Jeg vil så gerne have

… En lille hund. Jeg har snakket om det de sidste mange måneder og hvis man skulle have en hund i en lejlighed skal det jo være en lille race. Jeg er virkelig blevet forelsket i den franske bulldog som Ashley bærer rundt på, på billedet. Den er så grim at man kun kan holde af den og så passer dens personlighed perfekt ind i min hverdag. Hvis bare jeg havde pengene og P ville gå med til det, så er der ingen tvivl om at jeg snart var den lykkelige ejer af en lille fransk bulldog (eller evt en mops). Åh den kærlighed.

25 kommentarer

 • Stine Hélene

  OBS: Hvis du skulle vælge en fransk bulldog, er navnet på avler; Truels Vallø Bisgaard, han er som sagt bosat i Holbæk og er uddannet dyreadfærdsterapeut – de får vidst hvalpe flere gange om året (de har 2 hunner og én han)..De er nogle super søde mennesker, som går meget op i, at dyrene har og får et godt liv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Hélene

  Hej Line-Sofie :)Både mops og franske bulldogs er de mest FANTASTISKE hunde nogensinde.. Jeg har selv haft 2 franske bulldogs, og de er simpelthen de dejligste små skabninger.. Men som Kia skrev, er hunde jo meget forskellige..Jeg har haft både en han og en hun, og jeg må sige, at hun-hunden er dén der mest rolig.. Hun er utrolig legesyg, og aktiverer sig selv meget let (læs; hun spurter rundt i huset i høj høj fart, fra den ene ende til den anden sådan 10 gange i træk til hun er fuldstændig forpustet og ligger sig ned igen.. haha – det er simpelthen noget af det sjoveste..)Angående kennel/opdrætssted; Min første franske bulldog, Obama, købte jeg af en privat opdrætter i nordsjælland, han kostede "kun" 7000,-, men det viste sig så også, at han var importeret fra øst europa.. Han var en sød lille hund, men han havde vejrtrækningsproblemer og snorkede meget. En dag skete så det mest forfærdelige, han var på dette tidspunkt kun 3 måneder gammel; han begyndte at hive efter vejret, og jeg skyndte mig derfor til dyrelæge med ham, som sagde jeg skulle skynde mig, at køre til dyrehospitalet – da jeg ankom havde han kastet blod op og havde de helt helt forfærdeligt.. Det var meget akut og han blev lagt i kuvøse – dyrelægerne fortalte mig, at jeg måtte tage valget om hvorvidt de skulle aflive ham eller give ham en blodtransfussion til mindst 15.000,- hvor der ville være 1/5 chance for, at han overlevede det næste døgn.. Jeg kunne ikke få mig selv til, at skære mere i den lille hvalp, som led.. Så jeg valgte, at få den aflivet. Et par måneder efter fik jeg mig endnu en fransk bulldog, denne gang fra dansk opdræt, hos den sødeste familie ved Holbæk – og jeg siger dig; det er virkelig det bedste køb nogensinde…Lola (hunden) er ikke indavlet på samme måde, som mange andre racehunde er dét.. Hun kostede 7500,- (ikke at det skal komme an på prisen), hun er nu snart et år gammel og der har absolut ingen komplikationer været med hende, hun er sund og rask..Mit råd til dig er derfor; vælg for guds skyld (om det så bliver en mops eller en "frenchie" du vælger) én med en længere næse, og som ikke snorker eller snøvler helt vildt (hvor sødt det end lyder) – kig på forældrene til hundende og hvis de er sunde og raske, er der også en god chanche for, at deres hvalpe er det :)Jeg ønsker dig al held og lykke med din fremtidige hvalp, jeg håber du kunne bruge min erfaring til noget – og mht katten; jeg har selv to katte og to hunde, og der har aldrig været nogle problemer he he.. Jeg tror lidt det er en skrøne :)Kh S

