noget andet. Og jeg ved ikke hvorfor jeg var så skeptisk, da jeg uger forinden havde bagt banan/dadel kager som vi elskede. Og jeg er glad for hun var stædig for er du sindssyg en lækker kage. Virkelig. Man kan slet ikke smage dadler på nogen måde. Den er lækker, klæg men på den helt perfekte måde, tung men uden at være kvalmende og rigtig fyldig og lækker og chokoladeagtig. Og det allerbedste ved den er at den er SUND. Den indeholder hverken sukker eller mel. Så her får I opskriften, og tro mig, den er fantastisk. Så hvis I har lyst til lækker chokolade/banankage en dag som ikke skal være så usund så lav denne. Jeg lover jeg I ikke vil fortryde et sekund. Og der bliver til en stor kage. Her er opskriften:

Sund dadelkage uden mel og sukker:

400g dadler uden sten

200g mandelmel (vi blendede selv mandler til mandelmel)

6 spsk olie

Korn af en vanillestang (alternativt vanillesukker)

5 spsk kakaopulver

1 moden banan

1 nip salt

6 æg

Fremgangsmåde:

Bland dadler, mandelmel og olie til en ensartet masse i en blender. Tilsæt de øvrige ingredienser – æggene et ad gangen. Lad massen køre godt igennem, inden den hældes i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 45 min ved 160 grader (læg evt. staniol over efter 30 min. så kagen ikke bliver brændt på toppen).

Et voilà! Så er der sund lækker kage. Vi spiste den med jordbær en dag og med havtorn is fra ismageriet en anden dag. Begge dele kan anbefales. Og ellers er jeg sikker på creme fraiche ville være fantastisk til også. Rigtig god bagning og kagespisning. (opskriften er fundet her, men vi ændrede en smule i den). Velbekomme.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Tak for samarbejdet til Spillehal.com

11 kommentarer

 • […] Opskriften kommer her, men er oprindeligt fundet på bloggen Mi Confesiòn. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den lækreste kage nogensinde! 🙂
  – Vi har bagt den utallige gange siden, vi prøvede den første gang.
  Vi er vilde med den! :b

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ejj hvor ser den sygt lækker ud! like like1 den skal jeg klaaart prøve!

  – tjek gerne min blog og deltag i min konkurrence (-;

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, jeg elsker sådan nogle kager! så kan man spise med god samvittighed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Okay, den her kage MÅ jeg bare prøve, det ser da mega lækkert ud!

  Tror da liiige jeg gemmer opskriften her på min pc, jeg har faktisk en mappe kaldet ”Mad opskrifter”.. XD Det er lidt typisk mig, men jeg elsker at eksperimenterer og prøve nye ting, og denne opskrift, ja den kan ikke være andet end go, for SE da lige den kage, NAM! 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  UUHM! ..lurer bare lige på det der med sund — alene de 400 g dadler er ca. 1200 kcal og de 200 g mandler lidt over 1000 oveni!! ..det er jo selvfølgelig ikke hverken hvedemel eller raffineret sukker – men det er stadig en bombe <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • miconfesion

   Nårh ja. Men man spiser jo heller ikke hele kagen på én gang 🙂 Og de fedt/kalorier kommer jo fra sunde ting. Selvfølgelig hvis man fortærede hele kagen, hvilket tro mig, det kan man ikke, så ville man have fået rigtig meget. Men det gør man ikke:) Jeg betragter et stykke af denne kage som sund, da kalorierne og fedtet fra den kommer fra sunde ting. Det er selvfølgelig nok bedre helt at lade være, men som alternativ til fed chokoladekage så vil jeg nok mene denne er meget god:)

   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   I see your point 🙂 kcal er kcal – men i det mindste kommer de dér fra sager som er lækre for kroppen på andre måder. God-samvittigheds-kage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mega godt tip, manner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninette

  Elsker den opskrift! Har lavet kagen masser af gange uden kakao, men vil helt sikkert lave den i morgen inkl. kakao, mmmhh glæder mig helt nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • uuuuh den ser altså skøn ud! jeg tror sku jeg bager den til min fødselsdag. Jeg er nemlig på NUPO-kur, og ultra sunde ting udover.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære alle