På landet 1

Et nyt tiltag

Og så er det endda et af de kedeligere af slagsen. Jeg har nu mange gange oplevet at få mine indlæg kopieret af andre bloggere. Jeg har flere gange set hele indlæg kopieret fuldstændig med billeder og tekst, som havde de selv skrevet det, men jeg har også set folk bruge mine billeder, tips eller tekst uden at henvise til min blog. Jeg synes det er så strengt at bruge andres billeder og tekst på den måde. Det gælder også mine malerier. Jeg har set folk direkte kopiere mine billeder og sige de har lavet/fundet på det eller kopieret mit billede og sagt de kan male det på bestilling. Så fra nu af vil alle mine billeder få et lille ‘vandmærke’ på. Det er lidt ærgerligt jeg er nødt til det, men jeg vil ikke finde mig i at mine billeder og min tekst bliver misbrugt. Jeg synes det er trist at jeg bruger så lang tid på mine indlæg og gør meget ud af dem, og så sidder der nogen der bruger 2 minutter på at kopiere det ind på deres blog. Hvorfor starte en blog hvis man ikke har noget at sige? Nå, men jeg håber ikke I synes det er alt for træls at det skal stå der, jeg har prøvet at gøre det så diskret som muligt, men så det stadig kan ses og ikke lige kan ‘klippes’ væk. Hvad synes I? Er det okay? Jeg er selvfølgelig ked af, at fordi der sidder nogle idioter derude så skal det gå udover alle jer andre, men på den anden side så er det måske også helt ok der står på mine billeder af det er mine? Jeg håber I vil give jeres mening til kende.

26 kommentarer

 • Jeg vil selvfølgelig nok blive en smule distraheret af det lille tag, men jeg syntes helt sikkert at det er nødvendigt hvis folk opfører sig på den måde og “stjæler” dit arbejde, for det er jo egentlig det de gør.
  Du bruger meget tid og arbejde på at blogge, og på at tage dine billeder, så når folk bare tager dem og bruger dem som om de var deres egen, og hverken linker til dig eller siger at det ikke er deres eget, så stjæler de det jo egentlig.
  Jeg har aldrig nogensinde hørt om at folk har kopieret et helt indlæg fra en enden blog, og så postet det på deres egen hjemmeside som var det skrevet af dem.

  Har du kommenteret på de blogs og fortalt dem at det er fuldstændig uacceptabelt?

  xxCaroline
  thefashionfrog.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Line

  Selvom dette indlæg også giver dig lidt modstand, så håber jeg at du vil poste det alligevel…
  Jeg kan godt li’ din blog og tjekker den dagligt (opdater oftere, så jeg ikke skal gå og vente 🙂 )

  Det blogindlæg du eksemplificerer med, er jeg helt enig i dig med er .. ja for nederen. Det er direkte plagiat. Jeg har set du skriver at du ikke har noget mod at folk lader sig inspirere af din blog, bare det ikke er direkte kopiering..
  her er det så jeg undrer mig lidt… Og du må meget gerne komme med svar på tiltale. Jeg håber du forstår jeg at forsøger at gøre dette i en ordentligt tone.. MEN
  Dine malerier som du sælger/har solgt er jo også RET inspireret af andre. Nogle af dem vil jeg sige er direkte malet efter. Eksempelvis det billede du har malet af uglerne med den lyserøde baggrund. Det har jeg som pauseskærm. fuldstændig magen til. fundet på Tumblr.
  Og andre af dine malerier ser ud til at være STÆRKT inspireret af Poul Pava.
  Jeg kan godt forstå du føler dig generet af plagiering… og direkte brug af din tekster og billeder… Men du har jo også lidt kopieret andres idéer, og solgt dem som dine egne malerier…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Selvfølgelig vil jeg poste det. Når jeg siger kopiere så mener jeg at folk direkte kopiere hele mit indlæg ind i deres blog og udgiver det som deres eget. Jeg mener ikke inspiration, eller det der ligger tæt op af. Mht malerier så ja, så har jeg nogle virkelig tro kopier af andre, men ALDRIG uden at henvise til personen der har lavet originalværket og give dem credit for den fede idé og linke til deres hjemmeside/blog/whatever. Når jeg siger folk kopiere mine billeder mener jeg at de kopiere billederne af mine malerier fra min blog, lægger dem på deres egen hjemmeside og påstår de har malet det. Det er jo noget andet. Der er min underskrift på de billeder, jeg har malet dem og det er mine fotos. Jeg kunne jo heller aldrig finde på at kopiere et billede fra poul pavas hjemmeside ind her og sige jeg selv har lavet det.