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  kan det godt fungere med både kat og hund i en lejlighed?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hvad med katten? Jeg forstår ikke hvad du mener med katten?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  men HVAD MED KATTEN?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • nej det er det bestemt ikke.. Og hvis du får hund så glæd dig! Det er de bedste penge jeg nogensinde har investeret. Er helt forelsket i min lille hunde-pige .. Og hanhunde er jo også fantastiske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Augusta:nej nej, jeg ved godt det ikke er det samme, det var fordi der var en længere oppe der havde foreslået en chihuahua så det var til jer begge to:)Jeg er meget i tvivl om jeg skal vælg mops eller fransk bulldog, men under alle omstændigheder skal der spares lidt op endnu tror jeg, det er jo ikke helt billigt;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En dværgpinscher er meget langt fra en chihuahua – vil jeg lige slå fast. Hehehe..Og Kia – Det er jo ikke en sygdom at have en næse så krøllet at det er svært at trække vejret men en del af deres race-standard som gør de skal se sådan ud. Landet ligger sådan at faktum er at de HAR de problemer om man vil det eller ej – og det synes jeg er synd. Velvidende om at en mops er en helt fantastisk hund – dem møder jeg nemlig tit på mit arbejde som dyreklinik-assistent.Og Mi Confésion hvis det er sådan at du søger hvalpe her og nu af fransk bulldogg vil jeg gerne holde øjne og øre åbne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også mest til den sorte. Indtil nu har jeg egentlig været mest til at købe en hanhund da hunner skal i løbetid og det kan være noget af et svineri i en 2 værelses lejlighed, men nogle hunde er jo også rigtig gode til at være rene når den tid kommer. Det er jo virkelig dyrt at købe mops (eller hvilken som helst anden hund for den sags skyld) så det skal selvfølgelig være når jeg får råd også. Jeg var helt vild med din mosters hvalpe og har tjekket hendes hjemmeside ud hundrede gange, men der er jo ikke flere hvalpe nu. Ved du om hvornår de evt. får hvalpe igen. Jeg synes hendes små sorte var helt vildt smukke og sådan en ville jeg rigtig gerne have:)Måske jeg kan begynde at spare lidt op:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Min familie har i øjeblikket 5 stks mops. 3 sorte piger, 1 sort han og en lys(fawn) han. De findes også i en sølvgrå farve, men de er meget sjældne. Jeg elsker racen! Jeg ville klart foretrække den sorte, men det er vist smag og behag. Hvis jeg skulle have en mops, ville jeg vælge en pige. Der er nemlig forskel på deres kropsbygning. Drengene kan godt blive ret muskuløse og kraftige i deres krop.. Hvor pigerne er mere fine og tøsede i deres kropsbygning.Jeg elsker deres sind. De er meget loyale og legesyge, men er samtidig dovne. Bella leger f.eks på højtryk i 30 min. og sover derefter i 30min. Hun er dog stadig hvalp, måske er det derfor. Men ligesom med mennesker, er mops og alle andre hunde forskelige i sindene. Man kan gøre det at man, når man har bestemt sig for racen, kan opsøge forskellige godkendte kenneler, der venter hvalpe eller har hvalpe og tjekke forældrenes sind og krop ud. Det siger meget om hvalpene. Nogle af min mosters hvalpe lignede f.eks. deres mor, Molly på en prik og omvendt med faderen. Jeg skal helt klart have en mops, når jeg får mere tid og flere penge.En hvalp med godkendte stamtavler osv. koster 13.000-15.000kr.:)Kia.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mit første valg var klart mopsen, men nu er jeg meget i tvivl. Jeg er lige vild med dem begge to. Jeg ville aldrig vælge en dværgpinscher eller en chihuahua. Jeg vil som udgangspunkt også være forelsket i selve racen og det er jeg bestemt ikke med disse to:)KiaJeg har siddet og kigget på dine indlæg med mopsen huuuundrede gange. Jeg elsker simpelthen de billeder og jeg ville ønske jeg havde råd til en af de små du har haft vist. Jeg tror altså heller ikke det er alle mops' der har vejrtrækningsproblemer, og jeg har tænkt mig at finde et godt sted at købe en. Jeg har læst meget om begge racer – mops og fransk bulldog, men er der ikke nogen der kan fortælle mig lidt om hvordan de er? Hvis nogen har den ene eller den anden, det ville være dejligt:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Hej Augusta,Nej, det er bestemt ikke alle mops' der har vejrtrækningsproblemer og generelle arvelige sygdome. Man skal bare lade være med at købe sin hund i et bagagerum.. (Med det mener jeg at man bør købe sin hund fra gokendte opdrættere med forstand på racen.. Så er der ikke problemer) Det er faktisk også 'forbudt' at avle videre på 'mops med arvelige sygdomme. :)Til Line-Sofie, Jeg kan anbefale mopsen. Det er en perfekt "lejlighedshund", men de er også glade for at komme ud og opleve verden. Se selv Bella.. :)Kia.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg har en dværgpinscher på 5mdr og dét kan jeg virkelig godt anbefale.. Og hav i mente HVIS du køber en fransk bulldogg/ boston terrier / mops eller lign at de har nogle arvelige problemer med øjne og vejrtrækning. EN dyrlæge fortalte mig engang "forestil dig at du fylder din mund med skure-svampe, holder dig for næsen og så skal trække vejret – Du kan fjerne din hånd og skuresvampene men dé hunde går rundt og har det sådan hele tiden".God aften

