Godmorgen

Vågn op, du er i Kina!

Nogen gange, som f.eks. i dag, går det op for mig hvor jeg er. Jeg er i Kina. Jeg er fandme i Kina. Jeg har været væk hjemmefra i over 2 måneder, 2 måneder som er fløjet lige forbi mig, men også 2 måneder hvor jeg har oplevet så ufatteligt meget at jeg ikke kan forstå jeg kun har været her så kort tid. Jeg har lært så meget om mig selv, om de mennesker omkring mig og om alt muligt andet på disse 2 måneder end nogensinde før. Jeg har fået lov til at mærke og føle ting som jeg ikke har det før. Og det er fantastisk. Jeg savner dem derhjemme, ingen tvivl om det, men jeg er holdt op med at få ondt af savn. I stedet smiler jeg hver dag over denne her fantastiske mulighed jeg har fået. Også når jeg skal tidligt op, har mavepine og skal i skole hele dagen. For jeg kan mærke helt ned i mine tæer hvor heldig jeg er, og hvor lykkelig jeg er. Jeg har fået en helt ny gruppe fantastiske venner, jeg holder så meget af dem. Jeg har stadig min tvivl omkrig selve undervisningen, jeg vil det ikke så meget som jeg burde, men det er jo heller ikke kun derfor jeg er på denne her rejse. Det er ligesåmeget for at finde mig selv. Og det er jeg igang med. Jeg bliver trist ved tanken om at skulle hjem igen, for jeg ved at denne her mulighed, disse oplevelser aldrig nogensinde kommer tilbage igen. Jeg ved, allerede nu, at jeg kommer til at vågne op de første mange uger i Danmark og være trist og tom indeni. For der er ikke nogen Cæcilie i værelset inde ved siden af, som står op tidligt med mig og spiser havregrød og snakker, der er ikke nogen Kristoffer som kan få ens humør helt op og som griner så det kildrer helt inde i maven og der er ikke nogen Anne som altid er der for en når man har brug for det. De er der jo ikke. De er der ikke når man skal se film eller når man skal ud og spise om aftenen. De er der ikke når man har brug for en snak eller et kram. De er der ikke når jeg vågner fra min lur og har brug for hygge. Det lyder ondt. Ondt over for P, ondt over for min familie og venner i Danmark. Men sådan er det ikke. Slet ikke.

Jeg er lykkelig for at være her. Jeg nyder det. Mine nedture hernede har været med til at gøre min rejse så givende. Jeg kan stadig ikke forstå at jeg er så heldig som jeg er, at have fået det her. At have fået en fantastisk lejlighed, nogle fantastiske venner og bo i et helt igennem fantastisk land. Mig? Hvorfor har jeg været så heldig? Jeg ved det ikke. Men det betyder uendeligt meget for mig. Jeg savner rigtig meget dem derhjemme, og glæder mig også til at få dem tilbage i min hverdag, men jeg ved jo de er der, lige dér, når jeg vender tilbage igen. Og alt er som det plejer. Det her forsvinder, og det forsvinder for evigt. Det gør ondt at tænke på. Og det er ikke for at tage sorgerne på forskud, men det er de tanker jeg pt. gør mig hernede. Tiden går så hurtigt og før jeg ved af det slutter min rejse. Der er knap 3 måneder igen og det er jo også lang tid. Jeg vil huske at leve i nuet. Det er en af de vigtigste ting jeg har lært hernede. Kliché, I know, men ikke desto mindre er det bare så rigtigt. Nu vil jeg gå i seng. Og nyde alt det jeg har. Godnat!

11 kommentarer

 • Sigrid

  Hej Line!

  Hvor er det bare et virkelig fint indlæg, det her!
  Jeg har virkelig været glad for at læse dine indlæg fra Kina. Jeg har en veninde, der lige nu er et år i USA, og dine indlæg har hjulpet mig rigtig meget til at forstå hendes tanker og følelser omkring det hele derovre. Det er jo meget fjernt fra min hverdag her hjemme i lille, kolde Danmark.
  Tak for det!
  Og også lige tak for de meget fine billeder, du tager!

  -Sigrid

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Hej Line
  Hvor er jeg bare glad for at læse dit indlæg om hvor glad du er for at være i Kina. Super super dejligt.
  Sjovt at se billederne fra i lørdag, vi var også i den vand-by. Fantastisk.
  Knus Lis

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er jeg glad for at høre, at du er blevet glad for at være dernede. Nu er jeg kun endnu mere misundelig 😉

  Så godt at høre, at du nyder det!!

  Kh Jeanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Line Sofie
  Tror ikke at jeg nogensinde har skrevet en kommentar til dig før, men har tænkt på at gøre det mange gange. Både da du var hjemme i Danmark, meget i forbindelse med din afrejse til Kina og i særdeleshed i forbindelse med dine triste og åbne indlæg om hvor hårdt det var at være afsted.

  Grunden til at jeg først gør det nu er at jeg simpelthen blev så glad da jeg læste dit indlæg, at jeg ikke kunne lade vær, selvom det egentlig er lidt grænseoverskridende at skrive til en som man ikke kender i “virkeligheden”.
  Blev bare helt lykkelig på dine vegne over at du er kommet til et punkt hvor du har lært dig selv så godt at kende, at du nu nyder din rejse så meget. Jeg har flere gange siddet med en stor klump i halsen over dine åbne og ærlige indlæg om hvor hårdt det hele har været – over hvor hårdt det har været for dig at undvære din familie og din kæreste, som tydeligvis betyder meget for dig.
  Derfor er jeg også helt glad på både dine og deres vegne over at humøret har vendt, og over at du nu er glad igen. Hold ved det gode humør, nyd din tid i Kina og alt held og lykke her fra.

  Mange hilsner
  Frk. N

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh godt at høre du nu rigtig nyder livet i Kina! 😀 Elsker at få lov at følge din rejse, kender alt til hvad det vil sige at være væk fra alt det man elsker, men heldigvis kommer man jo hjem igen – før en man reelt ved af det. Så nyd tiden! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Hvor er det fantastisk at læse! 🙂 Jeg skal selv et semester til det nordamerikanske fra 1. februar, og jeg håber på at jeg lærer mindst lige så meget som dig, og få de samme sommerfugle i maven over livet, selvom man er langt, langt væk fra alle dem man holder af.

  Kommer P egentligt og besøger dig? 🙂

  Hav det fantastisk og nyd de sidste 3 måneder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Jeg har selv boet en periode i Kina, og jeg ved hvordan det er at føle sig så fremmed og alene i et kæmpe land. Hvordan det føles at mærke at man pludselig vænner sig til omgivelserne og hvordan det udvikler sig til en lykke, der breder sig til varme i kroppen. Jeg ved også hvordan det er at få sit livs nedtur i Kina. Og jeg ved hvor stor en styrke man får i sig selv, ved at overkomme nedturen. Ved at rejse indeni sig selv, og ved at være omgivet af fantastiske mennesker imens.

  Du skal huske på at de ting du oplever nu, vil være momenter du i dine drømme og tanker vender tilbage til altid. Det er så vilde nogle oplevelser og minder, særligt fordi Kina her i Danmark er SÅ langt væk. På mange måder. Det er en god ting at du er bevidst omkring, at du skal hjem igen. Fordi så værdsætter man hvert øjeblik fuldt ud. Og Sofie, værdsæt det, NYD DET – det sker lige nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Hej Ane.. Sikke en dejlig kommentar, den er jeg rigtig glad for 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Dejligt indlæg Line:) Gør mig glad at høre, at det er vendt for dig. Er selv på udveksling og føler mig ret ensom. Håber også det vender for mig, og at jeg en dag får samme tanker som dig:) Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk indlæg! Hvor er det dog skønt, at du er blevet så glad for det. Glæder mig til at læse flere updates fra kina.

  Sisselykke.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Det er så skønt at du nyder det. Kan huske jeg tænkte at det ville være en stor fejl, hvis du allerede tog hjem i starten, da du begyndte at tvivle på det. Men ja, nyd det nu så længe det varer.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godmorgen