We Are Your Friends

Derfor må jeg være rædselsfuld at bo med

Jeg har bare ligget her i til morgen og tænkt lidt. Om alt det med at bo sammen og det. Og det har så ført til at jeg lige måtte skrive det ned. Der er jo altid noget man kan irriteres over ved sin partner/veninde/mor osv. sådan er det bare. Men jeg har en ting som virkelig må drive P til vandvid engang imellem. Som jeg har skrevet før er jeg sart – ekstrem sart, mere end hvad normalt er. Jeg deler ikke min mad, min gaffel, min is eller min flaske (medmindre det er de allertætteste mht flasken) med andre. Det har ikke noget at gøre med jeg er nærig, nej folk må endelig tage alt det de vil hvis jeg bare ikke er tvunget til at dele af samme mad med dem. Jeg har heller aldrig kunne dele min mad i skolen, og når folk spurgte var jeg nødt til at sige nej, hvilket har ført til nogle underlige situationer. Nå, men nok om det. Jeg er også sart på andre områder, som også nævnt før: lyde, lugte osv. Men hvis der er en ting jeg virkelig hader (Ida er med mig on this one) så er det at blive vækket. Jeg hader det. Og jeg snakker ikke om at vågne op en søndag morgen kl. 9 fordi en har lavet morgenmad. Jeg snakker om natten. Hvis jeg er faldet i søvn til et tændt TV, så går der ikke længe før jeg vågner med DUNDRENDE hovedpine og så er jeg rasende. Men det værste er hvis P skal lave en masse arbejde, og jeg er træt. Så går jeg i seng mens han sidder i det andet rum. Allerede dér passer han på, for han må ikke larme for meget, musik skal høres i ørerne (så lavt, vel at mærke, at jeg intet kan høre). Men når så det stakkels menneske skal i seng, i den seng hvor monstret ligger, så går det for alvor løs. Jeg er for længst vågnet selvom han har nærmest fløjet over jorden, for ikke at vække mig. Så jeg ligger bare, irritabel og sur. Når så han har børstet tænder (enormt lydløst) og lægger sig i sengen, så er jeg for alvor 100% vågen. Og så stirrer jeg på ham med store runde øjne for at demonstrere min vågenhed. ‘Er du vågen lille chi’ hvisker han sødt og jeg returnere med et ‘JA FOR FANDEN, GU ER JEG DA VÅGEN’ så han nærmest flyver op ad sengen (og som om at det er en selvfølge fordi han da har larmet hele natten). Så laver jeg de utilfredse læber som på billedet, og lyde der passer til. Jeg vender og drejer mig og jeg sveder og er sur. Jeg kan bare ikke falde i søvn igen, men han er jo skide træt og jeg kan høre hans vejrtrækning bliver tungere. Det får han ikke lov til, nej for så er jeg jo vågen, og det føler jeg er hans skyld, så nu skal han underholde dronningen til hun falder i søvn igen. Og først derefter kan han sove.

Det værste af det hele er, at han ikke bliver sur. Han sukker bare og så snakker han ellers til mig som et lille barn til jeg er blødet op igen, og kan putte mig ind til ham i godt humør. Men den proces kan snildt tage en times tid, hvor jeg pludselig også har 117 andre ting at brokke mig over. Han lytter bare, og siger ‘ja, nej og undskyld’. Stakkels mand. Men han ved, at sådan er det bare, sådan er jeg. Jeg mener ikke noget ondt med det, og jeg får altid dårlig samvittighed dagen efter, hvor vi bare griner lidt af min sarthed. Men mens det står på må han hade mig noget så inderligt, og fortryde han valgte at flytte sammen med mig.
Nu ligger han ved siden af mig og sover, trækker vejret tungt og er sikkert udmattet fordi jeg skabte mig i nat. I dag vil jeg undskylde det med lækker morgenmad. Hvis vi havde et komfur ville jeg lave lækker brunch, men det har vi ikke, så han må nøjes med yoghurt og friskpresset juice, måske en toast med banan og chokolade. Ja, det vil jeg. Hav en god dag:)

11 kommentarer

 • Anonymous

  ej. hvor mærkeligt. jeg har aldrig hørt om highly sensitive people. det er jo mig:)var det noget, din læge konstaterede?mvh fie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SUGER til mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har nu aldrig haft det i en så svæt grad. Men mine små irritationer, over at blive vækket, forsvandt efter jeg begyndte at bruge ørepropper om natten. Så bare et lille godt råd herfra./Monce

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • haha, hvor er det dog underholdende at læse.. Super blog. kender det alt for godt. især det med den dårlige samvittighed.http://www.passionsforfashion.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ihhh jeg havde lige skrevet en lang besked, men det jeg ville sige var at det er dejligt at høre I kan have det på samme måde:)Lise:Sjovt du siger det. Min læger (mine læger) har altid fortalt mig jeg har HSP, jeg har aldrig vidst sådan hvad det var eller stod for, men det ved jeg da nu:) Har lige læst en del om det, og det var det han forklarede mig siden jeg var helt lille. Så tak fordi du skrev. Jeg er faktisk også en af de mennesker. Jeg har altid fået at vide det hedder HSP, så nu ved jeg helt præcist hvad det er . cool!. tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Det er en fantastisk blog du har og jeg har længeovervejet at skrive til dig om du har hørt om særligt sensitive mennesker (highly sensitive people). Jeg er selv en af dem, og var lettet over da jeg fandt ud af, at der er flere derude der har det på samme måde. Men det var bare en tanke:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et fint og ærligt indlæg! Jeg får også større og større respekt og kærlighed til min kæreste, fordi jeg efterhånden her erkendt at han rent faktisk langt hen ad vejen accepterer mig som jeg er! Jeg kan være ekstremt humørsyg og min J kender bestemt også til det med at gå på listefødder og hele tiden passe på ikke at støde prinsessen her! I lang tid turde han ikke vække mig, fordi jeg ville få et rent ud sagt raserianfald, smække lidt med døren og se totalt sur ud! Men noget jeg er "god til" og som jeg gerne ville kunne aflægge, er at jeg ikke ejer skyggen af pokerfjæs. Er jeg pissed, kan alle se det og det er ikke til at skjule. Derudover er jeg en mester i dybe suk, som gerne skal kunne tilkendegive overfor omverdenen at noget er ret så træls. Ift. at dele er jeg bestemt heller ikke nærig, men har enebarnsgen og vil helst gerne dele f.eks. slikket op, så jeg ved, hvad der er "mit" og hvad der er andres…Barnligt, I know… Men ja, de der mænd finder sig sgu i meget fra os, det må være kærlighed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Ej hvor er de rart at høre at andre har det på samme måde! Jeg hader at blive vækket når jeg sover og min kæreste ved også godt at han skal være musestille, hvis jeg ligger og sovet. Men har fundet en løsning og det er ørepropper. Man skal lige vænne sig til dem, sys de var irriterende i starten. Men nu sover jeg dejligt tungt om natten. Og vågner meget sjældent af at min kæreste kommer i seng. Synes helt klart du skal prøve med ørepropper Line Sofie. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det med maden, det har jeg også svært ved og er først noget jeg er tøet op på de senere år, men samme ske/gaffel det kan jeg slet ikke!Men har det næppe fra fremmede, min far har først kunne klare at lade andre smage/selv smage fra et glas hvis ham kan drikke fra den anden side af, at smage eks. is er også noget han først har kunne selv eller lader andre gøre efter hans børn er blevet halvstore.Mht. at blive vækket, jeg hader hader hader at blive vækket af sms eller et opkald når jeg sover – der er kun en person hvor jeg ikke bliver godt olm af det, og det er en veninde, som har været så venlig at joke med at hun ville sende en sms timerne forinden.Ellers bliver jeg møghamrende gnaven, hvis jeg bliver vækket af en brummen/ringen fordi jeg kun sjældent sover rigtig tungt.Så du er ikke ene om sære vaner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • haha det er godt at høre:)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hah kender det alt for godt. Min kæreste er på samme måde med mad og drikke. Gik flere mdr. før jeg overhovedet måtte tage en tår af hans flaske eller glas og jeg må stadig ikke smage hans mad. Og jeg er på samme måde med søvnen, jeg har mega svært ved at sove og min kæreste kommer tit ned når jeg er gået i seng hvilket resulterer i at jeg vågner og derefter ligger vågen i flere timer mens han sover.. Så du er absolut ikke den eneste 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

We Are Your Friends