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Vælg en mops! helt seriøst. Det er den mest fantastiske race! Jeg er selv ejer af Egon Olsen, der er en mops. Du får så mange sjove stunder med den race. Jeg kan slet ikke beskrive med ord hvor forelsket jeg er i, ikke bare ham, men racen. Ord kan ikke beskrive hvor god og kærlig en race det er. Den tildelte opmærksomhed er forresten et kapitel for dig selv – kan du ikke lide opmærksomhed fra fremmede folk på gade skal du ikke vælge en mops :-). Men jeg elsker det. Det er kanon hyggeligt. Hvis du vil have nogle billeder af Egon kan du bare skrive til min mail: nina_karoline@hotmail.com – så kan jeg jo også give dig adressen på kennel hvor vi købte ham. Når man køber en mops skal man være meget forsigtig med hvor man køber den. Pga dens sjove næse kan der opstå komplikationer og vejrtrækningsproblemer og det er synd for hunden. Vi købte Egon et sted hvor de med vilje havde valgt en fader med en lidt længere og mere åben næsen for netop at undgå de nævnte problemer ved hvalpene. En mops er desuden også en kanon hygge hund, og kræver ikke så meget motion som en fransk bulldog gør (vi bor i lejlighed) – så det er en perfekt "lejligheds-hund". du skriver bare hvis du skal have flere oplysninger om mopsen. Det er en helt rejse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mops og frans bulldog ftw 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan forresten varmt anbefale en Chi – har en på 5 år,og hun er det skønneste, nemmeste og mest shoppe/gå/ og menneskeglade der findes :-)/Linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bulldogs har dog en tendens til at være ret rebelske.Min bror har 2 – hvor den ene spiste dørkarme, lister og diverse andre gode sager som hvalp – så husk kravlegård -når den er alene :-)Skøn race dog – men vælg en hun – de bliver ikke nærså store som hannerne :-)/Linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg har lige fået en lille mops! den er bare så sød! men det er også lidt hårdt, det er som et lille barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • åååårh jeg vil have en mops!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ja, jeg hælder også klart mest til fransk bulldog. Nej har på ingen måde tænkt mig at bære rundt på min hund, de kommer jo op og vejer rimelig godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  du skal helt klart vælge en fransk bulldog. bulldogs er jordens dejligste race, men det er på ingen måde en hund du kan gå og bære rundt på (ikke fordi jeg tror du vil have en hund, bare for at bære rundt på den).. der er en mops lidt mindre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har i mange år gerne villet have ne mops! det er den sødeste hund! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hvad med din kat?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åha jeg har haft 2 franske bulldogs.. en fantastisk race!! De er så skønne.. vi skal have en igen på et tidspunkt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååååårh den er også bare dejlig!! jeg har selv en lille mopse pige og de er fantastiske!!!!!! 😀 😀 Når du får overtalt din kæreste og I får råd, så skal I altså gøre det! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg