Where the cool cats hang out

Kreativt kaos

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Jeg bor, synes jeg selv, på en af Københavns fedeste gader, jægersborggade. En brostensbelagt gade med masser af liv, masser af specialbutikker, fede mennesker, fede fester og grønne områder et spytkast herfra. Det er en af de få gader i København, der fremstår i sin originale opbygning. Her er fokus på det skæve og det bæredygtige og det er virkelig stedet for Københavns kreative klasse med et stærkt lokalt sammenhold. Jeg elsker at bo her, og jeg har aldrig følt mig mere tryg og glad. Men desværre er gaden kendt for at være ‘rockegade’ hvor folk med tilknytning til Hells Angels og deres lillebrorgruppe AK81 menes at stå bag omfattende hashandel. Går man en tur ned af gaden er man rigtig tit er man vidne til en handel. Her bliver solgt for 40.000-50.000 kr hash om dagen. Her bor mange børnefamilier i gaden, og det kan ikke undgås at folk bliver urolige. Sælgerne gør aldrig noget, jeg har kun oplevet høflig tone og har aldrig oplevet tilråb eller fornærmelser. De passer sig selv og deres forretning. Politiet patruljerer her tit, og så kigger de lidt efter hash i området hvor sælgerne står, men sælgerne har det aldrig på sig, så politiet ikke kan anholde dem. I går faldt der så skud – igen – i nærheden af gaden, og jeg er så træt af det. Jeg hørte det ikke engang, men helt ærligt, hvorfor skal det ske lige her, hvorfor skal det overhovedet ske. Jeg er træt af at denne her gade, som virkelig prøver og som virkelig har nogle af de hyggeligste butikker og madsteder, skal lide under dette. Banker tør ikke låne folk penge til at købe noget eller have butik her. Butikker lukker ned fordi folk bliver skræmt væk. Lige nu er jeg så indebrændt og sur. Jeg er træt af at læse om problemer og skud, især fordi jeg aldrig har oplevet eller hørt noget. Her er stille og roligt om natten, og hyggeligt liv i gaden om dagen. Politiet sender ikke civilklædte betjente ud mere fordi de frygter skud og er bange for at pusherne skal forveksle civilklædte betjente med almindelige mennesker og det kan skabe kæmpe kaos. Og nu indfører de igen visitationszone. Det sidste stykke tid er folk blevet truet med pistoler og brosten. I vores seneste nyhedsbrev blev der fortalt historier om hvordan folk havde oplevet grov behandling her på gaden. Visitationszonen betyder at betjente kan visitere folk for våben, uden at have konkret mistanke. Jeg læste engang at politiet sagde det ville kræve 10 politimænd hver dag i 3 mdr for at udrydde salget på gaden, hvorfor fanden gør de så ikke det? Jeg ved godt det kræver ressoucer og at politiet har en masse andet at lave, men nu har det her stået på i over 20 år, så jeg kan ikke forstå hvorfor politiet ikke gør mere ved det. Når de patruljerer her kører de bare igennem gaden, det er ikke særlig tit de stopper for at visiterer de unge pushere. Jeg synes faktisk ikke politiet gør alt hvad de kan for at stoppe det her, og det er jeg træt af. Nå, men jeg er stadig glad for at bo her, og gudskelov er jeg fortsat tryg og glad. Hvis I har nogen historier eller meninger så del det endelig. Men får I lyst til at kigge i specialbutikker, spise lækker mad, drikke god kaffe eller andet, så kom og besøg gaden, lad jer ikke skræmme af alle de rockehistorier.

8 kommentarer

 • Anonymous

  Jeg ELSKER Mademoistella i Jægersborggade, det er bare den fineste butik med det fineste genbrugstøj… Har du besøgt den? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  *venlig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg mener også det skal høre op. Vi skal have noget fokus på at løse problemerne, og fokusere på at gaden skal være fredelig istedet for at fokusere på, at Jærgerborgsgade er en gade, hvor man kan risikere at opleve skud uden videre. Jeg tror bestemt at man ved hjælp af små bemærkninger rundt omkring i form af plakater eller andre form for udtrykkelsesmidler kan få presset rockerne ind i et andet miljø. dvs at de skal altså ikke irritere fredelige, befærdede gader. Og det er rigtig dejligt at du opfordrer til at komme og besøge gaden. Det er nemlig det der skal til. Butikkerne og cafeerne skal ikke lukke, vi skal udbrede budskabet om at steder som Jægerborgsgade og østerbro for den sags skyld er steder man sagtens kan bo i fred og ro. Vi skal ikke bukke under for et par skud men istedet gøre gaderne til et "ikke-ideelt" sted for rockerne at befærdes. Jeg vil med glæde besøge de dejlige steder du beskriver i dit indlæg. C:Fortsat god dag,venig hilsen Læser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bor ikke i DK, men har selvfølgelig hørt om alt det du skriver. Og du skriver det så godt, og det er så godt at høre det fra en ganske normal person som lever der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja det er jægersborggade:)Ja nemlig, man bliver ret træt af al den snak om 'problemerne'

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I hear you. Jeg elsker også Jægersborggade og kommer der tit, men gud hvor bliver man træt af de ting der. Det er dog ikke nok til at holde mig derfra, synes der er for mange gode butikker/cafeer/etc til at jeg vil lade mig skræmme væk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Ja, hvilken gade er det? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  er det jægersborggade du bor på?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Where the cool cats hang out