   Så det er altså ikke helt det samme. En ting er at lade sig inspirere og lave noget magen til OG kreditere den kunstner der har lavet originalet/inspireret til, og en anden er direkte at kopiere andres billeder, klistrer dem ind på deres egne hjemmesider og sige de har malet dem, det synes jeg! tak for din kommentar

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow der blev rodet! Alt hvad der lå inden for to pile blev lige smeltet sammen og der røg en masse tekst med i købet!

  Der skulle sådan ca have stået:

  Det kommer til at lyde så surt når du stempler folk der stjæler, kopier, misbruger, udnytter dine billeder og jeg må indrømme, at jeg muligvis er en af dem der kunne finde på at bruge et af dine billeder i et af mine egne indlæg. Jeg finder forskellige billeder fra forskellige blogs og tager også mine egne og de er alle sammen med til at skabe mit lille inspirationsværksted på min blog. Min pointe er, at hvis jeg fandt ud af at du fx havde brugt et af mine originale billeder i et af dine indlæg, så ville jeg blive smigret i stedet for stødt. Jeg ville tænke at det var super fedt at jeg havde været til inspiration for andre!

  Det var bare lige et indput fra blogger til blogger og selvfølgelig respekterer jeg det hvis DU ikke vil have at folk som jeg inspireres og bruger dine billeder i andre indlæg, men ville det så ikke være nemmest at skrive det øverst i højre eller venstre margen som en lille påmindelse til nye såvel som gamle læsere?

  //Maja

  -der mangler stadigvæk noget tekst..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   hehe jeg svarer lige igen så 😉

   Jeg ville blive smigret hvis folk brugte mine billeder og linkede til mig fordi de synes de var gode. Men indlæg som dette f.eks. synes jeg da er helt forkert: http://nordicwaterpeaceftw.blogspot.com/2011/08/hvordan-du-laver-en-lkker-cremet-is-med.html hun skriver indlægget som om hun selv har taget billederne og skrevet teksten, men det er mine billeder og tekst. Jeg har skrevet til hende hun skal fjerne det, men hun har slettet min kommentar! Og det synes jeg er så tarveligt

   Så jeg mener ikke folk ikke må bruge mine billeder, tips eller tekst, men at de skal gøre det ordenligt med et link tilbage til min blog og ikke kopiere det ind som havde de skrevet det selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og det er jeg enig med dig i. Jeg vil altid tagge dig under mit indlæg hvis jeg har brugt noget fra dig – det skulle helst være en selvfølge for de fleste! Det er dybt underligt at kopiere et helt indlæg som hende fra linket har gjort.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kommer til at lyde så surt med folk der >stjælerkopierermisbrugerstjæler< jeg et billede fra forskellige blogs. Men min pointe er, at hvis jeg fandt ud af at du fx havde brugt et af mine originale billeder i et af dine indlæg, så ville jeg blive smigret i stedet for stødt. Jeg ville tænke at det var super fedt at jeg havde været til inspiration for andre!

  Det var bare lige et indput fra blogger til blogger – og selvfølgelig respekterer jeg det hvis DU ikke vil have at folk som jeg inspireres og bruger dine billeder i andre indlæg, men ville det så ikke være nemmest at skrive det øverst i højre eller venstre margen som en lille påmindelse til nye såvel som gamle læsere?

  //Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   Jeg ville blive smigret hvis folk brugte mine billeder og linkede til mig fordi de synes de var gode. Men indlæg som dette f.eks. synes jeg da er helt forkert: http://nordicwaterpeaceftw.blogspot.com/2011/08/hvordan-du-laver-en-lkker-cremet-is-med.html hun skriver indlægget som om hun selv har taget billederne og skrevet teksten, men det er mine billeder og tekst. Jeg har skrevet til hende hun skal fjerne det, men hun har slettet min kommentar! Og det synes jeg er så tarveligt

   Så jeg mener ikke folk ikke må bruge mine billeder, tips eller tekst, men at de skal gøre det ordenligt med et link tilbage til min blog og ikke kopiere det ind som havde de skrevet det selv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror helt ærligt ikke det er noget man kan undgå. Hvis folk vil “stjæle” så gør de det jo lige meget hvad – vandmærke eller ej. Men synes det er fint at du gør det. Nogle gange kan det være svært at huske hvem man skal krediterer osv. hvis man læser mange blogs og på den her måde er der da i hvertfald styr på det:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Syntes at det er helt i orden, at du nu må tilføre billederne et “vandmærke” – Jovist er det ikke kønt, men mon ikke vi alle kan “se igennem” det og bare se dine smukke billeder 🙂

  Ærgerligt når folk ikke selv kan være kreative uden at stjæle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg synes det er helt iorden! Jeg har fuld forståelse for det du gør, og det er virkelig ikke iorden at tage andres værk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er helt fint du gør det, ærgerligt det er nødvendigt.. Selvom du nu smider et vandmærke på er det noget som nemt kan fjernes igen hvis man har photoshop eller lign. så det er næsten synd at bruge tid på det når det alligevel kan slettes fra billedet 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Øv hvor ærgerligt at der skal findes så latterlige mennesker, der misbruger andres værk 🙁 Jeg er helt enig med dig i alt ovenstående. Et kedeligt, men nødvendigt, tiltag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Line. Har set du også har en Mac, og jeg ville spørge dig om hvordan man får den der baggrund, hvor der er sort også med et hvidt ur, da jeg ikke helt kan finde ud af det..
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Forstår dig fuldt ud. Utroligt at folk kan synke så dybt, at kopiere andres værker, billeder, tekster mv. – og man derfor som blogger skal gå så langt at ‘vandmærke’ sine billeder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie T

  Det kan jeg virkelig godt forstå du gør.
  Hvor er det dog langt ude at folk skal begynde at kopiere fra hinanden uden at spørge om lov eller henvise tilbage.. Man kan da ikke bare ‘stjæle’ sådan . Giver dig helt ret i, at hvis folk vil have en blog, må de da også have noget at sige uden at tage det fra andre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når du har oplevet folk kopierer det så er det fuldstændig forståeligt, og det ødelægger jo ikke indlægget at du har tagget det.

  Personligt hader jeg den der højreklik funktion der skulle stoppe folk fra at kopiere, det er jo en joke! Folk kan sagtens kopiere alligevel, tilgengæld er den MØG irriterende hvis man ved et uheld kommer til at højreklikke på en side der har det.

  Så synes helt sikkert det er det rigtige dy har valgt at gøre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er da virkelig ærgerligt at du er nødt til at gøre sådan noget på grund af nogle ukreative mennesker derude der ikke kan finde på noget selv. 🙁
  Synes det er fint med vandmærket og det er en fin løsning!

  – Elsker forresten din blog! Kunne det tænkes at du ville lave en liste med de nødvendige ting du tager med på din rejse til Kina? Jeg skal selv til USA på udveksling d. 1 september og kunne godt have brug for lidt inspiration fra andre i lidt samme sted 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er helt i orden at du gør det Line Sofie. Hvis man bliver inspireret eller gerne vil skrive om fx. den lækre opskrift du havde på is forleden dag (jeg blev helt sulten), så må man linke til den oprindelige blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes også, det er helt fint, du gør det. Hvor er det træls, at nogle kan finde på sådan noget. Jeg overvejede det også, da jeg startede min blog op, hvor jeg poster mange billeder, men tænkte, at det ville være træls, for jeg poster rimelig mange billeder indimellem. Vandmærker er trælse og billederne ser bedre ud uden, men jeg synes, det er helt fair og forståeligt, når du har taget folk på fersk gerning i at “stjæle” dine billeder og tekst.

  Jeg synes også, det ville være en endnu bedre idé, som nogle af de andre i kommentarfeltet skriver, at finde ud af hvordan man får den funktion, der gør sådan, at man ikke kan højreklikke på siden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg synes det er fint, du gør det. folk burde skamme sig. en ting er at blive inspireret – jeg bliver da også inspireret og tegner noget lignende andres ting, nogle gange, men det er til mig selv, og ikke til at vise andre og sige: her, se hvad jeg har fundet på. det er svinsk, at stjæle andres, uanset om det er billeder eller ord.

  hvordan gør man så man ikke kan copy-paste?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det skal du bare gøre. Alt folk tager dine billeder er godt nok lousy og uinspireret (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg synes det er helt fint at du gør det 🙂 Men jeg tænkte om det ville være nemmere for dig at du også får tilføjet en funktion der gør at man ikke kan højreklikke på bloggen og copy/paste?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Sofie

   hmm tja måske, man kan jo altid tage skærmbilleder, men spørgsmålet er om folk er villige til at gøre det. Lige nu er det nemmest at sætte det lille ‘mi confesión’ på i hvertfald 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fuldt forståeligt! -Hvor er det ærgerligt at der er nogen som overhovedet kan finde på at kopiere og “misbruge” andres indlæg og billeder…

  Synes det er helt fint at du sætter vandmærke på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan absolut ikke se noget galt i at man tagger sine billeder, hvad enten man er blogger med mange læsere eller man er en lille blogger med tilhørende få læsere.

  Har tagget mine billeder i næsten al den tid jeg har blogget, lige fra den første jeg havde på tv2 tilbage i efteråret 2006.

  Så tag du løs og de der stjæler andres værker, hvad enten det er billeder, tekst, maleri, film, musik, design og jeg kunne blive ved, skulle have slag med en frossen porre!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På landet 1